Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Cows under surveillance.

Varit lite tyst från mig här men med så här fint väder som vi har nu så gäller det att passa på att njuta ute och inte sitta inne vid datorn.

Har lite bilder från vår senaste resa till Singapore så jag tänkte mig lite blandade bilder därifrån.

Singapore är en mycket trevlig stad, det enda negativa man kan säga om den stan är väl att det är väldigt varmt, en ganska så fuktig värme dessutom. Rejält solskydd är bra att ha då man är ute i solen hela dagen.

Det är inte all konst man förstår. Plattorna i ena hörnet är nog till för att stå på och ta en selfie, det är inte min grej så det får bli en förbipasserande i det hålet.

Andra konstverk är lite lättare att förstå. Den här heter Complex Simplicity och ska symbolisera vad man kan åstadkomma om man samarbetar.

Här finns också världens största vertikala trädgård. Nitton meter hög och 110 meter bred. På ena väggen visar den en karta över Singapore och sydöstra Asien...

...och på den andra finns en karta över världen. Det här konstverket är också vara en grön lunga som  hjälper till filtrera luften.

Vad de här kulorna symboliserar fick jag ingen ledtråd till, de kanske bara är dekorativa.

Och så lite folk på stan. Kanske någon här som vet vad det är för figurer de klätt ut sig till?

Träffade på en turistande familj som ville ha hjälp med ett gruppfoto, klart jag ställer upp.

Får man lite hemlängtan och ett sug efter ett hederligt svenskt fika så går det bra att stilla det här.

Inlagt 2018-05-25 09:38 | Läst 3230 ggr. | Permalink
Vad är innebörden av skylten?

Världskartan var ju fräck
Svar från Margareta Cortés 2018-05-25 13:45
Tack Peter!
Det fanns en del pappfigurer av djur på den gräsplätten, så skylten har något med dessa att göra. De var lite för långt ifrån den gräsklippande mannen.
Gick du in och testade Fika? Jag gillade rektangeln med förkromade ting.
Svar från Margareta Cortés 2018-05-25 13:47
Tack Stefan!
Som ofta när vi är ute på resa och då speciellt varma länder är vi ute tidigt så fiket hade inte öppnat ännu, de höll bara på med att ställa ut sina skyltar och vi var ganska mätta efter en rejäl hotellfrukost också. Så det blev inget fika.
Som vanligt en del originella bilder och det är alltid kul att se dina vinklingar på stadsbilden.

Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2018-05-29 09:26
Tack Stig!
Är mest ute nu och passar på att njuta av sommaren vi fått redan i maj så jag hinner inte titta så mycket i bloggar och för mig själv blir det bara ströbilder. Får passa på att ta lite från senaste resan så jag inte glömmer bort hur man bloggar. ;)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg