Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Pig´s Inn i Bishan

Finns en visa som vi förr alltid spelade i bilen då vi var på bilsemester med barnen. I refrängen sjöng vi med och den var så här: "Var ska vi sova i natt"  och det var faktiskt lite spännande att få veta var vi skulle sova den här första natten. Hade fått höra att det hotellet som heter Pig´s inn var som att bo i ett museum. Stället har bara åtta rum.

Lite ovanlig konst pryder ingången.

Vi kommer in i ett stort öppet rum och huset är byggt i samma stil som i byn Hongcun med öppning i taket.

Det är rejält högt upp till tak.

På något som liknar en spiselfris står något som finns i de flesta hem. Klockan i mitten ersätter den buddhafigur som fans på den platsen före maotiden.  De två krukorna på var var sida om klockan symbolisera det manliga och kvinnliga. Spegeln är för kvinnorna och den stora krukan är till höger för mannen att lägga hatten på då han kom hem på kvällen efter arbetet. Låg den på krukan behöll den formen.

Det mesta är riktigt gammalt och genuint här.

Matsalen.

Ni ska bo två trappor upp säger den äldre damen, som äger hotellet, och greppar min resväska och drar iväg uppför trapporna. Ja äldre och äldre, hon är nog i min ålder men förvånansvärt rask i benen och stark i armarna. Måste nog ta och vänja mig vid att räknas till de äldres skara. Känns inte rätt att hon ska bära min väska, men det spelar ingen roll att jag protesterar, hon bär den ändå och jag får snällt följa efter med en liten fotoväska. Trappan är smal och brant.

Endast personal står det på skylten som hänger i trappen så vi kanske ingår i personalstyrkan nu och kommer att få bära väskor tills armarna kroknar. Vem vet.

Jag brukar inte ha med vårt hotellrum i bloggen om det inte är något speciellt, men det här rummet var lite speciellt i sin gamla stil. Dessutom är det inte bara stilen som är gammal, hela huset är mycket gammalt. Det enda som kunde ha varit bättre här är om de hade haft vattenlås i badrummet. Det luktar lite bättre då.

Vi pustar ut en liten stund och konstatera att i de här sängarna kommer vi sova gott och går sedan ut för att inspektera omgivningen. Solen är på väg ner och vi får komma upp på taket i byns högsta hus för att beundra utsikten.

Där borta i fjärran kan vi se Gula bergen.

Grannen är ute och påtar i sin trädgård.

Lejonfigurerna på takteglet kommer vaka över oss i natt.

Ankorna plaskar glatt i sin damm...

...och vi börjar fundera på om det inte är dags för att få något i magen. Slinker in på den lokala puben "Dogs house". Det är direkt ingen trängsel där men trivsamt.

Efter att tidigare ha ätit en rejäl kinesisk lunch så är vi inte så hungriga, det får bli något lätt. Fyra mackor att dela på räcker bra.

När vi ska gå hem är det becksvart. Tur att vi bara behöver runda huset för att komma hem.

Snubbla inte över skottkärran.

Nästa morgon stärker vi oss med en rejäl kinesisk frukost innan vi ska iväg på en cykeltur i byn. Här är det vår chaufför som förser sig.

Inlagt 2019-10-13 14:07 | Läst 2067 ggr. | Permalink
Hej,
Kul reportage. Synd att det var tomt i baren.
Ha det väl
Bob
Svar från Margareta Cortés 2019-10-13 14:49
Tack Bob!
Trevligt ställe men inte mycket folk på den puben. Då jag tog bilden var det bara vj och personalen. Ändå hade de öppet till 24.00
Kul att få följa med dig igen! Exotiska bilder.
Svar från Margareta Cortés 2019-10-14 18:16
Tack Ragnar!
Lite unikt hotell, kul att få bo där.
Ja åter igen ett trevligt inslag med bilder och text, kul :)
Fina vyer där
Svar från Margareta Cortés 2019-10-14 18:18
Tack Joakim!
Den lilla byn var en riktig pärla. Avkopplande ställe.
Fint och intressant reportage. Spännande hotell, vi har nog oftast bokat hotell i förväg och då blir det inte de större överraskningarna, det är nog de gånger vi inte gjort detta, det är de hotell man kommer ihåg nu och inte för att det är negativt.

Om jag kommer ihåg sången, var ska vi sova i natt, så var den väl inte helt ”barntillåten”
Svar från Margareta Cortés 2019-10-14 18:22
Tack Peter!
Det här stället var också bokat i förväg, men bilder säger inte allt så vi blev glatt överraskade. Då vi bilade förr i tiden var det mest tält och små hytter som gällde. Åkte tills barnen tröttnade och stannade för natten då.
Tror inte att orden i den sången fastnade så mycket då, var mest refrängen som satt. 😁
Mycket trevlig fortsättning! Bilden med rummet som har väldigt högt tak gillar jag verkligen! Så mycket Kina över den bilden. Riktigt snyggt.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2019-10-14 18:23
Tack Johnny!
Ändå fick jag inte med hela takhöjden där. Högt var det.
Vilket ställe! Hur hittade ni och bokade det? Vyerna är mycket fina och bilden på mannen i trädgården känns genuint. Det mesta känns genuint i detta inlägg faktiskt. Inte de vanligaste turistbilderna från Kina. Jag har bommat ett par inlägg och ska läsa på lite mer om vad ni är ute på för äventyr.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-10-14 18:30
Tack Lena!
Hittade inte många andra turister i den byn, några fransmän bodde på vårt hotell men med åtta rum så blev det inte så många.
Vi hade kontakt med en kinesisk agent, berättade vad vi ville ha och hon letade reda på det. Blev väldigt nöjd med allt boende.
Vi hade guide och chaufför på de olika ställena vi var till.
Numera får utlänningarna hyra bil och köra runt på egen hand, men kan man inte kinesiska är det svårt. Dåligt med vägskyltar på annat än kineserna.
Håller med lena, det ser genuint ut..inte så "turistigt" med reklam och annan skit överallt..
Mysigt passar nog bra..mycket trä gillar dom visst..
Mvh/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2019-10-14 18:33
Tack Gunte!
Det var verkligen genuint och även trevligt.
Träffade inte på speciellt många västerländska turister på den här resan.
Huset var från 1600-talet.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg