Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Huddik och så hem.

Eftersom jag bott vid Ångermanälven så ligger den mig lite varmare om hjärtat än de andra älvarna i vårt land. Här gick det några kossor och betade vid älven.

Idag åker vi ett bra tag utefter just den älven dessutom hittar vi en fin rastplats bredvid älven i Översel när det närmar sig lunch, stannar där och njuter av att älven är så spegelblank i dag. Många har inspirerats av den här trakten, till exempel Pelle Molin har skildrat den för sin skönhet i sina noveller om Ådalen. En av hans böcker ligger till grund för stumfilmen "Ådalens Poesi". Den spelades in i bland annat Översel. Man var lite känsligare på den tiden för filmen var barnförbjuden, då den handlade om en ung geolog från Uppsala som reser i Ådalen och träffar fäbostintan Gunnel. När sommaren är slut är hon gravid.

Ett hur i Resele som skulle behöva lite omvårdnad.

Snart kom vi ner till mina trakter, tar en bild på bron över Ångermanälven, det var på min skolväg som jag var tvungen att gå över den. Den ser kanske inte så smal ut här, borde ha väntat in en stor lastbil, men det kom inte så många bilar. Men då som liten sjuåring, minns jag att jag stod tätt tryckt intill broräcket då det kom lastbilar, rädd för att de skulle köra på mig.

Hittar också vad jag tror är min gamla skola, men den ser ombyggd ut. Fast kyrkan där vi hade skolavslutningar ser ut som förr.

I Sollefteå stannar vi inte men kör in genom staden bara för minnenas skull, sedan rullar det på ganska fort för nu är vi ute på stora vägar. Fast nya bron i Sundsvall försöker jag få en bild på. Inte lätt att komma nära för mig. Det är en brant grusslänt upp för att komma till bästa fotovinkeln, så jag nöjer mig med en bild för minnet.

Sedanrullar vi in i Hudiksvall och Strandpiren, där ska vi sova sista natten. Fint rum fick vi med utsikt över havet.

Här långt nere i "södern" där får vi äntligen fisken vi längtat efter under hela resan, FJÄLLRÖDING och så gott det var.

Efter den middagen sov vi extra gott och kunde sedan starta resan hem nästa dag. Träffade på en liten talgoxe innan vi lämnade stan. Höll nästan på träffa en elsparcykelåkare också. Han dundrade ut snett över vägen nära ett övergångställe. Utan att se sig om och precis framför vår bil, tur vi hade bra bromsar, ingen hjälm hade han heller. Var kanske trött på livet.

Nästa stopp blev i Uppsala. Kikade lite på Gamla Uppsala, kyrkan och högarna.

Till sist på resan hälsade vi på den fina målningen av katterna Pelle och Maja.

Inlagt 2022-09-21 11:25 | Läst 1113 ggr. | Permalink
Fin reseskildring! Ruggig skolväg över den bron. Fullt av fina ställen och det blev fina foton.

Mormor var från Skellefteåtrakten, träffade morfar nån gång då han jobbade sig upp för Sverige och byggde räls. Dom var ordentligt gifta då första barnet kom till världen i Luleå.
Svar från Margareta Cortés 2022-09-21 18:32
Tack Måns!
Är där internet bara fungerar sporadiskt, men fick iväg det här sista inlägget på resan i en glipa i molnen, eller vad man kan kalla det.
Minns den bron med lite fasa. Fast det var även från den bron vi såg hur de sprängde timmerbrötar.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg