Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Galle Face Hotel

På anrika Galle Face Hotel ska vi bo en natt, det hotellet har funnits där sedan 1864 och lär vara det äldsta hotellet öster om Suez. Många kända personer har varit gäster här genom åren, kända namn så som Sir Conan Doyle, Mahatma Gandhi och Roger Moore bl.a. Förmodar att även de blev hälsade välkomna av en dörrvakt i denna tjusiga uniform.

Bor man på Galle Face Hotel får man inte missa deras välkända afternoon tea. Får hoppas på att alla dessa kändisar som bott där genom åren också fått det. Vi fick det i alla fall och gjorde vårt bästa med att länsa faten som bars in. Men vi fick se oss besegrade och mätta lite i överkant och även med en hel del kvar på faten då vi gick ut för att njuta av solnedgången.

Pusta ut i hammocken och sedan...

... en drink i solnedgången.

I den ljumma vinden vajar palmerna lite lojt och solen sänker sig sakta.

Då är det dags för flagghalningsceremonin. Säckpipemusik hörs och sakta kommer det två stiliga herrar vandrandes.

Flagan halas och ...

...sedan försvinner solen ned bakom horisonten och det blir kväller.

Ny dag randas och det är dags att ge sig ut på äventyr, känns tryggt att vår buss är välsignad med både rökelser, lite speciella frukter och inne i bussen ljuder "om mani padme hum" ur högtalarna.

Vi ska upp till de grönskande bergen i Kandy där det även är lite svalare klimat än nere i Colombo.

Vi åker genom små byar, trafiken är tät och dessutom är det massor med vägbyggen. En liten annorlunda detalj i trafiken här är att vid omkörning så är det den mötande trafiken som ska hålla undan och släppa fram den som håller på och kör om.

Det är inte bara vägbyggen som gör att det blir stopp i trafiken, även här är det demonstationer. Vad de demonstrerade mot vet jag inte.

Men vi har ingen brådska, kul att se byarna vi åker igenom. Många bilverkstäder och de flesta har lagt ut sin specialiteter ute på infarten.

Vatten är viktigt värmen.

Att det säljs burgare där förstår jag, men undrar vilken sorts burgare det är. En filial till Burger King kanske.

Bra att det finns olikheter, något att komma ihåg i dag då många rockar sockorna för att hylla våra olikheter.

                                                                                föregående - nästa

Inlagt 2019-03-21 11:44 | Läst 3171 ggr. | Permalink
Hej,
Spännande reportage.
Ha det gott
Bob
Trevligt reportage och du avslutar med en riktigt härlig bil. Gillar också den lilla killen som går med i trappan när de ska hala flaggan. Vajande palmer i ljum vind och en drink i solnedgången skulle jag kunna ta vilken kväll som helst. Ska vi göra det hemma måste nog dunjackan på.
Hälsningar Lena
Underbara bilder att se! Avkoppling och intressanta utflykter. Vilken toppenbild på solnedgången med båten i solstrimman över havsytan. Mycket kul läsning igen och fina bilder som sagt.

MvH
Johnny



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg