Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Blir inte alltid som man tänkt sig.

Även om det inte hela tiden blir som man tänkt sig, så får man göra det bästa av situationen. 

Förra sommaren var det tänkt att vi skulle bilat norrut, men då hamnade  jag i vårdsvängen och blev avrådd från att åka. I sommar har min fot spökat, men tänkte att varför sitta hemma och ha ont, så när vi nu skulle iväg och lämna hunden som vi passade, då passade även vi på att åka lite.

Boenden var bokade, jag hade bara ett läkarbesök kvar att klara av för att få svar på en magnetröntgen. Sedan bara packa väskan och åka.

Trodde jag, ja.

- Din fot är bruten säger min läkare.

-Men, säger jag, man ska ju inte kunna gå på en bruten fot.

-Du kan, svarar läkaren.

Inte så konstigt att jag har ont. Inte bara två ledband som gått sönder, foten var mer trasig. Nu blev det bråttom att få mitt nya stöd, vi åker ju i morgon. En stadig ortros sitter nu på foten och ska sitta där i fyra veckor till.     Lite knölig att gå med men nu gör det inte ont.

Lite rörig start blev det, men iväg kom vi. Första stopp blev i Hedesunda för att lämna hunden.  Här uppe avverkas det för fullt. Garnbarkborreangrepp sades det.

Sedan stod Gävle på tur. En stad vi besöker då och då så det blev inte mycket fotograferat där, men vi brukar titta på Mästerkockarna och de brukar ha tävlingar i Gasklockorna. Kunde vara kul att se var de fanns.

Vid Gävle Strand såg vi även Almagrundets fyrskepp. Det byggdes på Brodinska varvet i Gävle och blev klart våren 1896. ”Almagrundet” blev det sista fyrskeppet som togs ur tjänst, och detta skedde 1969.

Även om man haltar omkring med en klump på foten så behöver man äta, jag lyckades ta mig ner till torget i Gävle och åt en god middag på Trattoria Basta, en liten snyltgäst försökte tigga till sig lite av min pasta.

Nästa dag tog vi en tur ut till Bönan, allt var stängt och för att komma ut till fyren var det för långt för mig att gå från parkeringen. Vi fick istället en liten fin tur i vacker natur.

Hittade även en skylt, en lite gullig en.

Inlagt 2022-09-09 10:24 | Läst 1261 ggr. | Permalink
Trevligt resereportage, särskilt kattskylten. Almagrundet minns jag från väderrapporten, kan återkalla rösten i huvudet.
Svar från Margareta Cortés 2022-09-09 14:52
Tack Stefan!
Katt skylten var söt.
Härligt att kunna komma iväg lite och få se annat än bara tomten och stickningen.
Tråkigt med foton, och du har väl gått runt med det i flera månader? Du gjorde väl en röntgen redan på båten eller om det var efteråt. Men de såg inget på den antar jag, synd att man ska vänta i månader på en magnetröntgen i Sverige. Min fru fick faktiskt sin röntgen i går och det var väl efter 2 månader. Men det var ju skönt iaf att du slapp gips och att du kom ut på er resa. Almagrundet känner jag igen i bakhuvudet. Fin bild vid sjön.
Svar från Margareta Cortés 2022-09-09 14:57
Tack Peter!
Har troligtvis haft så ont i onödan, nu med ortrosen så slipper jag värken.
Slätröntgen vid två tillfällen och de såg inte brottet, men kan bero på att jag har lite skruvar i foten efter en tidigare operation. De var i vägen.
Men tur ändå att jag fick en avbokningstid och inte behövde vänta tills 21 oktober.
Hur fel hade inte det här kunnat växa ihop då.
Hur som helst, kul att komma iväg, blev en riktig vitamininjektion och energikick.
Jättetråkigt med din fot! Men det kan naturligtvis inte hindra en envis gammal fotograf.
Trevligt reportage.

God bättring!
Svar från Margareta Cortés 2022-09-09 14:59
Tack Jan!
Livet bjuder ibland på överraskningar som man inte vill ha, gäller att besegra dem och inte ge upp.
Fick en fin resa.
Bra att ni kunde komma iväg trots allt elände med foten och att du inte längre behöver ha ont. Kul att få se bilder från Gävle. Där växte jag upp och gasklockorna var ett spännadde område som man kunde hänga i. Då ganska förfallet och lite ruffigt. Jag växte upp på Brynäs så gasklockorna var nära. Bönan åkta man ju till för att bada eller köpa böckling. Gullig skylt.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2022-09-11 08:50
Tack Lena!
Är visserligen född i Gävle, men det är ju så länge sedan att jag har inga minnen från den tiden, Flyttade sedan norrut, men hade stuga i Hedesunda så Gävle är ofta besökt, men dessa gasklockor har jag ofta undrat var de ligger. Nu vet jag.
Böckling från Bönan köpt vi ofta, nu var allt stängt.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg