Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Yangshuo Mountain Retreat

Efter en så fin dag på Lifloden kom vi till något som inte var så långt från paradiset, i alla fall om man jämför med att bo på stora hotellkomplex i kinesiska miljonstäder. Så en härlig dag fortsätter i samma tema och på andra gången på den här resan gör jag ett undantag och skriver om ett hotell.

Vi är långt inne i en nationalpark och alldeles vid floden ligger denna pärla bland hotell. Vi får veta att det är en amerikan som äger hotellet och han har fått tillstånd att bygga och driva hotell här om han lovar att använda sig av lokala produkter både i kök, personal och inredning av hotellet och dessutom lära personalen engelska. Det löftet har han verkligen hållit. Personalen pratar utmärkt engelska och inredning är enkel men med lokalt tillverkade möbler.

Hotellet har ett stort engagemang för miljön och inga engångsartiklar används, många av de lokala produkterna odlas på personalens egna gårdar. Till frukost får vi beställa in det som vi vill ha, ingen stor frukostbuffé där mycket går till spillo.

Vi hittar fram till vårt rum.

Ett trevligt rum har vi fått.

Med balkong och utsikt över floden .

Den här designen på handfat har jag inte sett förut.

En tavla på rummet påminner oss om att inte använda plastflaskor.

Istället kan vi fylla på våra flaskor av det renade vattnet och på rummet finns det vattenflaskor i glas.

Ett riktigt mysigt ställe att bo på, dessutom får man låna cyklar och det tänker vi göra tidigt i morgonbitti innan det blir för varmt,  nu ska vi bara vila lite innan vi beger ut till floden igen.

Vissa hotell har bara det där lilla extra som gör att man trivs och gärna hade stannat lite längre. 

Inlagt 2019-11-01 10:08 | Läst 575 ggr. | Permalink
Spännande blandning av materialval och färger ger ett trevligt intryck..
Trevliga bilder med mycket information och tempot verkar ganska skönt..
Mvh/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2019-11-01 21:24
Tack Gunte!
Det var inte någon som sprang där.
Dessutom var det ganska varmt. +36 grader.
Det var ingen dålig utsikt från den balkongen, där hade man ju kunnat sitta några dagar. Ser ut att vara en härlig plats
Svar från Margareta Cortés 2019-11-01 21:26
Tack Peter!
Synd bara att det blev väldigt varmt på balkongen, men då den var i skugga var det dkönt där.
Vilket underbart hotell och vilken utsikt ! Vad fick ni betala för en natts vistelse där !? Jag kan dra mig till minnes att när jag var i Kina (1988), kunde man komma undan med ett par tior för en natts vistelse. Förvisso inte turisthotell eller så lyxigt som det hotell som avbildats här, men det var i vart fall tak över huvudet ;-). Jösses vad jag blev sugen att åka tillbaka till Kina nu.

Passar på att fråga, åkte ni som "ensamresenärer" eller i gruppresa !? Min erfarenhet visar att åka som "ensamresenär" (backpacker) i Kina är en synnerligen komplicerad uppgift, vad det gäller visumansökan.

Jag hade för avsikt att besöka Kina förra året under 6 månader (men det ville dom inte ge mig visum för, däremot kunde jag söka för fyra månader), men jag la ner det projektet, då det visade sig vara väldigt omständligt att söka visum just som "ensamresenär" (backpacker).

Var i Kina under två månader 1988 som "backpacker (var ung och vacker då, nu är jag bara vacker ;-)) och besökte då bl. a Guilin. Fick bevittna skarvfiske, som då inte utspelade sig enbart för turister, (om jag inte fått det hela om bakfoten). Annat är det nu.
Svar från Margareta Cortés 2019-11-01 21:36
Tack Tony!
Ett dubbelrum kostade ungefär 377 skr. Med frukost. Så inte var det dyrt där.
Vi åkte inte i gruppresa, tror inte det upplägget vi hade finns hos resebolagen. Vi har kontakt med en kinesisk agent som vi talar om för hur vi vill ha upplägget. Bokar chaufför och guide genom henne. Numera får man som turist hyra och köra bil i Kina, men alla skyltar är med kinesiska tecken så det är inte lätt att hitta. Vi använde samma agent då vi var till "Avatarbergen" https://www.fotosidan.se/blogs/magganfs/avatarland-eller-pelaren-mellan-himmel-och.htm
Då var det inte så krångligt att söka visum så som det är nu, men med invitationen och fullständig beskrivning på kinesiska på vår resa så klarade vi av det på två försök.
Tony johansson 2019-11-01 23:54
Oj o jo, Maggan, underbara bilder ! Nu blev jag inte mindre sugen av att åka tillbaka till Kina. När var ni där och hur länge !? Vad fick ni betala för en ordinarie lunch/middag och vad gick det på med transport/guide !?

Många frågor, jag ver, men jag kan inte släppa tanken om "Mittens Rike".

Drog lite på mungiporna då jag läste om de1 680 trappstegen. Förra året var jag i Nepal och vandrade i Himalaya. På en sträcka var det (enligt utsaga) över 3 000 trappsteg. Uppåt. Jag trodde ta mig tusan att det aldrig skulle ta slut 🤣.

// Tony.
Svar från Margareta Cortés 2019-11-04 09:16
Tillbaka vid datorn och skrivbordet, så att jag kan försöka svara på dina frågor.
En måltid gick på mellan 50-150 Y beroende på var vi valde att äta och då ingick både öl och cola. Hade kunnat äta billigare också men vi ville testa de lokala specialiteterna så det blev mycket över till grisarna.
Vi var där i två veckor, hade säkert kunna spendera mer tid men flyget var bokat för två veckors vistelse. Exakt vad hela resan gick på är lite svårt att säga för vi hade både snabbtåg i Business Class och inrikesflyg med i våra kostnader, men har kollat på vad resebyråerna tar för liknande resor och då är det grupp och buss och enkla platser på tåg och flyg och där var vår resa betydligt billigare med privat chaufför och guide.

Före resan då vi sökte visum sa vi att det här blir nog säkert sista resan till Kina nu när de krånglat till visumansökan så mycket. Träffade på folk där i lokalen som varit där hela dagen för att få till sin ansökan. men efter den här resan så var det värt besväret och vi fick tips om nya ställen som vi nu vill besöka.

Har också vandrat i Nepal och upplevt deras "Nepali flat" som de säger, när man måste ner i dalgången för att komma upp på andra sidan sedan, men då var jag ung och rask i bena. 3000 trappsteg låter mycket och jobbigt. De nedför var extra jobbigt då för jag hade ett knä med trasig menisk och gick med kryckor, skulle opereras då jag kom hem. Ont gjorde det, men ner kom jag.
Tony johansson 2019-11-04 10:45
Tack än en gång för att du tar dig tiden att svara på alla mina frågor. Jag utgår från att de kostnader du räknar upp, gäller för två personer !?

Jaså, de lokala specialiteterna föll er inte på tungan :D !

Två veckor är ju en väldigt kort tid, (kan jag tycka). Jag tycker att två månader är för lite...

Jo, det är precis som du beskriver i Nepal, och "Nepali flats". Känner igen det där med knäna, har också börjat känna av det, men det beror nog på för lite fysisk aktivitet i mitt fall. Funderar faktiskt på att åka tillbaka till Nepal nästa år igen (inget bestämt), men då tänker jag vandra ensam och dessutom så blir det nog en mer dedikerad fotoresa i så fall. Gäller att passa på medans man kan ta sig fram för egen maskin, innan man blir sittandes vare sig man vill eller inte.

Nu skall jag inte förhöra dig något mer, tackar för att du tog dig tid att svara på mina frågor.

Allt gott !!

// Tony.
Det var ett särdeles vackert hotell som verkar smälta in perfekt i omgivningen och kulturellt också.
Svar från Margareta Cortés 2019-11-01 21:37
Tack Stefan!
Det hotellet var verkligen trevligt.
Vilket hotell och plats! Fantastisk utsikt från balkongen.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2019-11-04 09:17
Tack Johnny!
Det hotellet var verkligen fint och mysigt.
Jättefina bilder av ert hotellrum med en fantastisk utsikt så det måste varit en härlig upplevelse.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-11-04 09:18
Tack Stig!
Mysigt med sådana hotell, där man känner av trivseln och stämningen. Märker att personalen trivs med att arbeta där.
2019-11-03 21:41   Gertie B Granvik
Jadu, Margareta, en liten bit av paradiset tror jag allt att ni har hittat, både vad gäller vackra vyer, lugn och ro samt mysigt litet hotell. Med praktisk idealism dessutom, vilken framsynt ägare. Tack för att du visar, jag njuter av bilderna och visst kan jag tänka mig en natt eller två där...eller tre.
Svar från Margareta Cortés 2019-11-04 09:22
Tack Gertie!
Vi fick två nätter där och det var verkligen ett trevligt och skönt ställe. Nu är vi inte så långa stunder på hotellet när vi är på resa, mest ett ställe att sova på, men här fick vi lite mer tid då vi skulle iväg för att träffa en bonde och hjälpa honom med att plöja upp åkern med vattenbuffeln. Det var +36 grader och alltför varmt för både oss och oxen så vi väntade tills det svalnat lite.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg