Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Huset som är en dröm

...för fotografen.

Ett lite speciellt hus.

Kul såg det ut och de jag träffade på där tyckte att det var fint.

Vet inte vem fotografen är, men gatumålarna har lämnat en signatur.

Inlagt 2018-04-17 08:13 | Läst 4109 ggr. | Permalink
Hej,
Den fotografen är nog poppis hos barn.
Ha det gott
Bob
Svar från Margareta Cortés 2018-04-17 08:51
Tack Bob!
Säkert!
Var ligger huset? Singapore? Är det en fotostudio? Dröm eller mardröm?

(Jag får en säkert felaktig men för mig personligen stark association kring skulpturen av fotografen inom lilla staketet. Det staketet ser likadant ut som staketet kring en grav i en park i Sarajevo där en ung människa som dödats av krypskyttar begravts. Här blir det för mig en vild blandning av sorg och fotograferandet som vittnesmål.)
Svar från Margareta Cortés 2018-04-17 11:19
Jopp! Jag är i Singapore och gick förbi detta hus. Inget gravmunument eller liknande. Fanns ingen skylt om vad det är för något hus, men på dörren fanns en pytteliten skylt om att köpa biljetter till muséet. Men till vilket museeum eller var man kunde köpa dem fanns ingen information om. Kan vara bostadshus eller musseum. Staketet är inte för mågon grav, utan där fanns skyltar om att man inte fick gå närmare och att statyerna var privata.
Måns H 2018-04-17 16:26
Tack Margareta för informationen!

Det borde kunna vara ett museum eller en utställningslokal eller en fotoateljé.

Bra bilder och en högg ju tag i mig extra mycket p g a ovidkommande association.
Svar från Margareta Cortés 2018-04-17 20:58
Efter mycket letande och frågande så har jag nu fått vera att det är ett litet museum med gamka kameror. Det heter Vintage Cameras Museum And Click Art Museum
Har aldrig sett något liknande, kul att någon vågar och kan! Borde vara värt ett eget hemma hos reportage i tidningen.
Svar från Margareta Cortés 2018-04-17 20:59
Efter mycket letande och frågande så har jag nu fått vera att det är ett litet museum med gamka kameror. Det heter Vintage Cameras Museum And Click Art Museum. Fast det hade varit kul om det varit ett bostadshus för en fotograf också.
Det här var en annorlunda byggnad! Har nog aldrig läst om den eller sett den på bild tidigare.. kul att man vågar sticka ut!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2018-04-17 20:59
Efter mycket letande och frågande så har jag nu fått vera att det är ett litet museum med gamka kameror. Det heter Vintage Cameras Museum And Click Art Museum. Fast det hade varit kul om det varit ett bostadshus för en fotograf också.
Tittade ett varv till nu då Margareta tagit fram uppgifter om huset.

Det är riktigt klurigt byggt. En takterrass där blixtskon brukar sitta och fönster som skulle passa som mätsökarfönster, syns bäst på bild 3.

Minst 1000 kameror prydligt uppställda i vitrinskåp. Jättekameror. Foton. Mycket historik och info. Om hur fotokonsten tog död på den avbildande målarkonsten mm mm. Man kan ta en selfie med bröderna Luminiere!

http://vintagecamerasmuseum.com/about.html

http://vintagecamerasmuseumsg.com/
Svar från Margareta Cortés 2018-04-18 03:00
Kollat lite närmare nu och om man är riktig intresserad av gamla kameror och udda kameror som den största och minsta så kan den dryga hundringen vara värt det för ett besök, men det är inget stort museum bara ett rum och de öppnar först 10.30. Inte så bra eftersom man helst är igång tidigt här p.g.a värmen. Bilder finns det några men inte så många.
Roligast är nog ändå huset och för det så behövs inga öppettider eller inträde.
Intressant och märklig skapelse..
häftig målning på gaveln..
Mv/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2018-04-18 15:30
Street art, lockar men här var det huset som var det som fångade mitt intresse mest. Lite dålig marknadsföring när de inga skyltar hade och få av lokalbefolkningen visste vad det var för hus.
Men nu vet jag och för en kameranörd är det nog en önskedröm att få spana in 1000 gamla kameror, men du får inte röra dem.
Vill man inte åka till värmen här så finns det ett minst lika bra i Tallinn och där kostar bara inträdet bara 15 skr mot 105 skr här. Har du Tallinnkortet så ingår inttädet dessutom.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg