Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Jag kan flyga!

Galapogsskarven är de enda skarv som inte kan flyga.

Deras vingar har tillbakabildats, men trots det så sitter medärvda rutiner kvar och även den här sitter som alla andra skarvar och torkar vingarna. Med tiden så kommer troligtvis vingarna tillbakabildas helt.

Trotts att den saknar flygförmåga så ser det ibland ut som om den inte vet om det och den breder ut sina små vingar och tar ett rejält skutt.

Med ett studs på stenen under...

...så kan det kanske kännas...

...som en flygtur.

Nöjd med skuttet kan den sedan glatt pusta ut.

-Såg du, han flög!

Men om de nu inte kan flyga så är de skickliga dykare och simmare. De är liksom de flesta djur här på Galapagos tämligen orädda. Den här kom simmandes till vår gummibåt och vid nästa bild som jag försökte ta var den en så nära att jag borde haft ett vidvinkel på kameran. Eller kanske helst ett fisheye.

Inlagt 2018-12-05 10:17 | Läst 2439 ggr. | Permalink
Det var inte mycket till vingar. ( 3:e och 5:e syns det bra hur outvecklade dom är ). Förmodligen finns inga fienden på ön, skulle i så fall vara i havet kanske.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2018-12-06 10:19
Tack Sten!
Dåligt med vingar var det och experterna tror att de kommer att tillbaka bildas helt så småningom. Den behöver inte sina vingar utan det är dykförmågan som är viktigast för den.
Intressant fågel. Ibland undrar man över naturen hur den tänkte.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2018-12-06 10:20
Tack Johnny!
Naturen fungerar lite praktiskt ibland, för vad ska den ha sina vingar till om den ändå inte flyger utan bara dyker. Andra muskler är viktigare då.
Intressant fågel som väl är besläktad med den flygande Skarven, och apropå Skarvar så får jag upp en svart och vit Skarv på min datorskärm, mycket stilig är den. Fina bilder levererar du som vanligt. Ber om ursäkt att jag inte kommenterat tidigare, men i bland räcker inte tiden till.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2018-12-10 09:42
Tack Stig!
Det var intressant att få se den skarven, den skarven kunde också flyga en gång i tiden men eftersom den behövde dykförmågan mer än flygförmågan så blev det undan för undan en tillbakabildning av vingarna. Naturen är bra intressant.
Jag kommer nog göra en paus i bloggandet, trots att jag har så mycket mer från Galapagos och annat. Väntar och ser om han med den blå pricken tänker sluta larva sig. Så fånigt av en mogen man att göra så som han gör, förmodar att det är något slags trots mot Jans inlägg om det beteendet. därför spamma an än mer.
Kommer läsa de riktiga blogginläggen, men mer sporadiskt.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg