Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Nu börjar äventyret.

Nu är det dags, vi har utforskat staden San José i två dagar och längtar nu efter att få komma iväg på den riktiga resan.

Tidigt på morgonen, redan före frukost blir bi upphämtade på hotellet.  Vi har bokat resan genom ett resebolag,  men det är ingen grupp vi reser i och ingen sammanhållande reseledare utan vi kommer att träffa på en hel del lokala guider och vi kommer att träffa på människor från jordens alla hörn. Dennis heter vår guide för de här första dagarna. Dagens resesällskap består av holländare, tyskar och amerikanare och även några costaricaner.

Dennis är förutseende och vet att dit vi ska finns det ingen bank och inga ATM-maskiner för att hämta ut kontanter, så då han hör att det är flera som har behov av att fixa det stannar vi vid en penningautomat. Vi har redan fixat det så jag kan sitta kvar i lugn och ro och kolla in vägmärkena. Den här har jag aldrig sett förut.

Men när alla är kontanta så kan vi lämna storstaden och bege oss ut i landet. Dagens tur ska gå till Mawamba Lodge i Tortuguero. Vi åker genom ett varierande landskap, det är regnperiod men floderna vi korsar ser väldigt torra ut och än så länge har vi bara haft en enda skur. Den kom i gårkväll och visade oss hur en störtskur ska vara, det fullkomligt öste ner i en kvart ungefär.

Resan går genom Braulio Carillo National Park och vi får se många varierande naturvyer, vi åker till och med genom en tunnel som går genom vulkan.

Efter två timmar i bussen är det dags för frukoststopp.

Här kan vi se vad vattnets kraft kan ställa till med, tur vi inte ska över den bron.

Här får vi även en första kontakt med den rikliga vegetationen. Det är som en vägg ner mot floden.

Gott om blommor, vackra fjärilar och andra djur som hörs inne i växtligheten.

Men hur vackert det än är vid frukoststället så måste vi åka vidare. Vi har förutom bussturen till hamnen en kanaltur på över en timme innan vi är framme vid vår lodge. Vi ska till väglöst land och enda transportmedelet där är båt. Som grädde på moset börjar det regna innan vi kommer fram till hamnen. Men det ÄR regnperiod så vi är beredda på det och plockar fram våra regnkläder. Lite värre är det med bagaget som ska förflyttas ner till båtarna. det är lerigt och geggigt där. Men vad gör det, är det äventyr så är det.

Nu åker vi.

I början på vår tur regnar det så kraftigt så sidorutorna på båten är nedfällda, men vi har tur. Det klarnar upp och sidorna rullas upp och vi får se lite av kanalen och regnskogen.

Det finns till och med vägskyltar i de här kanalerna.

Molnen ligger över trädtopparna.

Allt som behövs ute i de här väglösa områdena transporteras ut med båt. Visserligen är det fastland och inte några öar, men marken här är mer eller mindre våtmark.

Efter en trevlig båttur är vi så framme i Tortuguero. 

Och till vår lodge. Mawamba Lodge.

Här blir vi mottagna med kalla handdukar och något gott att dricka.

Vi bor i små mysiga stugor.

Efter lunchen ska vi åka till den närliggande byn för att få en liten inblick i hur lokalbefolkningen lever här ute.

Men det tar vi i nästa inlägg.

                                                             - föregående -                - nästa -

Inlagt 2019-08-20 12:20 | Läst 3564 ggr. | Permalink
Spännande resa minsann!
Svar från Margareta Cortés 2019-08-21 22:09
Tack Ronnie!
Extra kul att få uppleva allt det med ett av våra barnbarn.
Är det regnperiod så är det :-) Men jag kan hålla med om att lite regn får man tåla i en regnskog. Lodgen ser spännande ut och stugorna helmysiga. Jag är mycket nyfiken på vad ni kommer att få se.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-08-21 22:12
Tack Lena!
Ja, vi var förberedda på att det skulle kunna regna en del, men eftersom vi nu var hänvisade till sommarlovet var det bara att acceptera fakta. Fast jag hörde nu i efterhand av en vän som varit där under den "torra perioden" att de haft en massa regn ändå.
Stugorna var fina och likaså hela lodgen.
Mycket intressant blogg på som det ser ut spännande resa. Väggskylten undrar jag fortfarande på, fjärilen var väldigt vacker. Fint hotellrum, att de gjort en svankreation? har de svanar. Kan också säga att jag just har passerat 100m i ett störtregn och nu skiner solen igen
Svar från Margareta Cortés 2019-08-21 22:16
Tack Peter!
Blev en mycket givande resa, underbart folk i detta land.
Stugan och hela anläggningen var mycket fin.
Vägskylten har jag aldrig sett förut, gissar på att den vill visa på att det finns en bilverkstad i närheten. Men inte så nära att den syntes och inte heller någon anvisning om var man kunde hitta den.
Regn kan vara uppfriskande också.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg