Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Apor, apor och apor

Vi hade tur, för nästa morgon vaknade vi av att vår chaufför ringde och berättade att han hade varit till flygplatsen och hämtat våra väskor. Trots att vi hade hittat riktigt bra safari kläder då vi var ner på stan så kändes det skönt att fått sina egna pinaler att kunna byta om med. Nu var vi beredda på nya upplevelser.

Men först återvänder vi till botaniska trädgården och alla apor där. Lite varstans i träden kunde det plötsligt prasslar till och stannade man då upp och spanade in bland löven kunde man få syn på det här. Det är en Red-tailed monkey.

Hur den fått sitt namn förstår man då man ser svansen.

I ett träd intill sitter den här lilla gynnaren, den prasslar inte så mycket utan sitter helt stilla och bara iakttar oss, det är en flying fox.

Vandrar man vidare i parken så dyker det strax upp fler apor, som de här aporna med sin praktfulla svans.

Black & White Colobus Monkey.

Två vänner högt uppe i trädets topp.

Det är inte bara apor och fåglar som håller till i den här parken, den är ganska rikligt besökt av lokalbefolkningen. Många har picknick här men det tas även tillvara på delar av växtligheten. Den här killen kommer bärandes på ett jättelass med något som han ska ha som foder till sina djur.

Han kämpar sig fram genom högt gräs och vadar fram genom vattenfyllda områden för att komma fram till sin cykel med sitt tunga lass och lastar på dagens skörd.

För att köra hem det.

Vi traskar vidare för att upptäcka mer av djurlivet i parken och strax skuttar några Blue Velvet Monkey förbi . Den här ser lite sur ut ut och det är nog inte så konstigt för den ser ut att ha varit i trubbel. Svansen är bruten på minst två ställen.

Vi träffade också på en hel liten familj av Vervet Monkeys. De små ungarna är så bedårande söta. Här ser de nästan ut som om de samlar ihop sig för att få ett familjefoto. Gäller att passa på att samla in ungarna nu när det är fotografer är på plats.

Fast de spralliga och livliga ungarna är inte så samarbetsvilliga. Roligare att busa runt lite.

Men lite posering kan även de bjuda på.

Lite gos i mammas famn är också skönt.

-Men hörudu när tvättade du öronen senast?

Verkar finnas lite godsaker på svansen.

Inlagt 2020-02-16 09:26 | Läst 3477 ggr. | Permalink
Hej,
Mycket bra reportage. Din puff bild är härlig.
Ha det väl
Bob
Svar från Margareta Cortés 2020-02-17 06:17
Tack Bob!
Små bebisar är oftast väldigt söta och apbebisar är inget undantag. De här var så pyttesmå men busade runt rätt bra ändå.
Intressant. Fina bilder på aporna och särskilt på den flygande räven, den var ju något extra, speciella ögon eller om det är speglingar från omgivningen. Det verkar som insekterna söker sig till människorna och inte till djuren om man ser till dina bilder
Svar från Margareta Cortés 2020-02-17 06:22
Tack Peter!
Flygande räv var nytt för mig, flygande hundar har jag sett förut och de var mycket mindre och höll ihop i flock. Den här var ensam.
Det fanns en del flygfän även där djuren var, syns mest som smutsfläckar mot himmelen men de verkade mest gilla att chilla med varandra ändå.
Tack och lov att ert bagage kom tillrätta och så snart också!
Härligt med alla dessa pigga och lekfulla apor, där de svartvita blir mina favoriter...och även den lilla posören.
Visst är det fascinerande med alla dessa "transporter" som verkar helt omöjliga att klara av, med det går alltid på något sätt. Ser att det är insekter överallt, var de inte irriterande eller smittobärare? Det finns väl Malaria även där, antar jag?
Tack för titten, jag ser fram emot mer!
Svar från Margareta Cortés 2020-02-17 06:32
Tack Gertie!
Det var skönt att få sina egna prylar. Fast det var en välsorterad friluftsbutik vi hittade och fick fatt på mycket bra kläder. Enda problemet blev att vårt bagage blev lite tyngre inför inrikesflygningen senare.
Imponerad av den killens slit med sin skörd och att han även fick hämta de i botaniska trädgården.
Flygfäna var ganska harmlösa, de stacks inte och tyckte nog att vi mest var i vägen. Dessutom var de bara i den trädgården inte i stan eller vid lodgen.
Tänk vad många olika sorters arter det finns av apan. Dessa har jag aldrig hört talats om. Kul att se.
Fina bilder och skönt att väskorna kom fram.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2020-02-17 06:35
Tack Johnny!
Alltid skönt med egna prylar.
Finns tydligen en oändlig mängd olika sorters apor, kul att få se några nya.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg