Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Gardens by the Bay och Sands.

Fortsätter med lite mer från Gardens by the Bay i Singapore som jag skrev om här. Tar en liten promenad ut till de stora stålträden. På väg dit såg vi en fin fotoutställning "Touched by the Cold" av Michel Rawicki, väldigt fina bilder från hans resor i de kalla delarna av vår värld. En hel del från bekanta platser.

Det finns 18 stycken av dessa  Supertrees som är mellan 25 till 50 meter höga. Elva av dem har solceller upptill för att fånga in solenergi och även regnvatten för bevattning.

Man kan även åka upp i ett av träden och ta en promenad på gångbron.

Jämförde med mina bilder från fyra år sedan och ser att växtligheten har tagit sig högre och även blivit tätare. Men inte så mycket som man skulle kunna tro, med den fuktiga värmen här.

Kul att iaktta övriga turister som har en hel del märkliga poser för sig, för att ta sina bilder.

Vi lämnar trädgården för den här gången och går över till Marina Bay Sands. Finns en gångbro där man kommer direkt in i hotellet.

Vi bodde inte på det hotellet och efter ett besök där så är vi glada för det.

Att gå där i deras lobby, kändes mer som att vara på centralstationen i rusningstid. Då var det gemytligare på vårt hotell en liten bit därifrån, där de sa; welcome home, då vi klev ur taxin.

Men vi gjorde som många andra turister och åkte upp till 56:e våningen för att besöka Sky Park för att beundra utsikten.

Här ovanifrån kan man se hur Supeträden är konstruerade, med sina solceller på toppen. Det finns även en restaurang ovanpå det största trädet.

Här är de två stora växthusen i föregående inlägg. Här och här.

Singapore Flyer är också trevligt att ta en tur i, vi gjorde det vid vårt förra besök.

Lite utsiktsbilder.

Här uppe finns också en 150 meter lång pool, dit får bara de som bor på hotellet gå. Så dit in får vi inte gå, vi får nöja oss med 50 meters-poolen på vårt eget hotell och den duger gott åt oss. Ser man den här poolen från andra sidan så ser det ut som om den ligger kant i kant med taket.

Där borta ligger vårt hotell. Mandarin Oriental, kan verkligen rekommendera det stället. Trevligt och personligt bemötande.

Baren är stängd, öppnar först klockan 12.00 så vi åker ner till Marina Bay Sands, en stor shoppinggalleria med egen kanal inomhus.

Även ett digitalt interaktivt ljusspel.

Såg kul ut med de här damerna slog sig ner i mitten som om de var ute på picknick. Tog en liten filmsnutt så det går att se hur det ser ut när man rör sig på det. Finns här.

Inlagt 2018-05-02 12:36 | Läst 2560 ggr. | Permalink
Fascinerande vad de kan få till och att det är ekonomi i det. Tänkte på Dubai det är väl troligen något liknade
Svar från Margareta Cortés 2018-05-05 08:44
Tack Peter!

Fantasin vet tydligen inga gränser och det verkar som det går bra även ekonomiskt.
Hur de finansierar parken Gardens by the Bay, vet jag inte för till själva parken är det inget inträde. Bara att traska dit och gå runt och njuta av allt. Ska man i växthusen och upp till gångbron så är det inträde.
Fantastiska skapelser dom hittar på, men det är väl ok. om det fyller en funktion också.
Känner mig bara så gammal när jag ser det här, ingenting av detta fanns vid mitt besök här. Men så var det ju länge sedan också :-)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2018-05-05 08:47
Tack Ing-Marie!
Det har hänt en hel del sedan du var där, det mesta av som jag visar här var hav då. Med ett så litet land är det enda alternativet fatt fylla ut för att kunna bygga och byggs görs det fortfarande.
Fina bilder av spektakulära stålträd. Vad är det för klätterväxter som klättrar uppför stammen? Det stora hotellet verkade nog vara lite väl stort och opersonligt, men en fin utsikt hade de.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2018-05-05 08:52
Tack Stig!
Jag vet inte vad det är för växter där på stammarna, men det var mest gröna växter. Såg inte så många blommor där.
Sands är inget hotell man ska bo på om man vill ha det gemytligt och personligt.
Vi har bott på många olika hotell under våra resor och om jag ska klassa någon i de stora kedjorna så är Mandarin Oriental det bästa och gemytligaste av dem. Fast små lodger i Afrika är nog mysigast.
Spektakulära konstruktioner och kul att få ta del av i dina inlägg. Det lockar dock mindre än många andra platser. Det här känns inte som min grej även om det ser häftigt ut.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2018-05-05 08:58
Tack Lena!
Lite spektakulärt är det nog, storstad är inte favoritresmålet gillar mer natur så därför gjorde vi lite nedslag i den naturreservat de hade här. Träffade ju på en av världens farligaste ormar där.
Att vi hamnade här berodde mest på ett specialerbjudande från flygbolaget och att min kropp har upptäckt att den mår så bra i värmen, så den trippen gjorde gott.
Vilken häftig miljö! Mycket fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2018-05-05 08:59
Tack Jonny!
Lite speciellt är det verkligen.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg