Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Kvällssafari Yala Nationalpark

Vi hade lite otur när vi skulle iväg på kvällssafari, det började regna och då går djuren gärna undan.

Men innan vi var framme vid Yala National Park så slutade det regna och vi fick en fin kväll.

Vi satt högt och bra i bilarna som vi åkte i, alla hade ytterplatser. Men har du försökt att ta dig upp i en sådan där hög bil och bara använda en arm och ett ben. Jag har testat och får väl säga att det var tur att jag hade snälla vänner som kunde putta på, för högt var det och speciellt till första trappsteget.

Bland det första vi träffade på var en Orientibis som spatserade runt i vattnet och letade något ätbart.

Vet inte om krokodiler är någon fara för fåglar, men ibisen verkade inte bry sig om att det låg en och lurade strax bakom den.

Lite längre bort i samma damm passade några bufflar på att ta ett bad.

Fåglarna verkade inte bry sig om att det hade regnat eller så tyckte de att det var skönt att det kommit lite svalka. De var visserligen inte så lätta att få med på bild, för oftast då jag hade lyckats få in dem i displayen på min lilla kamera så var de redan på väg någon annanstans. Men den här biätaren hann jag få en bild på.

På tal om fåglar så ser jag plötsligt något rödaktigt som spatserar borta i bukarna. Vad kan det vara? Ser ut som en tupp.

Nu var det inga tamhöns som hade förirrat sig in i nationalparken, utan det är en djungelhöna, fast här en hane.

Det finns en plats här i nationalparken där man får stanna och gå ur bilarna, det är vid en fin sandstrand och vid Patangala Vila House, fast nu finns det inte så mycket kvar av något hus. Den 26 december 2004 slog Tsunamin till och dödade de 47 turister och besökare som var här och utplånade byggnaden.

Vi gör ett kort stopp där och återvänder sedan in till parken. I några träd upptäcker vi några grå langurer. Otroligt långa svansar de har.

De är glada och pigga och hoppar runt i träden med en väldig fart.

Några bökande vildsvin får vi också syn på.

Söta små ungar har de.

Nu börjar det mörkna och dags för oss att lämna parken, men stannar till först vid en liten sjö.

På andra sidan sjön går det en elefant, fast den behöver man kikare för att se.

Vi åker tillbaka till vårt hotell och i kväll är det gemensam middag. 

Å så var det här med att fylla år i Sri Lanka, man kommer inte undan även om man rest bort från allt ståhej. När jag kommer ner i restaurangen så kommer personalen fram till mig och påstår att jag fyller år. Jag hävdar bestämt att det måste vara någon annan, inte jag den här gången. Men de är bestämda och trots att det var tre dagar sedan så säger de att det är jag som ska sätta mig på den fint dekorerade platsen. Något tveksam är jag, men då de vet vilket datum jag fyllde så är det bara att lyda. Så den kvällen firar vi igen och tårta och sång blir det. Det står till och med mitt namn på tårtan.

Födelsedagsfest till trots så kryper vi tidigt till sängs, vi ska upp i ottan i morgon för att åka morgonsafari. Tänk om vi kan få syn på den lankesiska leoparden då, fast den är väldigt skygg av sig men hoppas kan man väl alltid.

                                                                                föregående

Inlagt 2019-04-12 10:41 | Läst 5400 ggr. | Permalink
Aldrig fel med en tårta. Det var många fina bilder på lite andra djur än de vi vanligen ser, biätaren blev riktigt fin. Bufflar skulle jag inte gå nära, bäst att sitta högt i en bil.
Svar från Margareta Cortés 2019-04-13 11:09
Tack Stefan!
Den tårtan var riktigt god.
Det var lite klent med djur, men det berodde på regnet som kom precis innan vi skulle iväg. Men lite utdelning blev det ändå, såg en hel del fåglar som jag inte hade en chans att få med på bild.
Det var en fin safari med fina bilder till och dina fågelbilder tycker jag om.
Det var väl trevligt att bli så uppvaktad på din födelsedag även om det var fel dag.
Så här kommer ett litet hurra i efterskott.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-04-13 11:10
Tack Stig!
Tack även för hurra också. Safari var trevligt.
Du fick en strålande bild på biätaren med din lilla kamera. Vilken juvel. Mysigt att åka på safari, det är en speciell känsla att skumpa runt i en öppen bil. Kul att få se vilda djungelhöns, den skulle jag gärna ha i bildarkivet och använda när jag föreläser om höns för studenter.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-04-13 11:13
Tack Lena!
Den bilden på biätaren var nog den enda på alla biätare som blev bra. Inte lätt att hinna med då kameran bara har display och det blänker i den.
Safari är kul och vi hade bättre utdelning på morgonsafarin.
Klart du får den bilden på djungelhönan om du vill ha, säg bara till.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg