Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Större Fregattfåglar

När vårt fartyg är i rörelse så kommer ofta de stora fregattfåglarna och följer oss, de seglar i vindarna bakom båten.

I bland som svarta silhuetter mot himlen.

Ibland så nära att de inte får plats i sökaren.

När de är så nära ser man den röda påsen som de kan blåsa upp för att imponera på damerna. 

De är lite speciella dessa fåglar, för när de befinner sig över hav vilar de samtidigt som de flyger genom att sova i omgångar av tolv sekunder, ibland med en hjärnhalvan åt gången. Tänk om vi kunde göra så också, så mycket man skulle hinna med.

Med hjälp av denna metod sover de i ungefär 40 minuter under en 24-timmarsperiod, vilket gör att arten ibland kan flyga oavbrutet i flera månader åt gången.

Istället för att vila gör vi oss i ordning för resans första snorklingstillfälle. Utrustning provas ut.

Bara att välja bland alla storlekar. 

Så där, alla har fått sitt, nu ger vi oss iväg.

Med råd och tips från vår expeditionsledare Adam, så gick snorklingen riktigt bra för mig nu. Var så otroligt häftigt att glida omkring och se alla fantastiska fiskar och varelser under ytan. Sjölejon, sköldpaddor och hajar kom och var nyfikna på oss. Det enda som kändes frustrerande var att bara kunna titta, tänk att kunna fotografera där under.

Inlagt 2018-11-13 13:04 | Läst 1906 ggr. | Permalink
Roligt att få se bra bilder på fregattfåglarna! Känner igen dom väl och uppfattar dom som något av karaktärsfågel för Karibien. Har sett dom på Tobago och Bequia, dom är fantastiska flygare. Sen har jag förstått att dom är tuffa mot andra fåglar och tvingar dom andra ofta att släppa sina byten i luften för att sen själva ta bytet. Bra och intressanta bilder! Hälsningar/Björn T
Svar från Margareta Cortés 2018-11-13 13:40
Tack Björn!
Vi hade den ganska ofta flygandes ovanför fartyget då vi gick. Var det på dagtid så var det kul att försöka fånga dem på bild. De är stora och vackra.
Den fågeln hade en elegant form. Kan tänka mig att det är ett fint undervattensliv också. Kanske fungerar de billiga UV kompaktkamerorna eller actionkamerorna fint, de för några tusen när det enbart är på snorkeldjup
Svar från Margareta Cortés 2018-11-13 15:54
Tack Peter!
Mäktiga fåglar och jag måste nog uppdatera mitt kamerainehav före nästa resa med snorkling. Adam hade en go pro( eller vad de heter) och gick fina bilder med den. Måste ta och kolla utbudet. Tips mottages tacksamt.
Intressant det där med fregattfågelns sömn!
/MA
Svar från Margareta Cortés 2018-11-14 05:09
Tack Mats!
Jag är lite nyfiken på hur de har lyckats lista ut att de gör så.
Fina bilder! Intressant med sömnen för fregatt fåglarna.
Påminner om våra tornseglare som också gör så.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2018-11-14 11:57
Tack Jonny!
Viste inte att de också gör så.
Nu har du fått uppleva snorkling när det är som allra bäst. Helst ska man bara ligga still och låta djuren komma fram till en.....och helst ska man ha en kamera :-)
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2018-11-20 10:05
Tack Lena!
Det var verkligen ett helt annat liv under ytan där, till och med bättre än vid revet i Australien. Kände mig mer trygg med snorklingen också nu.
Det enda som fattades var en kamera, men att få se var häftigt.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg