Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Händer inte så mycket nu.

Har inte varit så mycket till aktivitet i sommar, men härom dagen så tog vi en liten biltur. Jag ville upp till Naturfotografiska i Hallstahammar för att se utställningen Spår.

Maken tyckte det skulle vara trevlig med en biltur i det fina vädret så vi for iväg, vår vana trogen så undvek vi motorvägen och for  småvägar. Det är då man hinner se lite och på en av dessa vägar blev det ett stopp. För mitt ute i skogen fanns den här målningen. Den måste ju förevigas.

På en annan hangar intill fanns det också en målning, inte lika pampig och där var det lite bilar parkerade ivägen.

Nä, några vildsvin såg vi inte.

Bensträckare är bra att ta och en tog vi vid Irsta kyrka, lite ovanligt torn på den kyrkan.

Målet nåddes och äntligen fick jag se utställningen Spår.

Stolt och glad över att få vara med bland utställarna.

Riktigt kul att få se, men jag blev lite besviken över att bildspelet inte var igång. Hade så gärna velat se det också. Hittade en person som var villig att hjälpa till men hon satte igång tv-inslaget som TV-västmanland hade visat i samband med invigningen. Det hade jag redan sett.

Solen sken och när nu var så nära Strömsholms kanal så blev det ett stopp även där.

Lugnt och stilla även här, inga båtar som skulle slussa.

Men hemma på tomten händer det en hel del. I morse var det full fart på de här små. De skuttade och hoppade runt, blev lite stillsammare då jag klev ut på balkongen för att titta.

I morse var det bara två småttingar inne på tomten, jag hoppas på att mamman och den tredje var ute på allmänningen och väntade på de små busfröna. Så här små var de för några veckor sedan då de besökte oss första gången.

Bilden är ett klipp från filmen i viltkameran. Blir inte så tydliga bilder då man stannar filmen och klipper ut en bild. Filmen på de små finns här

Häromdagen var jag ut till Farsta och där tror jag att Sveriges snyggaste väggmålning finns. Den tredimensionella effekten syns bäst i verkligheten.Eller har du sett någon snyggare?

Det var allt för nu, i övrigt så tränar jag mina armar och klarar nu av att både bära på och fotografera med min ordinarie systemkamera och kämpar på med att få rätt dos på kortisonet.

Inlagt 2019-07-20 09:58 | Läst 2749 ggr. | Permalink
Det här var ju en hel del ändå. Hur länge pågår utställningen? Den hade varit kul att se. Väldigt häftig väggmålning på sista bilden. Det tar en stund innan man inser att allt är ditmålat. Spännande att ha rådjurskid inne på tomten, hoppas det går bra för dem. Lycka till med rehabiliteringen.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-07-20 10:35
Tack Lena!
Inte haft lust med så mycket foto en tid nu, mest provtagningar och tråkiga göromål istället. Men får ta mig i kragen och även kolla på bloggar. Fast har fåttlite tid till att rensa och sortera i mina håddiskar. Bra att få det gjort också.
Utställningen håller på till den 14 september, då blir det auktion av bilderna, behållningen från den går till Baltic Sea Action Group.
Intressant. Väggmålningen den sista var ju väldigt speciell, utgår ifrån att väggen är slät och balkong, pelare och trappa är målade, riktigt bra gjort. Verkar vara fina naturbilder på utställningen också
Svar från Margareta Cortés 2019-07-23 09:10
Tack Peter!
Du har helt rätt, väggen är alldeles slät men målad så man står där är och undrar om det inte verkligen är en balkong där ändå. Helt klart värt ett besök för att ses.
Utställningen handlar om Människans intrång i naturen så det finns en hel del tankeväckande bilder.
Grattis på Maggan-dagen!
Svar från Margareta Cortés 2019-07-23 09:11
Tack Stefan!
Alltid kul då det inte regnar på den dagen.
Hej Margareta, kul att se dig här igen! Första väggmålningen var riktigt häftig! Utställningen verkar fin, den ska jag försöka se, inte så långt härifrån Korsheden, kul att du är med där! Hälsningar/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2019-07-23 09:13
Tack Björn!
De är skickliga en del av dessa väggmålare.
Det var kul att komma iväg och få se utställningen, kunde inte vara med på vernissaget och då den hängde i Finland blev det inge resa av dit heller.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg