Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En regnig dag.

Det blev som väderleksrapporten utlovade, en regnig dag. Vi skulle iväg på en guidad rundtur, så jag lämnade kameran på hotellrummet och tog bara med mig mobilen. Regnvåta rutor är ändå inte bra att fota igenom.

Klockan på The Balmoral hotell går alltid tre minuter före, det för att de som ska med tåget vid järnvägsstationen, som ligger strax intill, inte ska missa sina tåg.

Vid ett av stoppen hoppar jag ut  och får en bild på skolan som inspirerade Rowling till hur Hogwarts skola för häxkonster skulle ske ut.

Här vid den röda dörren bodde Sir Arthur Conan Doyle.

Blev inte så många bilder tagna på själva rundturen, men vi fortsatte att promenera efter att den var över. Blev några butiksfasader.

På The Elephant house, satt ofta Rowling då hon var arbetslös och det var där som Harry Potter föddes.

Vi traskar genom smala gränder, Anchor Close.

Ser att det inte är mycket kvar av pariserhjulet, som håller på att monteras ner, den ser mer ut som något från spelet Packman.

Upptäcker att kyrkan nära vårt hotell fått lite nya målningar. "Seasons of Change" av Redhall Walled Garden.

Dags att återvända till hotellet och packa inför hemresa i morgon.

Dimmig morgon.

Farväl Skottland.

Inlagt 2018-10-12 01:34 | Läst 2656 ggr. | Permalink
Som sædvanlig flotte billeder og fin tekst. Jeg følger med her på bloggen.
Med venlige hilsener og god nat.
//Erik//
PS: skal du ikke i seng og sove😀
Svar från Margareta Cortés 2018-10-12 01:44
Tack Erik!
Gillar den stan, men nu nya äventyr. Landade nyss där det just nu är dags för middag. Där de odlar alla rosor som vi sedan köper där hemma.
Vilken vacker Skottlandsserie! Två klara favoriter, trean och nian! Regn är väl ofta bra väder för stadsbilder med regnblänk på gator och trottoarer och dom mer mättade färger man får i gråväder. Snyggt!/ Björn T
Så vackert även i regn och mobil! MVH Yvonne
Härligt många fina bilder (som vanligt). Men om jag måst välja en särskild blir det tredje bilden. Har aldrig varit på brittiska öarna men den känns så härligt mycket detta.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg