Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Med buss till Fort William.

En tidigt morgon, redan före frukost, traskar vi iväg till Diagonalgränd, fast i verklighetens Edinburgh så heter den Victoria Street. Där vid Museum Contex är det samling för den utflykt vi bokat med Gray Line. Butiken där, som är stängd så här tidigt på morgonen, är ett eldorado för Harry Potter fans.

Frukost serveras i bussen och vi får en påse med lite smått och gott, säkert något liknande som skolbarnen här brukar få med sig i lunchlådan. Utanför fönstret är det rena rama smörgåsbordet för fotografer, dimman ligger som sjok över terrängen och det svider rejält i fotofingret eftersom vi inte kan stanna. Dimmfotografering ingår inte i den här turen. Tar ändå en bild genom bussfönstret.

Det ser ut att bli en solig dag.

Vi åker förbi spegelblanka sjöar...

...tyvärr ingår inga stopp där heller och skulle vi stanna överallt där jag skulle önska mig så kom vi nog aldrig fram, för vacker natur är det i Skottland.

Ett stopp före slutmålet hinner vi med och det är vid bergen The Three Sisters. De figurerar i filmerna om Harry Potter och de mest entusiastiska har med sig trollstavar och poserar framför bergen.

Vi äntrar vår buss och far vidare mot Fort William som är ett av delmålen på vår resa och anledningen till att vi valde att boka den turen. Att vi fick sällskap av en hel del Harry Potterfans gör inte resan sämre, tvärtom. Vi får veta och lära oss en massor som vi inte hade en aning om och troligtvis inte har nytta av sedan, men kul att veta. Här i Fort William byter vi färdmedel till tåg. Vi ska åka Hogwartexpressen eller The Jacobite som den egentligen heter.Vill man fota loket med all pysande ånga så får man vara tålmodig och även snabb för att hinna få en bild mellan alla de som ska ta selfies.

Det lyckas till slut och så måste jag ju ha en bild på förstaklassvagnen, som heter Florence, den är döpt efter en av de trogna tågvärdinnorna. Hon fick det i 50-års present.

Till souvenirshopen är även Muglare välkomna, eller i alla fall tolererade.

Tåget avgår i tid och trots det strålande fina vädret så är det här ingen solkurva.

Förutom att det är ett trevligt gammalt ångtåg så har vi fin natur utanför fönstren.

Det är ont om öppningsbara fönster men jag lyckas hitta en ledig dörr där det går att öppna fönstret, delar det med några till och vi turas om att ha fönsterplats.

För de som inte är så ivriga att fota så kan man roa sig med att handla så som de gjorde i filmerna. Chokladgrodorna verkar vara populärast.

I väntan på höjdpunkten av resan så tar jag lite fler naturbilder.

Sedan börjar Glenfinnan Viaduct skymta. Det är den som alla väntat på att få en bild av.

Får en till bild innan jag lämnar över fönstret till nästa på kö.

Det är vackert ner i dalen också.

När vi åkt över viadukten är det min tur i fönstret igen.

Vid Glenfinnan Station är det ett tågstopp för att mötande tåg ska kunna passera.

Lite mer fin natur...

...sedan har vi inte så långt kvar till slutmålet Mallaig, och kan sitta och njuta av det vi har utanför fönstren.

Framme i Mallaig är det dags för lunch och vad passar inte bättre att äta i en fiskeby än dagsfärsk fisk och den klassiska rätten fish and chips.Min lilla maskot måste ju självklart få vara med också.

Promenaden i Mallaig och återresan kommer i nästa blogginlägg.

Inlagt 2018-10-04 11:43 | Läst 4514 ggr. | Permalink
Vilken kul resa! Denna gillas verkligen.
Tack för fina bilder och tips. Uppskriven på "rese listan".

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2018-10-05 11:55
Tack Jonny!
Det var en trevlig tur som jag gärna rekommenderar.
Kul och trevlig resa! Fantastiska vyer. Ser fram mot fortsatt rapport. Bild sex från slutet klassisk toppbild. Molnfanan på läsidan om toppen i bild tre uppifrån en meteorologisk klassiker!
Svar från Margareta Cortés 2018-10-05 11:55
Tack Måns!
Bilden på bron från tåget är nog den jag själv gillar mest.
Du visar verkligen hur vackert det är i Skottland, ack vad jag längtar! Resan ser ju helt fantastisk ut, har haft en del äventyr där själv.
Svar från Margareta Cortés 2018-10-05 11:57
Tack Stefan!
Skottland gillar jag och återvänder gärna dit fler gånger.
vi hade ett underbart fint väder, vår guide påpekade det flera gånger om vilken tur vi hade.
Vackert så det nästan känns overkligt! Skottland har i många år funnits på min önskelista om resmål. Ditt inlägg gör inte önskan mindre! MVH Yvonne
Svar från Margareta Cortés 2018-10-05 12:14
Tack Yvonne!
Vi hade en otroligt tur med vädret då vi var där, fast Skottland är vacket även i regnväder.
Vackert! Skottland är något alldeles extra. Jag friade till min fru i Fort Williams för 25 år sedan. Då var Harry Potter ett okänt namn.
Svar från Margareta Cortés 2018-10-05 12:16
Tack Arne!
Ingen dålig plats att fria på, fast jag såg inte så mycket mer än järnvägsstationen då jag var där.
Vi kom fram lagom i tid till att tåget skulle gå.
Oj, vilket vackert landskap, som du har lyckats fånga genom både buss- och tågfönster! The Tree Sisters är verkligen fina och den superfina viadukten också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2018-10-05 12:17
Tack Bjarne!
Visst är det fint i Skottland och vädret gjorde sken inte sämre den heller.
Viadukten är maffig.
Skottland är fantastiskt vackert och ni har fått uppleva det i solsken dessutom. Väldigt fina bilder från tåget. Jag ser fram emot Fort William. Är det från Outlander eller ett verkligt gammalt fort?
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2018-10-05 12:19
Tack Lena!
Såg inte så mycket av Fort William, mer än det vi såg på väg till järnvägsstationen, men fick veta att det fort som legat där inte finns kvar. Det som är med i Outlander ligger på annan plats.
Vackra landskapsbilder i ett kuperat landskap, och fina spegelbilder har du fått med. Att det är kuperat framgår inte minst av de många broarna som tåget passerar. Kul att få hänga med igen i en annan del av världen.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2018-10-05 12:20
Tack Stig!
Det var verkligen en underbar dag, med både upplevelserna och vädret som hade en av sina bästa dagar den sommaren.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg