Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Färden mot havet.

Vårt äventyr i regnskogens land går mot sitt slut, vi packar våra väskor och hoppar in i en av de de små Interbussarna för att åka mot havet. Stilla havet denna gång.

Vi åker genom ett varierande landskap med höga berg,  djupa dalar och små byar.

Eftersom vägen ut till havet ska ta runt fyra timmar så behövs det rastas och få komma ut och sträcka på benen och vad är då inte lämpligare än att stanna på ett ställe där det både finns fåglar och tillfälle för lite mellanmål för de hungriga. Jag hoppar över det där med mat, när jag upptäcker att i de höga mangoträden sitter det fullt med stora fåglar. Inga tamfåglar som matas utan vilda fåglar som sökt sig dit för att det finns godsaker i träden. De kommer dit på morgnarna för att äta av frukten och flyger bort på kvällen.

Fast nu var det inte den här lilla fågeln som jag menade, men jag tyckte att den skulle få vara med först för att inte försvinna bland de stora och färggranna.

Jag vet inte vad det är för fågel men tycker att den påminner lite om vår nötväcka med det mörka bandet över ögonen.

Det var inte så många som brydde sig om den lilla fågeln, faktiskt så var jag helt ensam om att försöka få med den på bild. De flesta hade  blicken högt upp i träden.

För där uppe fanns dessa arapapegojor. 

Klart att dessa stora och färggranna fåglar drog ögonen till sig. Enda nackdelen för mig var att vi hade åkt i luftkonditionerad buss och då jag klev ur den till den fuktiga värmen slog imman till. Tämligen frustrerande att gå där med igenimmad kamera och se alla dessa vackra fåglar. Det var bara att vänta tills imman försvann. Till slut så gjorde den det.

De här två satt och kuttrade lite kärleksfullt.

- Psst älskling, det står en fotograf där nere.

-Bäst att vi gör oss lite fina inför fotograferingen. Jag kan hjälpa dig, upp med vingen bara.

- Fast du behöver lite putsning du också.

-Vi tar fotvård också, när vi nu ändå håller på.

- Nästan klara.

-Så där, blir det bra så här. Nu kan du ta den där bilden.

Det finns en tukan här också, jag tror att den spelar lite blyg.

Det är en Gulstrupig tukan och den verkar vara lite nyfiken på vad som händer där nere på marken.

Den spanar och kikar på oss mellan löven.

Den närmar sig mer och mer.

För att plötsligt hoppa ner och reta turisterna lite. Det där röda kan ju vara ett gott bär.

Tukanen får syn på att en dörr är öppen på bussen.

-Undrar om man kan få lite skjuts här. Det var nära att vi fick en fripassagerare.

Det gick inte så bra för tukanen att lifta så den drog sig tillbaka till ett träd igen.

Dags för oss att åka vidare också och motvilligt hoppade jag in i vår lilla buss igen.

Fler byar passerade vi.

Och plötsligt är vi framme i Tamarindo och har den här utsikten från balkongen.

Till kvällen får vi en vacker solnedgång också.

Inlagt 2019-09-14 09:06 | Läst 889 ggr. | Permalink
Många fina bilder, Tukanen var ju en riktigt fin fågel och vekar vara fotovänlig, den nötväcka lik var också snygg på sitt sätt. Fin solnedgång också. Det där med imma är jobbigt, får det ibland när jag på vintern sitter i bilen och fotograferar det är mest okularet som immar igen. När jag besökt något tropikcenter så har det vara samma när man går mellan olika miljöer
Svar från Margareta Cortés 2019-09-14 10:35
Har haft tur under resan och sluppit imma, men troligtvis var det ovanligt fuktigt där vi stannade och ovanligt mycket kyla på inne i bussen för här slig imman till ordenligt. På yttre linsen kunde jag torka am men inte inne i kameran. Tog sin lilla tid att få bort den, var en sväng in i shoppen och då släppte det lite.
Tack Peter !
Vilken underbar serie på de vackra papegojorna och tukanen som försöker ta det "röda bäret" är ju en toppenbild. Fina vyer där ni färdades och en praktfull solnedgång. Är sista bilden också tagen från balkongen?
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-09-14 10:41
Tack Lena!
Stora och vackra fåglar de dör arorna. Men tukanen var lite roligare, nyfiken på oss men ändå skygg.
Båda två i slutet är från balkongen, vi hade tre kvällar med vackra men lite olika solnedgångar. Trevlig engelsk familj på balkongen bredvid så sextiden var vikt för lite balkonghäng före vi gick ut och letade kvällens restaurang.
Badhotell är inte riktigt vår melodi, men Tilda gillade det och vi roade oss med annat än sol o bad.
En sån fantastisk resa! Praktfulla fåglar så det räcker till och blir över. Bra du hade ögonen på den lilla fågeln, den var riktig fin.
Svar från Margareta Cortés 2019-09-16 09:19
Den lilla fågeln var riktigt fin den också. Har försökt att gå igenom Costa Ricas fåglar men de är så många att jag gav upp efter ett tag och nöjer mig med att det är en fågel...helt enkelt.
Tack Stefan för din kommentar!
Förlåt, är som vanligt lite sen men nu har jag beundrat dina bilder och läst din blogg, det jag fastnat för är nog bilderna på Arapapegojorna som snyggade till sig inför fotograferingen. Tukanen var nog klassens clown som gjorde sig till för att väcka uppmärksamhet kanske.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-09-16 09:22
Man kan inte hinna allt, jag är ofta sen med kommentarer i blogginlägg, men de finns ju kvar på nätet och jag tycker det är lika kul när någon hittat ett gammalt inlägg från flera år sedan och skrivit en kommentar som när det dyker upp något på de nya.
Arorna var verkligen praktfulla, många var de också- Tukanen fanns det bara en enda av men den var ganska rolig.
Så vackra dom är dessa fåglar !
Önskar bara att alla fick leva så här, i sin rätta miljö och inte instängda i nån bur i fel land.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2019-09-18 09:29
Tack Ing-Marie!
Håller med dig, livet i bur kan inte vara så muntert. Trevligare att få se dem så här uppe träden. Otroligt praktfulla var de.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg