Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

3.30 Isbjörn föröver

Bank, bank, bank på hyttdörren.ISBJÖRN föröver! På med skor och kläder i en rasande fart, sliter åt mig kameran och ut på däck. Där öser regnet ner och det blåser småspik.

- Var, var är den?

Där borta på ön i snön, syns en liten gulvit prick . Jo helt rätt en isbjörn är det och den första, tar en bild om det nu skulle vara den enda också.

Vi kan inte gå närmare p.g.a vädret och det blåser för mycket för gummibåtarna ska kunna sättas i vattnet. Kapten beslutar sig för att gå runt ön eftersom det var två isbjörnar där från början så jag står kvar i blötan. Relingen ger bra skydd för kameran och varmt klädd är jag. De flesta har gått in, vi är bara några få tappra kvar.

Då ser jag en konstig våg framför båten, vågskummet ser konstigt gulvitt ut och i nästa vågdal ser jag en simmande isbjörn, vi är nära på att köra på den. Hinner med några bilder innan den förvinner i vågorna.

Ser att den är märkt i båda öronen och att den även har halskrage med sändare.

Det är en liten ö som heter Risen.

Åter till värmen i kojen och sova vidare.

 

Inlagt 2008-07-24 08:13 | Läst 9052 ggr. | Permalink
vad coolt!
/E.T
Svar från Margareta Cortés 2008-07-24 20:25
Kallt, var rätta ordet..:)
Mycket trevlig och välskriven blogg med jättefina bilder! :)
Sten



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg