Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Packis, död räv och regn.

I dag har vi stångat oss fram genom packisen och in i Leidefjorden, isen ligger väldigt långt söderut i år;  så här mycket is  och så här långt söderut har det inte varit på många, många år.

Klimatet här i Svalbard är högarktiskt d.v.s det är kallt, blåsigt och torrt, vilket gör att Svalbard kan ses som en arktisk öken. I dag verkar Svalbard inte veta om att det ska vara så för det regnar och snöar hela dagen. Kallt och blåsigt stämmer men absolut inte torrt.

Vi tittar på en isbjörnsfilm som tröst och i väntan på bättre väder, men när det inte kommer så blir det en zodiactur ändå. Det mest spännade som vi ser på den turen är en död räv som flyter i vattnet, även några renar på håll och kameran är nedpackad i den vattentäta väskan mest hela tiden, fast när vi ser några praktejdrar så försöker jag snabbt få upp den lyckas med det just som de flyger iväg.

När den ändå är uppe så får genomblöta Martin agera modell, nej vi har inte slängt honom i vattnet han blev sådan ändå. Föreslår att PolarQuest ska ha den som ny profilbild i sina brochyrer men konstigt nog så håller han inte med. Det är ju så här verkligheten är.

Det var hela dagens skörd av bilder, men middagen var god. Kartan visar var vi är.

Mot Monacobreen i morgon.

Inlagt 2008-07-24 20:48 | Läst 9240 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg