Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Morgonsafari Yala Nationalpark och jakten på leoparden.

Tidigt före solens uppgång klättrar vi in i våra safaribilar igen och åker ut till Yala Nationalpark.

Ganska omgående då vi kommit in i parken så hör vi hur det knakar och brakar inne i buskarna. När vi tittat noga efter så står det en elefant där och äter frukost. Den verkar vilja vara lite ifred och stannar inne i buskarna, så vi åker vidare.

Titta där! Säger plötsligt Leffe, en mungo. Den har hittat något gott att äta.

Jag tycker att det här trädet såg så vackert ut och tar några bilder, de andra i bilen börjar spana efter vad det är för djur där men  det var bara trädet som lockade mig till att fota.

I en del andra träd sitter det fåglar, har inte något vidare tele på min lilla Sony. Det 210 mm som jag har räcker  inte till några riktiga fågelporträtt, men jag tyckte trädet med dess spretande grenar var vackert och inte gör det något att det sitter en drongo i det.

I nästa träd tronar en asiatisk gapnäbbsstork.

Och här sitter en skarv och luftar vingarna.

Både träd och natur är fin tycker jag och kul att djuren är lite mer alerta nu på morgonen.

Plötsligt blir det lite trafikstockning  och alla börjar spana runt för att se vad det är någon har siktat, jag letar igenom alla träd i närheten men kan inte hitta något spännande. Men någon viskar att det ska finnas en leopard någonstans. Kikarna söker av alla träd och då trafikstockningen lättar lite och vi får byta plats i kön så ser jag den. Jo, det är den skygga lankesiska leoparden som ligger där i ett träd och vilar.

Zoomar in så mycket det går och förstorar sedan upp lite till, så har jag i alla fall ett bildbevis på att jag sett leoparden. Ingen bild att sätta upp på väggen precis, men jag fick ändå se den.

Vi lämnar leoparden som ser ut att ha det bra skönt där på sin gren och strax efter ser jag något i ögonvrån.

Det är mamma buffel som vill korsa vägen med sin lilla unge.  Ungen skuttar på för fullt för att hinna med mamman.

Sedan dröjer det inte så länge innan det brakar ganska rejält i buskarna igen

En till hungrig elefant. Den här är inte lika blyg utan visar sig i sin fulla storlek. Noterar att de här indiska elefanterna ser betydligt mindre ut än de afrikanska.

På andra sidan vägen är det frierier på gång.

Påfågelhanen spelar ut hela sitt register för att charma honan.

Den visar alla sina vackra fjädrar, hukar i dansen och viftar frenetiskt på stjärtfjädrarna.

Damen i fråga tittar först lite intresserat.

Men antingen är hon inte alls intresserad av något frieri just nu eller så var väl hanen inte tillräckligt stilig, hon letar lugnt vidare efter något ätbart.

Fast man vet ju aldrig, kanske spelar hon bara lite fjär eller så har hon ett gott öga till den andra hanen som sitter uppe på en gren.

Under tiden har elefanten ätit klart och tänker sig ut på en promenad och då den passerar bilen ser man att den inte är så stor.

Innan det är dags för att återvända till hotellet ser jag en jacana.

Och i en liten vattensamling går en ibisstork och letar mat.

Dags för oss att avsluta safarin och åka tillbaka för frukost, på vägen åter träffar vi på några apor.

                                                                                          föregående  - nästa

Inlagt 2019-04-13 11:06 | Läst 2776 ggr. | Permalink
Vilken utdelning ni fick på denna safaritur och extra bonus att ni fick se jaguaren. Din lilla kamera gör bra ifrån sej även om jag förstår att du gärna hade haft ett rejält tele ibland. Jacanan är en favorit för mej, synd att man inte kan se de extralånga tårna.
Hälsningar Lena

PS tack för att du erbjudandet om tuppbilden men jag vill ju helst att det ska vara en av mina egna bilder och jag har några på djungelhöns även om de är tagna i en inhägnad miljö
Svar från Margareta Cortés 2019-04-13 11:48
Tack Lena!
Nog saknade jag kameran och mitt tele allt, verkar som jag kommer få avstå från den ett bra tag till. :( Men livet bjuder på överraskningar så det är bara att ta emot.
Fick ju se djuren där ändå, även om egna bilder är roligast. Så jag förstår att du självklart vill ha egna bilder i din undervisning.
Ser ut som en riktigt lyckad safaritur!
Svar från Margareta Cortés 2019-04-17 09:37
Tack Ragnar, det blev en lyckad morgontur.
Jag är ledsen att jag inte kommenterat tidigare, men livet är fyllt av andra plikter också, men jag har tittat och beundrat dina bilder, och dina fina fågel bilder gillar jag och Ibisstorken är nog en favorit men Aporna på sista bilden är också jättefin.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-04-17 09:39
Tack Stig!
Ingen fara för jag är lite sen på nätet även jag just nu.
Blev några lyckade djurbilder till slut.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg