Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Hungrig

På resa så är det kul att utforska landets matkultur och visst finns det en del maträtter som är typiskt irländska, som Irish stew, den testade vi naturligtvis, fast inbakad i en paj, den var så god. Vad vi inte testade var en typisk irländsk frukosträtt, black & white pudding. De ser ut som små runda kakor. Black pudding är gjort på blod, spannmål och olika kryddor. White pudding är liknande black pudding men görs på fett eller grislever istället för blod.

I övrigt så dominerar engelsk matkultur på Irland, men det Irland saknar i matlagning har de i pubmiljö. Så ett självklart val var att äta på puben. Att välja pub är inte lätt för det finns hur många som helt och i Tempel Bar trängs de med varandra. 

Vi valde en familjeägd för dagens middag, Ha’penny Bridge Inn.

Den amerikanska flaggan som skymmer skylten lite, har inget med puben att göra.

En trevlig typisk pubmiljö och här passade vi på att äta fish and chips, inte en måltid som räknas som "god mat" , men den är fortfarande en otrolig del av det irländska livet.

Med pubmiljön, stämningen, en shandy för mig och öl för maken, räknar man in det så blev det en utmärkt och god middag.

Skylten på puben uppmuntrade till att testa irländskt kaffe, så det var självklart att vi måste.

Det här var nog den godaste, irish coffee jag fått. Snygg var den också.

En liten kul detalj var killen vid bordet nära oss, han gillade visst att vara med på bild.

Resans stora missräkning i matupplevelse var det på Bunsen. Jag bukar försöka testa en hamburgare på våra resmål, den bästa jag ätit var nog i Järvsö. Tänkte nu att jag skulle utnyttja internet och se var den bästa hamburgaren i Dublin fanns. På tio i topplistan låg Bunsen, deras hamburgare var så lovprisade att det nästan var ett måste att testa dem.

Deras menykort är lite roligt, de är i storlek av ett visitkort.

Jag valde cheeseburger och shoestring. Efter lång väntan och där andra bord som kommit in efter oss redan fått sin mat, så kom "underverken".

Ska bli spännande att testa. Bilden gör inte hamburgaren riktig rättvisa, den ser större ut än vad den var för friesen är verkligen smala som skosnören.

Hur gott var det här då? Jo, jag har nog inte blivit mer besviken över en hamburgare. Degigt, svampigt bröd, osten är nästan bara det som syns i kanten och själva burgaren var smaklös. Pommes frites var dessutom inte ett dugg krispig. Gick därifrån mycket besvikna.

Inlagt 2022-06-18 11:45 | Läst 1993 ggr. | Permalink
Den hamburgaren ser ju inte rolig ut, man ser ju på bilden hur degig brödet är, tråkigt att det blir så när man har så höga förväntningar. Har inte varit på Irland, men har i jobbet varit en del i gränslandet mellan Wales och England, företaget låg i Wales pga skatteskäl och man bodde i England så man passerade gränsen varje dag, men det var inte så mycket till gräns en skylt på sin höjd. Men vi åt alltid lunch på de lokala pubarna, riktigt trevligt och god mat, någon fish and chips gick också ner.
Svar från Margareta Cortés 2022-06-18 21:25
Tack Peter!
Nä, den hamburgaren var inte rolig och definitivt inte värd att ligga på tio i topplistan. Tror de vänt listan upp och ner 😯.
De flesta pubar är mysiga och de vi besökte här hade ofta levande musik.
Jag har jobbat en del i Skottland och pubmat kan vara gott om man inte äter det för ofta. Fish and chips kanske inte ligger så högt på listan över kulinariska rätter men det kan vara en höjdare, det har vi upplevt flera gånger. Hamburgaren ser dock inte så kul ut och jag kan förstå din besvikelse för att ni dessutom hade gjort en del "research" var den bästa skulle finnas.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2022-06-18 21:28
Tack Lena!
Fish and chips tillhör väl inte finkulturen i matvärlden, men då man har tur så är det riktigt gott...som här. Irland är känt för att ha bra fisk.
Tur också att det inte var vår enda måltid.
Aj då trist när det inte blir som förväntat.
Håller med om testa lite matupplevelser och även många lokala pubar har förvånansvärt bra mat.
/N
Svar från Margareta Cortés 2022-06-18 21:29
Tack Nini!
Har fått mycket god mat på många pubar, så vi borde skippat hamburgertestet här.
Att upptäcka ett land i streetfood är spännande för smaklökarna. Kul att du valde att jämföra hamburgare med Järvsö. Antar att du menar Järvsö Lanthandel som drivs av en av mina svärsöners bror. Irland kan man nog komma till med tåg, bortsett från färja över Irländska sjön. En får se hur det blir med den saken. Inspirerande alldeles oavsett.
/Gunnar S
Svar från Margareta Cortés 2022-06-18 21:35
Tack Gunnar!
Missade tydligen något i Järvsö, den kanske var stängd då vi var där förra året. Den goda jag syftade på var på Condis, bar & kök.
Skrev om det i bloggen då. https://www.fotosidan.se/blogs/magganfs/index.htm?date=2021-07-01
Testa den gärna.
Hamburgaren ser ut som en katastrof, har testat äta hamburgare med det utseendet, och - aldrig mer. Men engelska pajer att köpa och äta ute, sittande vid bord eller i handen bara, det har varit så gott, varje gång. Den inbakade ser helt klart ut vara värd att smaka på.
Svar från Margareta Cortés 2022-06-18 21:37
Tack Stefan!
Den hamburgaren borde inte ha fått lämna köket.
Men på fisken var det inget att klaga på, överraskande god.
Paj med irländsk stuvning åt vi och den var verkligen smaklig.
Instämmer, den hamburgaren hade jag nästan avstått från. Har inte varit i Skottland, däremot England och Wales. Är väl inte så imponerad av engelsk matkultur men instämmer helt om pubarna, fin stämning och ibland riktigt god mat. Trevlig bildserie, du berättar verkligen om resan i bild. Och en irish coffee smakar verkligen gott ibland! Hälsningar/ Björn
Svar från Margareta Cortés 2022-06-18 22:01
Tack Björn!
Det här var vårt första besök på Irland och jag hoppas det kan bli fler, hoppas kunna gå mer då och slippa ha ont.
Du har rätt, den hamburgaren kunde jag varit utan, men även ett bottennapp är en erfarenhet.
Om hamburgaren var den sämsta så får jag nog säga att irish coffee var den bästa. Verkligen God. Me n var borde den inte vara bäst om inte på Irland.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg