Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Vinprovning

Nu ska det bli vinprovning, vi har styrt kosan mot Barossa valley och ska besöka några vingårdar. Här bor det inte så mycket folk, bara 32 innevånare per kvadratkilometer men det är desto fler vinfält.

Vi börjar på Chateau 1847 Yaldara.

Vi får en guidad rundvandring.

Hittar en dammig telefon.

Lite äldre årgångar av deras produktion.

Klart för provning.

Först ut är ett vitt vin. Pino gris, tätt följt av ett rosévin.

Tittar man djupt i glaset så blir man glad när vinerna är goda.

 Slottet kallades "Yaldara" efter det lokala aboriginala ordet som betyder "mousserande" och här får vi smaka på ett rött mousserande vin. Lite speciellt i sin smak, men det passade inte min smak ändå.

Här är alla viner vi fick testa och favoriten blev flaskan längst till vänster. Ett portvin som inte får kallas för portvin; här kallas det för Aged Tawny.

Nöjda och belåtna åker vi vidare. 

Tanunda lunchar vi och jag testar fisken barramundi för första gången.

På resan så hade vi pratat om att ordet "hen" inte kommit till Australien, men här i  Tanunda börjar jag undra om det inte är där redan. Var tvungen att gå in i butiken och fråga och det visade sig att Daisy var butikens ägare och Hen hennes som Henry.

Men vinprovningen är inte över än, vi åker vidare till Seppeltsfield för mera information om vin och även provning. Infarten till den vingården är kantad  av dubbla rader planterade palmer.

Får en rundvandring och veta historien om stället.

Seppeltsfield är mest känd för Centennial Collection - en oersättlig Tawny. Gården är fortfarande den enda vingården i världen som släpper ut ett 100 år gammalt vin varje år, varje årgång från 1878 till nuvarande år.  Det får vi inte testa, men det går bra att få smaka en liten smutt av den för runt tusenlappen. 

Inlagt 2017-12-13 11:48 | Läst 2783 ggr. | Permalink
Det är med viner som med bilder - smaken är olika. Och väl är väl det!
Svar från Margareta Cortés 2017-12-14 13:44
Tack Ragnar!
Så är det alla viner passar inte alla, men en Aged Tawny fick allt följa med hem.
Rejäla vingårdar ni varit på och illustrativa bilder. Jag har upplevt vinprovningar i Australien som blev rätt glada tillställningar, då det serverades mer i glasen än jag fått på någon annan provning någonsin. Barramundi har jag ätit en gång, hemma hos mannen som fiskat upp den och var mäkta stolt över sin fångst.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-12-14 13:45
Tack Lena!
Blev en del att smaka där och att spotta ut goda viner är ju lite av ett helgerån. Fast ingen blev mer än trevligt glad.Baramundi var gott, så det blev fler måltider på den.
Har varit borta från bloggen några dagar så jag vet inte var (kanske borde jag skriva vart som ju numera betyder både var och vart) du/ni är, jomen där ståt det Australia, drive left. Vinprovning är inte dumt! Och hög klass på bilderna fortfarande!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2017-12-14 13:47
Tack Björn!
Resan går vidare genom Australien, var där ganska länge och mycket fanns det att både se och fota så det blir många inlägg. Mycket för att jag ska ha något att gå tillbaka till då minnet sviktar.
Tur att vi är några kvar som inte skriver och säger vart då vi menar var... eller hur. ;)
Vinprovningen i Australien var inte dumt.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg