Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Cărturești Carusel bokhandel

På resan i Transsylvanien berättade vår chaufför att det finns väldigt många bokhandlare i Rumänien. Folk  där tycker om att läsa böcker och det ska vara riktiga pappersböcker, inga E-böcker. Man vill kunna bläddra när man läser. Så tyckte även jag om att läsa böcker. 

Så tillbaka i stan fick jag lite Feeling, slank in på en bokhandel. Ja inte in genom hålet i planket utan precis bakom ryggen på mig fanns det en riktigt fin bokhandel.

Hörde av någon att den lokalen hade varit ett hotell tidigare, men fick reda på att den tidigare var huvudkontor för familjen Chrissovelonis bankimperium. Imponerande lokal är det. 

Går upp två våningar för att få lite överblick av butiken. 

Här ser man även målningen utanför.

Går runt till barnboksavdelningen och kan ta en bild åt andra hållet också.

En god bok och ett glas vin framför brasan är inte någon dum kombination, här har de tagit fasta på det. Böcker och vin samsas, även en kaka kan man komplettera med.

Varför inte köpa en flaska, den här ser bra ut.

Nä, vi köpte ingen flaska på det stället men jag som aldrig köper souvenirer kunde inte motstå en mugg. Den slank med hem. Kunde inte låt bli. I den dricker jag nu mitt morgontea.

 

Inlagt 2022-11-06 10:22 | Läst 1414 ggr. | Permalink
Vilken vacker bokhandel. Där hade jag garanterat gått in och fotat. Så läckert med de svängda räckena och trappen. Jag förstår att du inte kunde motstå muggen. Ett måste när du visar botten :-)
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2022-11-08 09:41
Tack Lena!
Sen med svar men vårt bredband fortsätter krångla, Telia (Felia) säger att de inte kommer fixa det förrän på torsdag.
gillar inte att skriva via mobilen, mina fingrar är nog för stora.

Men bokhandeln var verkligen fin, en oansenlig dörr ledde in så det var tur vi gick in och fick se hur fin den var. Välsorterad var den också, fanns en hel delböcker på engelska och en riktigt välfylld barnboksavdelning. Även leksaker hade de där. Var nära att en stor brandbil fick följa med hem, men insåg att den var nog för stor för resväskan.
Muggen har kommit till stor användning här hemma.
En sådan vacker bokhandel, finns både toppar och dalar ser det ut som, men har det tidigare varit en bank så har det nog funnits pengar
Svar från Margareta Cortés 2022-11-08 09:42
Tack Peter!
Det var nog en riktigt fin bank där, men nu en trevlig bokhandel.
Tur vi gick in.
Det var en väldigt fin bokhandel och toppen att kunna ta med sig en flaska vin hem också. Muggen var ju väldigt passande. Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2022-11-08 09:43
Tack Jonny!
Kul sortiment de hade. Allt från böcker, vin till lite leksaker bland barnböckerna.
Muggen gillar jag verkligen.
Det var en väldigt romantisk mugg det där. Helt fantastisk bokhandel, aldrig hört om den, den borde vara känd över världen, det är den värd.
Svar från Margareta Cortés 2022-11-08 09:45
Tack Stefan!
Muggen är stor och passar perfekt till mitt morgontea.
Nog borde den bokhandeln få lite mer uppmärksamhet, men et kanske kommer för Bukarest har nyligen blivit en populär turistort. Träffade på en hel del svenskar ute på stan.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg