Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Swan River till Perth.

I dag ska vi ta en flodtur på Swan River, vi åker från Fremantle till Perth. Floden hette från början Swarte Swaene Revier efter de svarta svanar som lever här. Vad den holländske upptäckresesaren Willem de Vlaming tänkte när han kom hit 1697 och fick se de svarta svanarna, kan man bara föreställa sig.

Vi tar oss ner till hamnen och spanar ut över Indiska oceanen, skulle vi segla ut här så hamnade vi troligtvis på Madagaskar så småningom.

Fast i dag är det tydligen storfrämmande på ingång.

Det är ett franskt örlogsfartyg som kommit på besök.

Här nere vid hamnen finns också det Maritima museet, arkitekturen får mig att tänka på operahuset i Sydney.

Vi får en trevlig tur på floden, jag spanar efter de svarta svanarna, men än så länge ser vi mest lyxiga hus som kantar stranden. Gina Rinehart en australisk multimiljardär bodde här men sålde nyligen sitt hus för summor som man knappt kan föreställa sig i fantasin. Om inte jag missuppfattade summan så lär det huset ha gått för 85 miljoner dollar.

Finns fler stora och överdådiga hus utefter floden.

Men nu var det de svarta svanarna jag ville se och spaningen ger resultat, de finns här fortfarande.

Alla svarta svanar härstammar från Australien. Churchill lär ha fått med sig några hem när han var hit på besök.

Det finns även andra som håller till på den floden, alla är inte lika vackra och stillsamma som svanarna. Den här mannen med sin leksak var tämligen irriterande där han lekte i svallvågorna efter vår båt. Han var värre än flugorna i Fremantle där han zick zackade fram bakom vårt båt.

Vi kom i alla fall fram till Perth.

Vi tuffar in till hamnen.

Här står Swan Bell Tower där tolv av de arton klockorna härstammar från  St Martin-in-the-Fields i London. 

I Perth tar vi en liten promenad och beundrar arkitekturen.

För de shoppingsugna finns det gott om tillfällen här.

Men shopping och traska i staden  är inte så skönt så vi åker till Botaniska trädgården. Här som på mängder av ställen i Australien finns det minnesmärken över alla de som stupat i krigen.

                                                    

Här har man fin utsikt över Perth också.

Trädgården prunkar av blommor, träd och en hel del fåglar.

Röd kängurutass.

Gul kängurutass.

Red Wattlebird eller Rödflikig honungsfågel.

Men det är varmt och soligt och några vill åka och bada så vi styr kosan till stranden, en del skyndar snabbt ner till vattnet...

...fast jag har hört att här ska finnas en del papegojor och går iväg och letar efter dem.

Fast papegojorna hade dragit iväg till den närliggande golfbanan så jag fick nöja mig med några rödflikiga honungsfåglar. De är också fina.

Fast när några damer poserar för en bild nere på stranden så kan jag inte låta bli att hänga på. Damerna skrattar gott då de ser det. Glada australiensare som bjuder på sig själva.

Sedan återvänder vi till Fremantle.

Inlagt 2017-12-09 09:57 | Läst 3144 ggr. | Permalink
Wow, verkar vara massor att fota där. Spännande modern arkitektur, båtar, fåglar, människor... Kul med de svarta svanarna. Jag har sett dem en gång på en helt annan plats, Samoa i Polynesien.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2017-12-10 11:57
Tack Bjarne!
Du har så rätt, fanns hur mycket som helst.
Alla svarta svanar lär tydligen härstamma från de här i Australien.
Perth är en härlig stad och den upplevs inte alls som så stor om jag minns rätt. Botaniska gillar jag och jag känner igen blommorna du fotat, likaså en del monument. Jag bodde 6 veckor i Perth och jobbade då på University of Western Australia med emu och struts. De svarta svanarna är vackra men ser helt fel ut. Jättefin bild på honungsfågeln. Jag blir oerhört sugen på att åka till Australien när jag ser dina bilder. Vi planerar en resa i slutet av 2019 och början på 2020 men det är ett bra tag dit.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-12-10 11:58
Tack Lena!
Låter som ett bra jobb att få vara där i 6 veckor.
Jag gillade även klimatet i Australien som uppenbarligen var helt perfekt för mina leder.
Mycket exotiskt helt klart, och spännande fåglar, har sett en del av dem i djurpark, men det är ju inte detsamma. Håller med dig om den irriterande typen du tog en bild på. Förr om åren gillade jag att långsimma på öppet vatten, men var tvungen att sluta med det i rent överlevnadssyfte eftersom liknande irriterande typer dök upp med sina maskiner, och noll hänsyn till människoliv.
Svar från Margareta Cortés 2017-12-10 12:00
Tack Stefan!
De där vattenskotrarna är tydligen ett irritationsmoment lite var stans.
Svanarna var exklusiva för oss som är mest vana vid vita.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg