Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Zanzibar-Ferrari

I dag lämnar vi paradiset och stranden i Nungwi för att åka till Stone Town (Stenstaden). Zanzibars huvudstad. Vi åker genom små byar, som definitivt inte är avfolkade utan det är fullt med folk och livlig verksamhet.

Bussarna som går här är fullpackade med folk och konduktören klamrar sig fast längst där bak på bussen.

Ska båten flyttas och det inte finns plats inne bilen så funkar det lika bra att sitta i båten.

Å så har vi ett av de vanligaste färdmedlen ute på landsbygden, Zanzibar-Ferrari. Inte jag som hittat på namnet utan det var vår chaufför som berättade att de kallades så. Han stannade till och med vid ett tillfälle där det var några småpojkar som körde och frågade om vi fick fota, men de ville inte vara med på bild så det fick bli en bild från bilen vid att annat möte.

Palmskog och byar avlöser varandra.

Skörden ska in till marknaden för att säljas.

Vi börjar närma oss stan och trafiken tätnar, här finns inga trafikljus, men det finns poliser som hjälper till och dirigerar trafiken så det inte blir totalstopp i rondellerna.

En timme senare är vi framme. Nu ska vi ut och utforska stan.

Inlagt 2017-10-31 10:51 | Läst 4402 ggr. | Permalink
Hej,
Bra reportage.
Ha det. Ta
Bob
Svar från Margareta Cortés 2017-11-01 09:45
Tack Bob!
Ha en bra dag.
En intressant butik med lite av varje Det är nog överlass med ved det ser att falla av när som helst och han med cykeln har också fullt lass Hälsningar Gert
Svar från Margareta Cortés 2017-11-01 09:46
Tack Gert!
Tror han med Ferrarin klarade sig hem med veden.
Det var liv och rörelse överallt.
Det var en häftig Ferrari med en Åsnekraft, (den italienska har kanske omkr. 600 HP.) Det skall bli kul att se hur stenstaden ser ut.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-11-01 09:48
Tack Stig!
Lite väl suddig blev Ferrarin, den är tagen genom tonad bilruta, men det är nog oxkrafter framför den kärran. Är kanske lite starkare än åsnan. ;)
Hej Margareta.
Som altid spændende og eksotiske billeder. Informativ tekst.
Gillas mycket.
Med venlige hilsener fra Erik.
PS: Jeg kan ikke huske, hvilket kamera du bruger på dine rejser ?
Svar från Margareta Cortés 2017-11-01 09:56
Tack Erik!
På en här resan hade jag med mig Canon 70D och ofta satt ett Sigma 16-300 på eftersom det är lite svårt att hålla på att byta objektiv i röriga miljöer. Hade med mig Canon 100-400 också som kom till pass då jag skulle fota djur. Ibland så var det dessutom mobilen Samsung Galaxy S8 som fick vara kamera.
Förr släpade jag runt på en Canon 1Ds m III, nu står den mest på hyllan och samlar damm efter att jag knäckte axeln med den tunga kameran. Muskeln brast och delade sig 5 cm och den operationen vill jag inte göra om. Har inte kommit mig för att sälja den än.
Nackdelen med 70D är att vidvinkeln krymper ihop, 16 mm där är ungefär som 28 på min andra kamera.
Brukar inte skriva vilken kamera eller objektiv, tycker att det är bilden som är viktigast.
Erik Madsen 2017-11-01 14:56
Hej Margareta.
Jeg var kun nysgerrig om dine altid fine lyse billeder. Du har ret - jeg vil også dæmpe mig lidt ned med alle de oplysninger, som jeg har haft for vane.
Det var dog voldsomt med din skulderskade. Jeg har også lagt min Nikon D700 på hylden og solgt alle de tunge objektiver til den for ikke at blive overbelastet. Jeg har gigt i min venstre skulder.
Mvh. Erik.
Svar från Margareta Cortés 2017-11-02 12:39
Tack Erik!
Betydligt lättare nu med den här kameran, tänkte mig en fullformat igen men kollade kamerahusens vikter och prestanda i förhållande till det så det blev 70D till slut. Har haft med den tunga kameran på fototillfällen då jag inte behövt bära men det blir ändå den nya som kommer mest till användning. På nästa resa så måste jag ta med mig något objektiv som är ljusstarkare än zoomen för då ska jag försöka få fota små pingviner som bara kommer till land i skymningen. Håll tummarna för att jag lyckas få se dem.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg