Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En aldeles fantastiskt underbar dag.

Tror inte man kan ha det så mycket bättre än det var den här dagen. Jag njöt i fulla drag.

Vi ska ut till Stora barriärrevet med Ocean Spirit. En heldag ute till havs och bara njuta av livet. Fast lite nervöst var det för jag hade bestämt mig för att våga testa att snorkla, något jag aldrig gjort förut.  Ombord så förbereder vi oss på olika sätt, en del fikar, andra läser på och fyller i formulär...

...andra har kontakt med yttervärlden.

Sedan blir det mannekänguppvisning.

Nä, inte riktigt även om det kan se så ut. Vi har säkerhetsgenomgång och instruktioner angående snorklingen. Vi kommer att vara så långt ut till havs så det är ingen fara för "stingers" men för säkerhets skull så kan vi få låna en overall som skyddar mot stick från de farliga maneterna.

Alla lyssnar andäktigt.

Vi får även en föreläsning om vad det finns där under ytan.

Solen skiner och vi har vind i seglen.

Dit fram till sandrevet Michaelmas Cay ska vi.

Men först tar vi en tur med ubåten för att titta på revet. Ljuset där inne gör att man ser nästan död ut.

Blev inga bilder som kan mäta sig med Lena Holms bilder men jag fick i alla fall se livet där under.

Några fiskar såg jag också.

Lunch och sedan ut till sandrevet, tur att myten om att man inte får bada två timmar efter maten är avlivad.

De som ska lära sig dyka är redan i full gång.

I väntan på min instruktör för snorkling så ägnar jag mig åt att fotografera fåglar. Michaelmas Cay är nationalpark och det är strängt förbjudet att gå över repet till fåglarna men man ser dem bra ändå. Här häckar tusentals sjöfåglar, som mest har det observerats 20.000 fåglar samtidigt.

Vet inte hur många det är här i dag, men många är de och de verkar vara helt orädda också. De slår sig ner på repet trots att jag står bredvid.

Common Noddy tern.

Bredvid repet så ligger de även på ägg.

Här häckar även den bruna havssulan. Den vita ulliga är ungen.

Tjusig är den då den flyger.

Tidigare var nästan hela ön grön, nu finns det bara en liten plätt kvar.

Gott om fåglar är det här, men nu verkar min instruktör komma så jag ska ner i böljan den blå, fast först en bild på fåglrna.

Sedan ut i vattnet, fast det finns inga bilder på mig där, för kameran lämnades på land. Men måste bara säga att det var hur kul som helst att få testa på snorkling. Det gav mersmak.

Såg en hel del fiskar som simmade omkring mig, men extra kul var den lilla svartfenade revhajen som simmade omkring bland oss. Ingen tydlig bild på den, men här anas den. Då den dök upp så önskade jag att jag haft en undervattenskamera.

Jag har en hel del bilder på fåglar härifrån, så det kommer nog ett inlägg med dem senare.

För nu är det dags att återvända till vår båt och lite bubbel.

Sjön suger, brukar man säga, men man kan bli trött också.

Efter en helt underbar dag, som det nog inte går att beskriva i bilder, så återvänder vi mot Cairns.

Åter på hotellet, glad och lycklig skålar vi sedan i lite bubbel och firar en lyckad dag och att jag har vågat snorkla.

1.000 tack M.

Inlagt 2017-12-30 14:13 | Läst 5152 ggr. | Permalink
Åh, vad jag njuter med dig !
Härliga bilder och kul att se båten och vilken info. ni fick.
Lite klasskillnad mot när vi var ut med "vår" båt.
Inga instruktioner just vad jag kan minnas, bara att slänga sig i med snorkel.
Jag snorklade väldigt mycket den tid vi var där, vi tillbringade en tid ute vid en liten ö. Hyrde även en undervattenskamera så några bilder från "under ytan" har jag.
När vi kom hem från vår resa så läser jag ett reportage i Aftonbladet. Det skrivs om killarna och båten som vi var ute med. Snacka om lyckträff att vi fick läsa om just det när vi kom hem. Men rubriken skrämde lite så här efteråt, det stod: " här ute härjar den vita hajen men det berättar vi inte för då får vi inga besökare på våra resor". Gissa om mamma blev darrig då jag visade henne detta :-)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2017-12-30 15:07
Tac Ing-Marie!
Det var verkligen en helt underbar dag, tyvärr blev det bara en för vi åkte ned en grupp, men en trevlig grupp. 😁 Enda nackdelen är att det är svårt att ta en repris på någon dag. Fast hade vi åkt hit på egen hand så hade det nog inte blivit någon dag alls där ute för Rune uppskattade det inte så som jag gjorde.
Extra kul ned alla fåglar där ute och att vi fick besök av hajen. Den simmade där jag snorklade.
Fina minnen att bevara.
Det måste ha varit en upplevelse! Ser fantastiskt härligt ut på dina bilder och jag kan lätt tänka mig att själva upplevelsen var ännu några snäpp bättre. Australien har jag bara besökt en gång och det på tj-resa så det blev aldrig ngt besök på stora barriärrevet. Äldsta dottern däremot arbetade ett år i Australien och hann med rätt mycket, bla ett dykcert just därute. Vilken dag att minnas! Önskar dig/er ett riktigt fint 2018 med många nya reseupplevelser!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2018-01-02 13:21
Tack Björn och god fortsättning!
Den dagen var rent av magisk som en i gruppen sa.
Går inte att beskriva i vare sig bilder eller ord. Dykcert kommer jag nog aldrig att fundera på att ta men snorkla ska jag se till att få göra fler gånger. Det var ju helhäftigt.
Att lägga till i den här upplevelsen var också att jag mådde så bra i det klimatet där i Australien, hade inget ont alls. Bara det var ju fantastiskt, jag som gillar att resa till kalla ställen får plötsligt börja tänka om. ;)
Ja, det där såg verkligen trevligt ut! Det blir mycket intryck att smälta efter en sån dag.. En dag i skärgården eller på havet så här blir man alltid rejält trött av!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2018-01-02 13:22
Tack Jan och God fortsättning!
Där har du rätt, det var en sådan härlig och mäktig dag så jag nästan kom av mig med bloggen också.
Det ser väldigt avslappnat och trevligt ut, och jag antar att nationalparksfåglar lärt sig att folk är ofarliga, så de också är avslappnade. Tror dig att det var en underbar dag.
Svar från Margareta Cortés 2018-01-02 13:24
Tack Stefan och God fortsättning!
Var den skönaste dagen på resan, njöt i fulla mått hela dagen.
Fåglarna var så orädd, de visste nog att de inget hade att frukta.
Kommer lägga upp lite mer av dem senare.
Sköna bilder att njuta av så här i vinterslasket! Har också provat på att snorkla i Australien för många år sen och visst är det häftigt, vi såg många vackra fiskar och även en muräna minns jag. Gott nytt år på dig!
Svar från Margareta Cortés 2018-01-02 13:25
Tack Sirpa och God fortsättning!
Den dagen får jag ta fram i minnet nu när dagarna mest är gråa här hemma.
Vackra turkosfärgade bilder från "Söderhavet" och ni ser ut att ha kul på utflykten. Det blir roligt att följa fortsättningen. Önskar dig ett Gott Nytt 2018.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2018-01-02 13:26
Tack Stig och God fortsättning!
Fortsättning kommer men den dagen var så magisk och mäktig att jag nästan kom av mig med bilderna. Även om den dagen var så härlig hände det massor mer på den resan.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg