Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Påskresa - så långt söderut som det går.

Vi lämnade Varberg och for söderut, stannade i Träslövsläge.

Nästa stopp gjorde vi för att kolla in bron.

Fortsatte sedan ändå mer söderut, spanade efter de vilda djuren som de varnade för men såg inga så vi kunde lugnt fortsätta på vår väg att komma söderut.

Då vi för några år sedan, försökte ta oss ner till Skanör och Falsterbo så var det sommar och bilköerna milslånga. Då vände vi och tänkte att dit åker vi en annan gång. Nu var det en annan gång och nu var vi var nästan de enda  som var på väg dit.  Vi letade oss ner till stranden för att kolla in badhytterna, härifrån kan man även se bron över till Danmark och känna sig lite internationell.

Jag hade förväntat mig att badhytterna skulle ligga på rad vara mindre och mer färggranna. De här ligger också på rad, men såg mer ut som små friggebodar. Tänkte att de som ligger lite längre bort vid Skanörs strand kanske ser ut som de jag hade på näthinnan. Vi förflyttade oss dit bort, men där blåste det så mycket att om vi lämnat bilen vi hade blivit helt täckta i sand.

Nöjde mig med att få en bild på alla vindmöllor istället.

Blev ingen promenad i Skanör och Falsterbo, vi for så långt söderut som man kan komma istället.

Där stänkte det rejält och förutom  några tappra fotografer så var vi ganska ensamma där också.

Kikade genom ett konstverk...

...och for till Ystad.

Där blåste det också.

Spanade efter Wallander, men han hade gått i pension och syntes inte till.

Men nu var vi hungriga och  slank in till Zara i stället.   

Eftersom det var tisdag så var det de grillade revbensspjällen som lockade in oss. Zara var en trevlig man som påpekade att de hade pensionärsrabatt. Men ni är väl inte pensionärer, sa han. Vet inte om han verkligen tyckte det, för vi behövde inte visa leg på att vi passerat det strecket för ett bra tag sedan, men han påstod att vi inte såg ut som pensionärer. Hur de nu ska se ut, men vi insöp den komplimangen och stillade vår hunger med de goda revbensspjällen.

Sedan när vi var mätta och belåtna ville vi se lite av Ystad.

Såg lite typiskt skånska hus.

Sedan for vi vidare för att leta reda på den här dagens nattläger.

Inlagt 2019-05-07 10:16 | Läst 2008 ggr. | Permalink
Ni gör (gjorde) en sån där klassisk bilresa som jag vet jag gjort några gånger med mina föräldrar - och som numera inte blir för I och mig, I är inte så förtjust i att åka bil mer än nödvändigt. När man inte bestämt i förväg allting utan tar dan som den kommer, där sevärdheter , måltider och övernattningar bestäms efterhand, väldigt trevligt! Och så får vi andra se vackra bilder på delar av vårt fina Sverige, bra! Gillar särskilt den vackra gaveln på korsvirkeshuset! Hälsningar/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2019-05-07 13:14
Tack Björn!
Lärt oss av några misstag att alltid se till att kolla upp nästa kvälls övernattning innan vi drar vidare. Kan bli lite väl långa etapper annars. Många bra ställen är tyvärr stängda även då det är under turistsäsong. Fast vanligast är det då vi åker norrut. Fast stoppen under färd får humör, väder och tillfälligheter avgöra. Den här gången hade vi packat med en guidebok om Sverige. Bläddrar och for dit det såg intressant ut. Kul att vara spontan.
Svar från Margareta Cortés 2019-05-08 11:39
Kan tilläga att då vi är ute på bilresa så har vi en regel att vi måste stanna och ut och sträcka på benen efter minst två timmars åkande. Bra för kroppen och då hittar vi dessutom ofta något intressant att titta på.
Fint reportage från mina gamla och nya trakter. Jag bodde länge i Kungsbacka och flyttade för några år sedan till Helsingborg. Kanske är det hytterna längs stranden vid Falsterbo du tänker på? Jag har inte varit i Skanör ännu, men flera gånger i Falstebo och jag tycker nog att hytterna där är något mindre än de du har på bild
Svar från Margareta Cortés 2019-05-08 11:41
Tack Peter!
Fint där nere i södern. Vi hamnar sällan där, blir oftast norrut eftersom våra rötter är därifrån.
I Falsterbo körde vi inte så långt ut mot stranden. Det var lite extra blåsig då vi var där, de sa det på radion i alla fall så blåsten gjorde att vi åkte vidare.
Det är något speciellt med havet. En härlig känsla att stå och titta ut på vågorna.
Fina bilder du fångat!

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2019-05-08 11:42
Tack Jonny!
Håller med, havet lockar och är speciellt. Vågornas skvalp och alla färger är fascinerande.
Hej Margareta.
Som sædvanlig en dejlig rejsebeskrivelse med masser af flotte billeder. Nummer 1 råber: Sverige til mig. Det er så typisk svensk i mine øjne - gillas så mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Margareta Cortés 2019-05-08 11:44
Tack Erik!
Ställen jag sällan besöker så för mig blir det lite exklusivt att se. Nästa gång får vi väl ta vägen över bron också.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg