Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Fyra små piller.

Det är tydligen sant att det finns mirakel på burk.

Ett tag trodde jag att det var dags för mig att lägga ut hela min kamerautrustning på Blocket och skaffa mig en sefliepinne för att kunna hantera mobilkameran med enhandsfattning. De senaste två veckorna som gått har jag blivit sämre och sämre, händerna näst intill obrukbara och värken spred sig med lavinfart över fler och fler kroppsdelar. Kände mig tämligen hjälplös då jag till och med behövde hjälp med påklädning.

Prover togs och undersökningar gjordes och till slut så började min läkare komma fram till en misstanke om vad det var. Men då mina symtom inte följde läkarboken till punkt och pricka så var hon alltför osäker för att våga sätta in någon behandling. Mina symtom började på fel ställe,  så då skickade hon mig till akuten. där satt jag i många timmar i går, fick träffa en mycket sympatisk och kunnig läkare som visste att alla sjukdomar inte följer det föreskrivna schemat utan kan ta sina egna vägar. Han konstaterade att jag drabbats av en reumatisk sjukdom med det stilig namnet Polymyalgia reumatika (PMR). 

En liten lättnad att få en diagnos och kanske hjälp. Hjälp fick jag en pytteliten burk med piller, visserligen så svåröppnat lock att apotekspersonalen fick vrida upp det åt mig och jag kunde ta mina första fyra piller.

Vaknade i morse som en ny människa. Ett under på burk.

Helt fantastisk, har fått sova en hel natt kom upp ur sängen själv och kunde klä på mig helt själv också. Kortison var det som behövdes och nu ser jag fram emot soliga påskdagar då värken kommer att släppa undan för undan. kanske kommer även kameran fram.

Ville bara dela med mig av lite glädje och önska ALLA en härligt och GLAD PÅSK!

Inlagt 2019-04-18 10:15 | Läst 4342 ggr. | Permalink
Fantastiskt. Grattis!
Något att läsa för antroposofer och liknande folk som inte vill befatta sig med skolmedicinens "kemisoppa".
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 21:32
Tack Peter!
Anade inte att det läkemedlet hade sådan effekt. Läkaren sa att jag skulle bli bättre, men så dåligt som jag mådde så tvivlade jag.
Välkommen i "klubben" skulle jag kunna säga, kortison, det är vad jag stoppat i mig i ett år snart, men nu har jag börjat en nedtrappning från 40 mg./dag till 5 mg./dag och utfasningen skall fortsätta i ett år till. Men det är nog en typ av mirakelmedicin för i mitt fall så fungerade det. Det var roligt att det gjorde gott på dig också, och en Glad Påsk till dig också.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 21:34
Tack Stig!
Kanske ingen klubb man vill tillhöra mrn ändå tacksam för att denna medicin finns.
Nu vågar jag tro på en trevlig påsk också. Underbart väder har vi fått så nu ska jag bara njuta.
Hej Margareta.
Jeg er ked af at høre om din sygdom. Jeg har som du måske ved haft kronisk leddegigt siden jeg var barn. Så jeg kan sagtens sætte mig ind i din situation. Jeg har først efter at jeg blev 50 (og stadig var i job) taget noget meget mild giftmedicin. Det er jeg stoppet med nu. Kortison og stærk gigtmedicin har jeg undgået. Jeg klarer mig indtil videre med Kodein i en meget mild version og langt fra hver dag.
Jeg ønsker dig alt mulig godt med helbredet og en God Påske.
Mvh. Erik.
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 21:39
Tack Erik!
Jag är så glad över att ha fått denna medicin, vet att det finns biverkningar men tror att de är smått i förhållande till hur det skull blivit utan.
Ska njuta av påsken och det fina vädret vi fått, nu slipper jag frysa.
Ha en fin påskhelg.
Skönt du fick hjälp ändå..och Prednisolon är min morgondos också tillsammans med diverse andra tabletter och sprutor. Har hållit mig flytande i tolv år nu sedan jag fick RA.
Är tröttare numera och lite värkbruten emellanåt men det får man stå ut med..
Lycka till vidare och Glad Påsk..
Mv/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 21:47
Tack Gunte!
Jag hade inte ens hunnit lära mig namnet på mina piller, var tvungen att kolla på burken och visst stämde det. Men varför i himmelens namn har de gjort en så svåröppnad burk till folk som ofta har ont i händerna. Damen på apoteket som hjälpte mig att öppna burken fick ta i ordentligt.
Min mor hade också RA, ända sedsn jag var lilliten så jag vet vad du har att tampas med. Lycka till du med.
Hej Maggan det låter toppen om du kunde få bli friskare! En riktig glad och frisk påsk önskar jag dig!
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 21:48
Tack Dan!
Som ett under att vakna i morse, från att bara bli sämmre o sämmre till att få känna lite lättnad. Helt otroligt.
Hej Margareta, välkommen i gänget :-) Visst är det skönt att det finns hjälp! Fick min PMR-dignos 2011 men går ju att hålla i schack med Prednisolon, ha precis ett skov och har fått öka på dosen igen. Önskar dig du en Glad och värkfri Påsk! Hälsningar/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 21:55
Tack Björn!
Verkar vara ett trevligt och uthålligt gäng. 😁 Tänkte i dag på de som drabbades innan kortisonet fanns, vilket helvete de måste haft.
Behandlingsmetoderna förändras dessutom genom åren, min mor fick RA på 40-talet, när hon låg på reumatologen så blev hon rekommenderad av läkaren att börja röka för det skulle lindra värken.
Önskar dig också en värkfri påsk.
Va bra att tabletterna hjälper, skönt att det finns hjälp att få. Ha en fin påsk
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 21:56
Tack Peter!
Tur att vi har bra o kunniga läkare och även medikamenter som hjälper.
Bra att det finns medicin. Men dock ska en doktor hitta problemet först.
Skönt du fick hjälp Margareta. Ha en glad påsk!

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 21:58
Tack Jonny!
Jag hade turen att träffa på en läkare som kunde sin sak. Ingen tvekan där trots att mina symtom börjat på fel ställe.
Verkligen glädjande besked och jag önskar dej en riktigt fin påsk då du kanske också kan hitta på något trevligt att göra som inte kroppen bara protesterar mot. GLAD PÅSK!
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-04-18 22:01
Tack Lena!
Det är så fantastiskt att det finns piller som har den snabba effekten, hade ingen aning om att det skulle kunna stoppas upp så fort. Har en bit kvar till smärtfri men bara känna att det inte blir mer o mer är så underbart.
Så bra att det gick att åtgärda!
Glad Påsk!
/MA
Svar från Margareta Cortés 2019-04-30 12:51
Tack Mats!
Det blev en snabb vändning med dessa piller fast har tydligen lång väg tillbaka innan jag är smärtfri.
Har förstått att du inte mått bra, inte bra alls. Då är detta skönt att läsa.
Svar från Margareta Cortés 2019-04-30 12:53
Tack Annelie!
Gick fort att bli så dålig, snabb vändning tackar jag för men tar tydligen tid att ställa in rätt dos och få smärtfritt. Har hållit mig undan bloggen lite för fingrarna vill inte lyda mig riktigt än. Men kommer igen.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg