Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Städpatrullen.

Händer fortfarande inte så mycket, inget att dela med sig av i alla fall. Har en ganska stillsam tillvaro i vår coronakarantän.  Har inte använd min kamera sedan februari, har det varit något att dokumentera så har jag nöjt mig med mobilen.

Men ibland så händer det något lite annorlunda och då kan det vara bra att ha kameran klar med laddat batteri och minneskort i. Vaknade vid fyratiden i natt av att maken frågade "Är du vaken". Ja det blev jag ju då och tur var det för nu var vår städpatrull här.

Har sett att hon härjat runt lite då och då på nätterna, välta och urgrävda blompottor, gropar under äppelträdet och liknande men jag har inte fått syn på henne i år. Men nu var hon här, låg under fågelmataren och smaskade i sig av det som fåglarna tappat och spillt ut. Tror att det är hennes städning som gjort att vi inte har några råttor som håller till där. Förr innan grävlingen dök upp så kunde vi se stora råttor och även de gropar och gångar de grävde för att komma upp till maten. Så hon är förlåten för den oreda hon ibland ställer till med.

Jag greppade i alla fall kameran och smög ut på balkongen.

Grävlingar ser inte så bra, men hör tydligen bra. För trots att jag smög försiktigt ut så stannade hon upp i ätandet, eller så var det bara slut på frön. Hon tassade iväg, passerade förbi jordgubbslandet. Gissar att det var hon som rev ner mitt fågelskydd häromdagen.

Slank sedan ner under staketet i hålet som räven gjort.

Rävarna? Ja de är här varje dag. Numera så modiga så de även kan visa sig mitt på dagen, hanen är tjock och med yvig päls honan har troligtvis ungar för hon är mager och med tufsig päls.Bild från övervakningskameran.

Inlagt 2020-07-16 10:09 | Läst 3474 ggr. | Permalink
Trevligt att du tittar in. Kanske inte så roligt med grävlingar på tomten, men några bilder blev det ju. Har aldrig sett en levande grävling ute i naturen. Ja den frågan, är du vaken, är ju svårt att svara nä på. Som en parantes så tar jag runt 50000 bilder i närområdet, så det går att fotografera även hemakring ;)
Svar från Margareta Cortés 2020-07-16 11:59
Tack Peter!
Vi har en hel del djur som kommer till vår tomt. Bor granne med skogen även om det är nåra stan.
Brukar fota även i närmiljö, men i år har inte lusten infunnit sig. Känns lite tråkigt med allt avstånd. Att inte ens få krama sina barnbarn och barnbarnsbarn eller umgås nära. Handla får vi göra via nätet och det verkar bli långvarigt. Vaccin först nästa år, om då ?
Klagar inte, men har lite tråkigt. Men bäst att akta sig. sonen fick viruset med långtidsverkan. Jag tappade räkningen på veckor när han varit sjuk i 10veckor.
pdahlen 2020-07-16 13:26
Jo förstår, men tycker ändå att det är fotot som håller en uppe, har aldrig fotograferat så mycket som denna vår, det är i princip det enda man gör. Handlar också på nätet och har inte träffat familjen sedan jul, men nu på söndag så gör vi ändå en ”chansning” och besöker vår dotter och helgen därefter tänkte vi besöka min mor. Kommer nog att ha munskydd när vi besöker min mor
ztenlund 2020-07-16 14:11
Jag har haft grävlingsungar springande runt benen en gång när jag skulle ta in en vattenspridare... Minns inte om det var en eller två vuxna, men den eller de var i alla fall inte runt benen. Fick ta ett rejält skutt ur den röra, då det hela påminde om något ur en tecknad serie då ungarna höll på och jagade varandra.
Svar från Margareta Cortés 2020-07-17 09:27
Peter; Visst är det kul att fota, men jag har så många andra intressen som fått ta över nu under pandemin. Fotolusten kommer kanske åter och undertiden har jag passat på att göra lite fotoböcker. Kul det med.
Svar från Margareta Cortés 2020-07-17 09:28
Martin; Kul med grävlingsungar. På landet hade vi en grävling som bosatte sig under huset. Mindre kul då de förstörde en hel del, men lite kul då ungarna kom ut och var så orädda.
pdahlen 2020-07-17 09:34
Fotoböcker tycker jag verkligen du ska satsa på, du har ju nästan underlaget klart från bloggarna. Jag har också tänkt att göra fotoböcker, tänker mig en årsbok, där jag använder mina bloggar som grund
Roligt att se dig på banan igen och hoppas att det blir lite oftare för kameran har du ju till hans när det gäller. det var en originell städpatrull du har, min kommer ett par gånger i månaden och de är två damer som städar upp efter mig och Dennis. Den första bilden är ju läcker och jag har inte heller stött på någon Grävling i verkligheten.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2020-07-17 09:30
Tack Stig!
Kameran finns där, startklar blev den fort på natten.
Fotolusten har dalat till förmån för en hel del andra intressen, har bl.a. passat på att odla lite så nu ser vi fram emot att kanske få lite habaneror och chili så småningom.
Att få se grävlingen igen var ju kul och bra att hon städar.
Kul att höra ifrån dig Maggan! Vilket möte du haft och vad fin den var.
Räven såg också välmående ut.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2020-07-17 09:50
Tack Johnny!
Trevligt med alla djur som kommer till vår tomt.
Räven har troligtvis ungar, för on bukar se mer yvig ut i pälsen och vara rundare.
Grävling var det längesen vi såg på tomten här i Korsheden, men du har fått fina bilder på er besökare.. Däremot har vi problem med vildsvin, dom är inne i stort sett varje natt. En granne här ute på landet (Korsheden) säger att det är en sugga med 8 kultingar och dom bökar upp rejält, vet inte hur jag ska får stopp på dom.
Rävhonan på sista bilder ser lite eländig ut, hoppas hon inte har skabb. Svansen ser tums och nästan hårlös ut, det är ofta tecken på skabb. Hälsningar/ Björn
Svar från Margareta Cortés 2020-07-17 09:54
Tack Björn!
Vi ser att grävlingen är här då och då, men mest av det hon ställt till med. Men det är ganska blygsamma tilltag hon gör.
Vildsvin är nog lite jobbigare att få på tomten.
Rävhonan har troligtvis en kull ungar som hon jagar mat till, hon brukar se ut så där då. När de växer till sig så brukar hon återfå sin fulla glans. Såg hanen häromdagen och han var riktigt välmående. Han borde hjälpa frun men jakten.
Fast på våren så brukar båda se lite eländiga ut, då de fäller vinterpälsen.
Trevliga bilder på Grävlingen..Sällan man ser dom dagtid annat än trafikoffer..
Ett trevligt avsnitt med Morten Hilmer och grävlingar finns på youtube
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2020-07-17 10:12
Tack Gunte!
Fast här i Bromma ser vi dem ganska ofta, men sällan så det går att fota. Brukar vara för mörkt.
Ska kolla tipset på youtube.
Vilken mysig liten trädgårdshistoria och första bilden visar ju verkligen hur hon städar. Men grävlingar kan ju även ställa till en del. Kul att du hör av dej. Jag har tänkt på er ibland när jag är inne här på sidan och saknat dina inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2020-07-17 10:23
Tack Lena!
Vi för en ganska stillsam tillvaro nu för att undgå smitta, vet hur jobbigt et kan bli annars eftersom sonen drabbades och han är inte frisk ännu. Brukar ta långa promenader, men just nu så har ryggen krånglat rejält och naprapaten jag kan gå till är på semester.
Alla djur som kommer till tomten är kul och den här grävlingen är inte så besvärlig av sig, men jag börjar misstänka att det var den som massakrerade fågelmatstunnan uppe på altanen, då vi trodde det var den starka ekorren som härjat. Grävlingar verkar var väldigt förtjusta i solrosfrön.
2020-07-22 17:58   Gertie B Granvik
Åh vilket härligt inlägg, som jag har missat, fy på mig! Men du förstår nog, det är som det är med inspirationen och med datorverksamheten. Nåja, nu är jag här och kan inte annat än förtjusas av fru Grävling. Får dessutom en liten släng av längtan tillbaka till vårt gamla hem i Värmdö, där vi hade många kompisar...Rådjur, Rävar och inte minst Grävlingar.
Apropå bär i trädgården, så får jag gratulera till "Gubbarna"!
Svar från Margareta Cortés 2020-08-18 11:10
Tack Gertie!
Jag missar mycket på fotosidan just nu, känner ingen inspiration för foto.
Men när fru grävling behagade stanna för fotografering så kom kameran fram ändå. Fast nu har onda axlar satt stopp för fortsatt fotande.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg