Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En gång var jag till Rom VII

En gång var jag till Rom, då bodde jag på Pantheon Inn. Ett litet mysigt hotell som ligger nära de flesta sevärdheter.

Vi kom dit sent en regnig kväll och jag är säker på att vi inte hade hittat vårt hotell om inte chauffören hade varit där förut och visade hur man öppnade den stora porten och även visade oss var trappen upp till hotellet var. 

Titta precis ovanför damen som passerar i bilden. Där sitter en knappsats, den syntes inte i mörkret, en knapptryckning där öppnade en liten dörr i den jättelika porten.

Efter att ha hittat in genom den stora porten kommer man till en liten gård. Trappsteget som sticker ut till vänster är vägen upp till hotellet.

Det finns en söt liten hiss som tog två personer eller en med väska. Den är tillbyggd efteråt och sitter på utsidan av huset. Så klart missade jag den och kämpade mig upp de två trapporna där hotellet ligger. Tur att maken tog resväskorna och jag hade bara kabinväskan.

Hissen var en historia för sig, vi bodde fem eller om det var sex trappor upp. Var lite svårt att hålla koll på våningarna för de gick ibland liksom omlott. En våning kunde innehålla trappor till lite olika avsatser med hotellrum. Men det viktiga med hissen var att inte öppna de där två innerdörrarna innan hissen hade stannat helt. För annars stannade den.  Sedan var det jätteviktigt att stänga dem ordentligt och även den yttre dörren för annars stod hissen där den blivit lämnad av senaste åkaren. Det var inte populärt de gånger man var tvungen att gå upp och upptäcka att det var på översta våningen som någon inte stängt dörrarna.

Huset som hotellet ligger i byggdes ursprungligen för familjen Porcari och ägdes senare av familjen Ghislieri, från vilken Nunez köpte den renoverad. Huset kallas därför det historiska palatset Nunez Conti.

Det här är trappan upp till frukostmatsalen.

Den svänger av och på vägen upp finns dessutom en dörr till ett gästrum som ligger mellan den här våningen.

Man fick gå lite försiktig i den trappen, för trappstegen var olika höga. 

Efter de sista lilla trappan var vi uppe i frukostmatsalen. Så den här våningen var egentligen tre våningar i ett. Frukostmatsalen var trång men charmig den också, en frukostvärdinna  hälsade oss varje morgon välkomna med ett glatt Buongiorno.  Hon var noga med att vi skulle trivas i hennes lilla matsal.

Fanns en hel del att välja på, fast kaffet lyckades jag aldrig få ut ut kaffemaskinen så det blev tea till frukost.

Från 1873 och framåt bosatte sig Giuseppe Garibaldi i denna byggnad flera gånger. Det är något man inte missar om man bor där, för de är väldigt stolta över och berättar det gärna. Dessutom är ett av rummen döpt efter honom. Gissar att det rummet är lite större och lyxigare än vårt lilla vindsrum. Charmigt och med utsikt över hustaken och olika nivåer även inne i rummet.

Här ser vi hur nära  Panthneon ligger. Vi ser det runda taket härifrån.

Där hade vi nära till trappan upp till takterrassen. 

Där brukade vi sitta och "kura skymning" , alltså köpa med oss lite vin, ost och bröd och njuta av solnedgången.

Vi hade fönster i vårt badrum,  upptäckte varför det inte gick att öppna. Det ledde ut till trapphallen.

Det här hotellet , Pantheon Inn, var ett riktigt prisvärt ställe med närhet till det mesta man vill se i Rom, det personliga och charmen var ett extra plus.

Inlagt 2023-02-12 10:43 | Läst 1644 ggr. | Permalink
Åh så fint och charmigt mysigt
Mvh N
Svar från Margareta Cortés 2023-02-15 09:34
Tack Nini!
Det stället kan jag rekommendera.
Fint reportage! Ser verkligen trevligt ut. Mycket historik i väggarna och nivåskillnader inne i rummen. Jobbigt med trapporna då hissen stannat, men om jag möjligen skulle få komma till Rom igen skulle jag gärna bo på Pantheon Inn!
Svar från Margareta Cortés 2023-02-15 09:48
Tack Måns!
Kommer jag tillbaka till Rom någon gång så skulle det bli samma hotell.
Bra läge och charm.
Dina härliga bilder får mig att längta till Rom! Tack!
Svar från Margareta Cortés 2023-02-15 09:49
Tack Sven!
Det hotellet har verkligen bra läge.
Underbara Rom.
Fina bilder och trevlig läsning. Hissen hade jag nog valt bort! 😊
Svar från Margareta Cortés 2023-02-15 09:51
Tack Lola!
Hissen var en välsignelse eftersom jag hade problem med att gå.
Det var elransonering så jag var glad att de valde bort luftkonditioneringen och inte hissen.
Intressant läsning, de flesta hotell har något typ av charm. Vårt hotell Rom var inte det bästa (men resa med hotell kostade inte mer än 1000:- så vi hade inte räknat med någon lyx), men det hade en charm det också. Han som höll i frukost och reception var ett fotbollsfan och skulle prata fotoboll med oss för svenskar som hade spelat i Italien, han kände till mer om dessa svenskar än vad jag gjorde. Det där med helt anonyma hotellentré känner jag också igen.
Svar från Margareta Cortés 2023-02-15 09:53
Tack Peter!
Trevligt med dessa små charmiga hotell.
Mycket mysigare än de stora kedjornas hotell.
Det ser ut som ett väldigt mysigt hotell och din beskrivning över hur rummen kunde ligga "mellan våningar" påminner om ett ställe där jag bodde några gånger i Skottland i slutet av 90-talet. Jag faller helt för takterassen och att få sitta där med ett glas vin, titta ut över taken, helt i min smak för att vara en storstad.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2023-02-15 09:54
Tack Lena!
Takterrassen var verkligen mysig att sitta på och njuta av på kvällen. Det var elransonering i stan så det blev extra mörkt då när kvällen kom.
Vilket spännande hotell. Takterassen såg väldigt trevlig ut. fina bilder och kul läsning igen!

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2023-02-15 09:55
Tack Johnny!
Kul att se hur de utnyttjat den höga takhöjden på våningarna och byggt in olika nivåer.
Pantheon Inn låter verkligen anrikt om något, dock var tavlorna i frukostmatsalen i en synnerligen avvikande stil. Verkligen en intressant beskrivning av hotellet med alla detaljer, låter så italienskt i mitt huvud. Hur tjusigt och mysigt som helst!
Svar från Margareta Cortés 2023-02-15 09:57
Tack Stefan!
Tittade också på dessa tavlor i matsalen, gissar på att det var någon konstnär med anknytning till hotellet som fått hänga upp dem där. De passade liksom inte in i den övriga miljön.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg