Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Tog en liten tur i solen.

Solen sken och vi tog en liten tur, och hamnade nästan i filmens värld. Ute på Ekerö står en ovanligt fin busskur.

Har man sett TV-serien "Tillbaka till Aidensfield" så känner man igen ortsnamnen på den här busskuren och även Harry Potterfantaster kan känna igen sig eftersom den även varit med i dessa filmer.

Hans Christiansen är ordförande i väg- och tomtägarföreningen i Älvnäs.  När en busskur i området skulle rustas upp kom han med förslaget att skapa en replika av kuren vid Goathlands tågstation i England.

Inlagt 2021-07-23 11:47 | Läst 2896 ggr. | Permalink
Det må man säga, fräckt och vågat. Kan tänka mig att någon tycker att den inte riktigt passar in, men det var kul att se något annat än en busskur i plast. Jag tycker den är vacker
Svar från Margareta Cortés 2021-07-23 15:49
Tack Peter!
Kul med lite annorlunda utefter vägarna.
Den är till och med godkänd, för enligt byggnadsnämnden behövdes inte bygglov eftersom det är ett vindskydd.
Den här ser bra ut! Schysst info. Kul med busskurer med tanke!

I Fide på Gotland såg jag en som hette "Fide Central" som föräldrar byggt för sina ungars skull. På vägen till Lysekil såg jag fören till en plastbåt på högkant, kändes rätt i en marina miljön.

(Då jag jobbade på Gotland fick vi fram enkla busskurer av gotländskt trä. Byggnadsnämnden gav ett generellt bygglov bara de förankrades ordentligt i marken.)
Svar från Margareta Cortés 2021-07-23 15:52
Tack Måns!
Sett lite olika varianter på busskurar då vi bilat i landet vårt, men den här är nog den finaste.
Här tyckte byggnadsnämnden att inget tillstånd behövdes eftersom det är ett vindskydd. Bra att de är lite flexibla.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg