Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Strosa runt i San José

Första dagen i Costa Rica och vi har två dagar på oss att utforska San José innan vi beger oss ut på det riktiga äventyret. Vi har sovit gott och är morgonpigga eftersom tidsskillnaden är åtta timmar efter där hemma.

Först frukost och sedan ut på stan.

Klart vi måste testa på den typiska frukosträtten här i Costa Rica, Gallo Pinto. Det är en ris- och bönrätt och den serveras till nästan alla måltider här. Till dagens frukost bjuds det på en god korv därtill.

Men nu är vi sugna på hur den här staden ser ut. Vi bor nära Nationalteatern.

De är smarta här med att utnyttja solen, jag ser att trafikljusen drivs med solenergi.

Eftersom jag alltid spanar efter väggmålningar är det lite svårt att bara gå förbi den målade lyktstolpen utan att ta en bild.

Här i stan finns det dessutom gott om väggmålningar, jag skulle kunna fylla flera blogginlägg med bara väggmålningar så några måste få vara med här.

Den här tror jag är den mest fotograferade.

Vi kommer förbi "Our Lady of Solitude Church", en av alla kyrkor i staden.

Den ser inte så speciell ut innan man upptäcker pelaren vi sidan om kyrkan, där jungfrubilden står med fötterna på en flygplanspropeller. Jag har försökt få reda på sambandet med kyrkan och propellern, men hittar inget skrivet om det.

Det finns en hel del skulpturer runt om i stan, den här "The Street Sweeper"  kom till för att hedra alla de som håller staden ren.

Den står i Park Central.

Det frodiga damen La Chola är populär att  fotografera sig tillsammans med. Ser att många går fram och håller henne i handen.

Även farmarfamiljen är en populär skulptur, vill man få en bild utan alla dessa selfiefotografer får man vänta länge.

Hur det kommer sig att det finns en staty av Anne Frank här kan man ju fundera på. På sockeln står det. "Min dröm är frihet"

Är man på vift med en tonåring så dröjer det inte så länge innan man hamnar inne i shoppingområdet och alla dess butiker.

Ett par nya skor kanske?

Fast när jag hittade den här tröjan så kunde jag bara inte gå förbi, den fick följa med hem.

Handikappvänligt, på trappräcket upp till övervåningen upptäcker jag att det finns punktskrift.

Men vi sliter oss från alla butiker och promenerar mest ute i solen. San José ligger på 1 170 meter över havet, och är omgiven av höga bergstoppar. Mest låg bebyggelse men jag ser att det byggs en hel del och då är det  högre byggnader som växer upp.

Ett China Town finns det här i San José, men man får vara snabb om man ska se det, för det består mest bara av portalen och inget mer.

Trots sina problem är San José fortfarande en av Latinamerikas säkraste och minst brottstäta städer, men det till trots så uppmanas vi av hotellpersonalen att ta av oss guldsmycken och klockor och även lämna stora kameran på hotellet. Så alla dessa bilder är med mobilkameran. Det vimlar av poliser i stan så det kändes tryggt och säkert att gå omkring där, men tydligen får de ingripa ibland. Vad den här killen hade gjort vet jag inte, men han blev muddrad av poliserna.

Vi avslutar dagens promenad på gågatan.

Hälsar på en glad clown.

Och en söt liten vaktkatt.

Tar en G&T på terrassen före middagen.

                                                                 -föregående- - nästa-

Inlagt 2019-08-19 13:16 | Läst 1214 ggr. | Permalink
Du visar en mängd intressanta detaljer i dina bilder som framgår av både gatukonst och offentlig utsmyckning. Gågatan med paraplyerna fastnar direkt rent estetiskt, med många andra säger mer om staden. Kul att resa med en yngre generation, då blir det lite annat fokus ibland kan jag tro. Två olika sorter GT eller? De ser goda ut efter en dags promenad i staden.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-08-22 13:14
Tack Lena!
Det finns så mycket att se och upptäcka då man vandrar runt i en ny stad. Så vänligt folk i detta land dessutom.
Visst är det en varsin GT som fick avsluta dagen, min en Gin &Tonic Bulldog och makens en Gin & Tonic Botanist.
Roligt att du är tillbaka på bloggen och med en mängd fina bilder, och utsmyckningen med statyer av olika sort ger lite karaktär till stadsbilden likaså väggmålningarna sätter färg på stan. Nu undrar vi förstås vad det blir för äventyr så det blir spännande att se.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-08-22 13:17
Tack Stig!
Tog emot lite att börja blogg igen känns som om många av de gamla bloggarna försvunnit och få kommentar längre. Vet inte om jag stött mig med de som förr skrev trevliga kommentarer. Vet inte vad i så fall. Men kom på att min glädje med att uppleva resan igen övervägde och vill sedan någon också läsa det så är det ett plus.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg