Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Tiger Cave Temple. 

En dag i november åkte vi till Krabi, jag behövde lite värme till mina muskler och när det dök upp ett extrapris på resa till Krabi så slog vi till. Visste inte så mycket om denna platsen, mer än att det verkade som alla svenskar åkte dit. Fast inte var de där när vi kom, träffade bara på en enda svensk familj och i övrigt var det mycket lite turister. Hotellägare, restauranger, long tail båtägare och övriga som lever på turister hade det jobbigt. 

Ligga på stranden eller vid poolen är inte riktigt vår melodi, men att utforska nya platser är trevligt. Tiger Cave Temple hade vi läst om och då det precis utanför vårt hotell fanns en busshållplats och då det dessutom stod just det namnet på den buss som stod inne var det lätt att bestämma sig för att åka dit. Femtio bath vill chauffören ha för att köra oss dit, var säkert överpris förstod vi när vi såg vad lokalbefolkningen betalade för sina resor, men billigt i våra ögon.

Platsen och templet anses av  buddisterna som ett av det heligaste platserna i det här området.

 Templet som gett platsen dess namn är en liten grotta vid bergets fot, där det bland annat sägs finnas ett tassavtryck från en tiger på bergets vägg inne i templet. Namnet kommer också från berättelsen om en munk som satte sig för att meditera på platsen, och under sin meditation hörde tigrar ryta runt omkring sig. Det kostar inget att gå in i dit och alla får gå in, men man måste ta av sig skorna så jag nöjde mig med att bara kika in.

Fast det som lockar de flesta turister är en rejäl kraftansträngning, för uppe på toppen av berget finns det en stor buddhastaty och för att komma upp till den måste man gå 1.237 trappsteg upp. Hade säkert blivit fler steg om de inte gjort stegen så höga. Inga trappor för folk med korta ben.

Varmt är det och både jobbig och svettig kommer den promenaden bli, men nyfikenheten tar överhand så vi bestämmer oss för att försöka gå upp. På vägen upp  träffar vi på de små aporna som de mer eller mindre varnat oss för. Vadå varnat, de är så små och söta.

Pass upp, se till vänster ropar min man och där kommer en apa på trappräcket. Vänder snabbt kameran mot den, lite för snabbt ser jag. Den apan är lite större men ändå inte speciellt stor, men snabb och fingerfärdig. Jag har en liten axelremsväska, med våtservetter och extra objektiv till min lilla kamera, den har han siktat in sig på och snabbare än jag kunde ana greppar han den och en rejäl dragkamp börjar. Trappan jag står i är brant så det gäller att hålla balansen samtidigt som jag inte tänker ge upp kampen om väskan och dessutom verkar några medbrottslingar till den här väskryckaren anläda. Han är stark den lilla busen, men troligtvis inser han att jag är starkare, eller mer sannolikt att det inte finns något ätbart i min väska och släpper plötsligt taget, med den påföljden att jag druttar omkull. Faller med en duns mot de höga trappstegen och skrapar upp benet och får en rejäl bula där.

Aj, det svider och bultar, men nog vill jag bra gärna gå upp. Fler apor kommer och de är verkligen påträngande,  så till slut tar jag mitt förnuft till fånga och bestämmer mig för att utskten där upp inte är mödan värd och att buddhastatyn nog ser ut som de flesta andra buddhastatyer. Vad är det man brukar säga; surt sa räven.

Finns en hel del att titta på här nere också, man behöver inte tveka på att stället heter något med tiger.

Just i dag så har Miss Mimosa Queen kandidaterna också kommit hit, reportrar från både TV och tidningar är på plats.

Även de som vann tävlingen 2015 och 2018 är med.

Jag är glad över att slippa gå i deras högklackade skor,  det ser otroligt jobbigt ut och många av de vackra flickorna staplar fram med möda på dessa klackar.

Många stannar och tittar på de långa och vackra flickorna, fast den här trötta hunden brydde sig inte mycket.

Vår busschaufför har sagt att om vi är på platsen där han släppte av oss så blir vi upphämtade där kl. 10.00 och mycket riktigt, där står en lokalbuss och väntar på oss och vi får en privattur tillbaka.

Inlagt 2019-12-06 10:51 | Läst 4828 ggr. | Permalink
Verkar ju toppenskönt på er resa! Här hemma är det lite sådär decemberväder med rätt hög temp.
Svar från Margareta Cortés 2019-12-07 10:04
Tack Dan!
Var ganska skönt, behövde lite värme men det blev mycket värme.;)
Upptäckte att den varianten av Thailand inte var så mycket för oss.
Det var nog rätt att tänka om där i trappan, i synnerhet om man blir attackerad av apor. Jag försökte tyda texten på skylten, lite svårt att begripa vad de vill att man ska göra men det är väl ett och annat språkfel inblandat. Maffiga bilder på tigerstatyn, nästan lite "disneytiger" över den. Statyn på sista bilden är däremot mer i min stil.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-12-07 10:12
Tack Lena!
Hade varit en utmaning att orka upp då det var så varmt, men att dessutom kämpa mot aporna blev för mycket i de branta trapporna.
Skyltar utomlands kan vara riktigt kul ibland, speciellt i Kina har jag sett flera kul översättningar.
Tigrarna var rejäla där och färggranna.
Visst ett landet annorlunda är det för oss svenskar. Trevligt få följa med på er resa för dit kommer jag aldrig.
Dessa härliga skulpturer tål ses igen.

Jag hoppas att syftet med värmen gjorde dig gott. För nu är det så trist i Skåneland med detta mörkret.
Jag önskar er skön advent.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2019-12-07 10:14
Tack Gun-Inger!
Ett land som blivit som ett andra hem för många svenskar, blev ingen favorit för oss i Krabi. Gillade Bangkok bättre. Mer fart och liv där.
Fast värme fick jag, synd bara att det är färskvara.
Vilket fantastiskt tempel! Intressant skylt om kvinnor som inte ska gå ensamma vissa tider, även om jag inte ser hela texten. Bra bilder med djur och fint klädda tjejer som delta i tävlingen också!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2019-12-07 10:15
Tack Bjarne!
Trevliga människor i detta land, tjejerna i misstävlingen tyckte det vara kul att även turister kom och fotade dem. De poserade glatt och vinkade.
Härliga bilder! Jösses vilken tumult det måste ha varit med apan. Makaker ska man se upp med. Bär ofta på hepatit så man vill inte bli biten. Bra beslut där att avbryta.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2019-12-18 10:27
Tack Johnny!
Biten vill man inte bli men ville inte heller offra mitt objektiv som jag hade i väskan.
visserligen till min lilla Sony, men ändå.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg