Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Trädgården i Mawamba Lodge

Regnet öser ner och vi ska ta en informativ promenad i lodgens trädgård.

Dennis som är vår lokala guide tar oss med på en promenad och berättar samtidigt om allt vi ser.

De här växterna i bilderna under är Heliconier, de har också andra namn som Hummerklo, Tukannäbb och andra fantasifulla namn. De producerar rikligt med nektar.

Gemensamt för dem alla är att de kan inte överleva utan kolibrier. Alltså om du inga kolibrier har i din trädgård, då trivs inte dessa blommor heller där och har du inga av dessa blommor så kommer inte kolibrierna heller.

Växtsättet är lite olika, där en del av dem har blommans öppning uppåt och nedåt på andra. Tur att kolibrierna kan flyga även upp och ner.

Nu när det regnat så har de även en vattenreserv till fåglar och insekter.

Ingefära, inte den vi äter utan blommorna, finns i en hel del olika former de också. Om jag inte minns helt fel så är dessa kottliknande växer en slags ingefära.

Den här är jag säker på, det är en slags ingefära.

Här hade det suttit bra med en liten söt groda på, men jag får nöja mig med en inte lika söt fluga.

Regnet upphör och vi kan konstatera att om någon bett oss "Dra dit pepparn växer" så har vi nu verkligen gjort det. För det här är peppar.

Den här växten är en miniananas. Den är inte större än min tumme, men fullt ätbar. Lite besvärligt och pillrigt att rensa den bara.

Där bland de små ananasen hittar vi några små ödlor.

De är väl dolda i grönskan och kilar snabbt undan.

Jag tyckte de var så söta så att efter lunchen går jag tillbaka för att se om jag kan hitta några ödlor och visst de bor tydligen i den busken.

Ville du något?

Visst är de söta.

                                                                                  föregående     nästa

Inlagt 2019-08-23 11:12 | Läst 1465 ggr. | Permalink
Vilka färggranna blommor, dom ropar verkligen se mig! Ödlan var lite gullig sådär meed halskrås i lått! Hälsningar/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2019-08-24 08:58
Tack Björn!
Riktigt färggrant är det i trädgårdarna där borta, växer rejält också.
Inte så konstigt med både värme och regn.
de små ödlorna var söta,
Det var mycket med komplementfärger i den trädgården, grönt med röda inslag. Ser väldigt exotiskt ut, och ingefära är ju gott, i lagom mängd. Söta ödlor, det har du rätt i, säkert är de ruskigt snabba.
Svar från Margareta Cortés 2019-08-24 09:00
Tack Stefan!
Gott om växter var det och vackert så det förslår.
Den här ingefäran var inte ätlig utan bara för dekoration.
Ödlorna var, så som du säger, väldigt snabba.
Ser exotiskt ut, det är så man längtar till att skaffa ett orangeri med lite exotiska växter och med några ödlor mm. Bilderna på ödlorna var mina favoriter denna gången
Svar från Margareta Cortés 2019-08-24 09:01
Tack Peter!
Tänk att kunna ha en sådan trädgård, det vore inte dumt och våra rådjur här skulle nog bli överlyckliga. ;)
Jösses vilka söta ödlor!!! Jag blir helt såld på dem, fast först tänkte jag kolibri när jag såg blommorna. Jag antar att ni får se sådana när vädret är bättre. Miljön inbjuder ju också till tankar om grodor men jag tror även på att det kan komma i senare inlägg. Den första bilden på ödlan tycker jag är jättefin. Den ser rätt liten ut men det är svårt att få en uppfattning då man inte vet hur stora bladen är.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-08-24 09:05
Tack Lena!
De var verkligen söta dessa små ödlor, men snabba också. De var inte så stora, med svansen så var de ungefär 20 cm långa. Hade fått plats på klon till den stora leguanen vi såg uppe i trädet inne i byn.
Grodorna va inte lätt att få fina bilder på, har nu förstått att de flesta av dessa närbilder på dessa färgrika grodor är tagna på de som är i fångenskap och utvalda för avel.
De är mest aktiva på natten dessutom
Kolibrier fanns det här men ingen bild på dem.
Vackra exotiska blommor och ödlor som är spektakulära på sitt vis. År det någon typ av kameleont så de kan ändra färg? Trevliga verkar de vara. Men de röda blommorna tar nog 1:a priset idag.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-08-26 08:59
Tack Stig!
Vacker var blomsterprakten där.
Det är ingen kameleont utan bara små ödlor.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg