Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Ankor, mat och hundar.

Till lunch i Bulgarien får vi lite omväxling, en utflykt till Ada safari.

Safari låter lovande, men safarin består av en sjö som man kan fiska i och sedan slänga tillbaka fisken till och några glada ankor att titta på. Här välkomnas vi av en mysig labrador.

Maten vi ska äta lagas på traditionellt serbisk vis.

Paprikorna som grillas här ska bli ajvar. En slags paprikaröra.

Köttgryta. 

Vi blev inte bara välkomnade av labben, fick även bröd och salt. Även en slurk slivovist är det tradition att bjuda på, då det kommer gäster. 

Brödet doppar man i saltet.

Musik ska det också vara på fest.

Glada gossar som spelade. 

Maten var god och riklig.

Inget fel på stämningen heller. 

Tur vi inte fick det här bordet.

Hur var det med safarin då, jodå ankorna hittade vi utan problem. De var lite svåra att missa så högljudda som de är. 

Var kanske snarare de som hittade oss.

Labradoren ville också hälsa på ankorna, men han var lite för stor för att klämma sig in bakom staketet.

Inlagt 2022-10-14 08:54 | Läst 866 ggr. | Permalink
Vad trevligt. Maten såg god ut. Det är alltid extra kul att testa den inhemska maten när man är ute och reser. Här fick ni se hur den traditionellt tillagades också. Kul att se dina bilder.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2022-10-19 10:17
Tack Jonny!
Maten var god, bättre än den på båten.
Maten ser ju såpass god ut så den får väl täcka upp lite för det bristande antal arter på safarin. Man får väl hoppas att bord och stolar på taket var någon typ av konstinstallation
Svar från Margareta Cortés 2022-10-19 10:18
Tack Peter!
Det där med ordet safari på platsen var lite lustigt.
Du har rätt om bordet på taket, ingen behövde sitta där. ;)
Alla gånger god mat det där, men glaset med slivovitz ser rätt stort ut, plommonbrännvin är starka saker, och en konst att brygga/bränna som lärs ut i familjen. Snygga ögon på fågeln.
Svar från Margareta Cortés 2022-10-19 10:19
Tack Stefan!
Tror inte vår "slivo" var så stark. Kändes inte så.
Kul att få se grytorna över eldstäderna och hur maten lagas. Jag funderade ett tag på att göra egen ajvar med grillade paprikor, men jag kom inte så långt i år. Jag kan föreställa mej hur fåglarna lät, det brukar vara mycket högljudda. De borde väl vara glada för att de inte blev uppätna eller att någon släppte ut hunden.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2022-10-19 10:23
Tack Lena!
Kul att de hade traditionell matlagning.
Ajvar var i tillbehör till den mesta maten där och alla hade nog sitt eget recept. Vår guide så att ingen gick upp mot hennes mammas.
Ankorna var kul men de låter en hel del. Hunden var riktigt gooo.
Så trevligt med den gamla traditionen att bjuda bröd och salt och himmel så god maten ser ut!!! Jag tänker mig att dofterna spred sig och ökade på matlusten. Det var inte helt fullsatt, förstår jag, då bordet på taket i alla fall var ledigt 😊. Kul när det görs något lite extra blickfång.

Och anksafarin blev ju i alla fall lyckad i det att ni kunde komma nära de blåögda fjäderfäna så att du fick några fina bilder.
Förstår om du förväntade dig något mer när det angavs just ”safari”. Men ibland får man omdefiniera sina begrepp: kanske istället definiera safari som sightseeing till outforskade platser. Nu verkade ju inte platsen direkt outforskad men den var det för dig/er innan ni kom dit. Och vips – så är ni på safari 😁
Hälsar Christina
Svar från Margareta Cortés 2022-10-19 10:26
Tack Christina!
Bröd och salt som välkomst var nytt för mig. Maten var riktigt god där även vinet som bjöds till.
Nä, ingen ville ha bordet på taket ;) Ett kul inslag i dekorationen.
Ankorna gjorde sitt bästa för att ingen skulle missa att komma till dem, de var inte många men hördes desto mer. Jag gillar ankor, skulle gärna ha ett gäng själv. Fast jag tror att vår granne skulle li lite sur över oljudet då. Fiskarna såg vi inte någon skymt av, men hunden och ankorna var trevliga bekantskaper.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg