Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En hjälpande hand.

På en lite gummibåtstur vid Punta Vicente Roca fanns det en hel del djur att iaktta. På ett berg hade havsleguanerna en koloni.

De höll till ganska högt upp på klippan. Längst ut på den här udden och ovanför och i överkant på det gulfärgade fanns de.

De måste vara bra klättrare för att ta sig dit upp och sjölejonen är inte så dåliga de heller. Här har ett sjölejon hittat sig en helt egen hylla.

Fast en del kan behöva en hjälpande hand för att komma upp.

De var ganska många leguaner där uppe.

En del av dem är ganska stora.

Det finns en hel del fåglar vid de här klipporna också. En del verkar vara lite huvudlösa, men fina blå fötter har den.

Inlagt 2018-12-01 09:43 | Läst 2454 ggr. | Permalink
Vad ska man ha huvud för, om det inte är så mycket innanför. Otroligt hur väl dom smälter in i grå omgivningen. ( hjälpande hand tänker jag på ).
Sten
Svar från Margareta Cortés 2018-12-03 09:45
Tack Sten!
En del djur fick man spana ordentligt för att se, de syntes först inte men när man siktat en så fanns det massor av dem.
Wow, så mycket leguaner! Fantastiskt. Kul avslutning med den huvudlösa!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2018-12-03 09:46
Tack Bjarne!
Varje dag där borta var som ett smörgåsbord av överraskningar och upplevelser. så härlig.
Så läckert med svansarna på leguanerna som hänger över kanten på tredje bilden. De tre som ser ut at gosa tillsammans på näst sista är också fina. Intressant pose på sista bilden. De är väl vana att vara modeller dessa blåfotade.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2018-12-03 09:49
Tack Lena!
De var lite speciella att få se de där leguanerna. En del var rejält stora också.
Lite drake över dem.
De blåfotade har nog alla som varit dit, på bild fast det fanns inte så många som satt stilla. Men ibland kom de flygandes i flock och fiskade.
Att det finns så många av dom! Kanske är jag influerad av alla bilder från animerade dinosaurier men mängden leguaner ger mig känslan av att vara många miljoner år bakåt i tiden, fint!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2018-12-03 09:50
Tack Björn!På populära platser fanns det många tillsammans. jag tycker också att det är lite urtidsdjur och drake över dessa djur.
Det var många leguaner men är de farliga när de är så många ? Den huvudlösa fågeln gillar jag för man kan fotografera i en vinkel så det blir en så bra bild Snyggt fotograferat Hälsningar // Gert
Svar från Margareta Cortés 2018-12-03 09:52
Tack Gert!
Tror inte att leguanerna är farliga, de äter mest alger.
De är lite fulsöta tycker jag.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg