Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Har inte gått och fiskat.

Alla är fotografer sa de på TV och nog stämmer det, men vad är det som alla fotograferar.

Vi har stannat på en parkering och något rör sig bland träden.

Vi har siktat vår första vilda emu, klart det måste fotas då.

Vi tror först att de är ganska skygga och smyger omkring för att få bild på dem, men jag ser sedan att det är ett ställe där folk brukar ha picknick så de här stora fåglarna är nog vana vid att det kommer människor. Tur att de inte är så oskygga att de går fram och tigger, för de är stooora och kan även sparkas.

Vem vill ha en sådan här näbb ner i picknickmaten.

Vår chaufför John har upptäckt att det finns något mer spännande här. Plötsligt blir emun inte lika intressant. Det sitter något med vassa klor uppe i ett av eukalyptusträden. Fast den sitter ganska så högt upp. Den kramar trädet och trycker magen mot den svalkande stammen för under värmeböljan är trädets temperatur mycket lägre än luftens.

Vilken lyckodag, vi träffar på inte bara några emu utan även koala. John hojtar till igen och han har upptäckt att det finna inte mindre än tre stycken koalor här. En sitter på backen men inne i buskarna så jag ser bara en tass sticka fram, men i ett annat träd sover den här.

Koala betyder inget vatten och den dricker inte heller vatten utan utvinner vätska från eukalyptusbladen. De äter upp till ett kilo eukalyptusblad per dygn och dessutom så väljer de ut endast tre eller fyra av de över hundra arter som finns. De tillbringar ungefär fem timmar om dygnet för att leta och äta dessa blad, resten av tiden sover de. Den här ser ut att sova men sträcker sig plötsligt efter ett nytt blad.

Kolan är det enda djuret i världen som uteslutande lever av eukalyptusblad. Bladen innehåller stora mängder giftiga fenoler vilket gör att andra djur inte kan äta dem. Det krävs otroliga mängder energi för att bryta ner giftet, det är förklaringen till att koalan sover så mycket. Den måste spara på energi för att bryta ner sin farliga kost.

Det här är en hona och hon har en unge på ryggen, vilket betyder att den är mer än sex månader gammal, för före den åldern så lever de i mammans pung. Det är lite svårt att få syn på ungen så jag går runt trädet för att få syn på den, men ungen är rörlig och har flyttat sig från ryggen.

Men nu får jag lite ögonkontakt med koalan.

Vi lämnar koalorna ifred tar en sista titt på emun innan vi far vidare.

Det blev inget fiske i dag.

Inlagt 2017-12-17 12:38 | Läst 2984 ggr. | Permalink
Vilken utdelning! Emu är nog rätt lätt att få se, i synnerhet vid en pickninckplats som denna, men koala är ju betydligt mer sällsynt. Du har fått toppenfina bilder på dem och med en unge som extra bonus. Trots att jag var där så länge och tillbringade den mesta tiden ute i bushen såg jag bara vilda koalor vid två tillfällen. Riktigt kul att få ta del av dessa bilder.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-12-18 13:17
Tack Lena!
Glädjen var påtaglig då vi träffade på dessa, speciellt då koalorna. Extra kul att det var en unge också.
Fina bilder på högexotiska djur, speciellt på koalan som tittar tillbaka. Tänker mig att sitta och fika i hembygdsparken i Degeberga när 2 stora emufåglar kommer och tigger, högst förvånande!
Svar från Margareta Cortés 2017-12-18 13:18
Tack Stefan!
Med ett leende så kan jag också så framför mig hur vi stället för tjuvande måsar har stora emus som kommer och knycker picknickmaten. Man har nog inte så mycket att sätta emot då.
tur att dinosaurerna inte finns kvar.
Häftiga bilder du fick !
Lite mer spännande än kajor o duvor vid fikaborden.
Vet att jag har nån bild på en emu. Men det var nog från någon park. Men däremot har jag några bilder på vilda koalor. Dom blir ju lätt favoriter, så söta o coola som dom är.
Ing-Marie
Svar från Margareta Cortés 2017-12-18 13:21
Tack Ing-Marie!
Det var verkligen kul att få träffa på de här djuren ute i det vilda.
Såg dem i djurpark, men det är ju inte detsamma.
Oj vad roligt! Koalor är verkligen fina! Känns som en höjdpunkt att få se dessa!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2017-12-18 13:22
Tack Jan!
Håller med, det var nog dagens höjdpunkt, t.o.m bättre än vinprovningen. ;)
Det där var ju spännande, och vilka fina bilder! Roligt att få så fin utdelning på en utflykt./ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2017-12-18 13:24
Tack Björn!
Det stoppet på resan var verkligen trevligt.
hade hoppats på att få se vilda koalor och det fick jag verkligen.
Emu som promenerade runt där var också trevligt, de var verkligen stora och respektingivande.
Kul att få se både Emu och Koala det är ju verkligen exotiskt och det blev ju kanonbilder på båda.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-12-18 13:25
Tack Stig!
Dubbel utdelning liksom, eller tredubbel om vi ska räkna in ungen också.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg