Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Resa med barnbarn

Så var det dags för en resa, den här gången reser vi med vårt yngsta barnbarn Tilda. Hon hade en önskan att få komma till regnskog och det lät ju trevligt tyckte även vi. Gemensamt kom vi överens om ett resmål men upptäckte att den period som vi skulle resa var det regnperiod. Lät ju inte så jättetrevligt med regn under hela resan men Tildas konstaterande om att det är väl självklart att det regnar om det är regnskog avgjorde saken. Vi bokade en resa och en tidig julimorgon hoppade vi tre in i en taxi och for ut till Arlanda.

Frukost åt vi ombord.

Måste man stiga upp i ottan är det bra att kunna ta sig en tupplur sedan.

Första mellanlandningen har vi i Amsterdam.

En glad och förväntansfull Tilda då vi bordat nästa flygplan.

Flygplansmat är inte alltid så god och tilltalande men här får jag ge KLM en eloge för maten, den var väldigt god. En kräfttartlet och räkor med rotselleripuré, det låter väl gott.

Vi hade en lång flygresa framför oss och dessutom blev den lite länge när två passagerare hade irrat bort sig på flygplatsen i Amsterdam och det tog en timme innan de hittat dem. Tilda hann avverka några filmer och jag sov bort en del av tiden och plötsligt var vi framme i Panama. 

Panamakanalen har jag alltid velat få se så nu började jag spana ut genom fönstret. Ser att det ligger en hel del fartyg där nere så kanalen borde finnas här i närheten.

Vårt flygplan gör en sväng och plötsligt så ser jag den.

Den måste ju förevigas.

Vet inte varför jag blir så förvånad över att staden Panama består av så många och höga hus, hade inte föreställt mig den  så.

Efter förseningen i Amsterdam hade vi inte mer tid än att skynda över till nästa flygplan. Både vi och vårt bagage hann med det planet och nu hade vi inte lång tid kvar innan vi var framme på resmålet.

När vi sedan landar i San José är det kväller.

Vårt äventyr i Costa Rica kan börja, men först ska vi sova lite.

                                                                                             -nästa-

Inlagt 2019-08-18 10:53 | Läst 2832 ggr. | Permalink
Spännande !
Härliga bilder från luften.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2019-08-19 21:28
Tack Ing-Marie!
Att få se Panamakanalen var ett plus på den här resan.
Häftigt med Panamakanalen och jag hade nog inte föreställt mig staden så heller. Flygplansmat kan vara olika. Vi flög nattflyg från Toronto till Köpenhamn och skulle få "continental breakfast". Den bestod av en skiva mjuk pepparkaka! Air Canada.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2019-08-19 21:32
Tack Bjarne!
Vet inte varför jag inte trodde att det skulle vara höghus där, men det ser ut att vara en riktigt stor stad.
Låter som om man ska akta sig för Air Canada, lite bättre kunde de väl prestera. Sämsta flygplansmaten jag fått var från Santiago de Chile till Falklandsöarna. Två torra kex och en påse nötter. En mellanlandning och då trodde vi det skulle bli en macka eller liknande efter det, men kex och nötter delades ut igen.
Så spännande! Kul att du fångade kanalen.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2019-08-19 21:41
Tack Johnny!
Det var kul att få se den, lite synd att det var så skummt ljus då.
Mycket intressant att få se Panamakanalen från luften. Jag vet inte riktigt vad jag förväntat mej men jag blev ändå lite förvånad. Om man sitter längre bak i planet så är maten på KLM inte fullt så spännande :-)
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-08-19 21:43
Tack Lena!
Att få se Panamakanalen hade jag på önskelistan och få se den från luften var inte så dumt det heller.
På ditresan fick vi väldigt god mat, hem var det inte lika bra. Från Amsterdam till Stockholm var den knappt ätlig. En odefinerbar röra, såg ingen som åt upp.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg