Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Mnarani natural aquarium

Om man tar en promenad norrut från vårt hotell så kommer man till den allra nordligaste spetsen av Zanzibar och där finns det en fyr.

Där vid fyren ligger Mnarani natural aquarium, "Mnarani"  betyder "platsen för fyren" på swahili. Där har det skapats ett akvarium runt en stor naturlig tidvattenpool i korallstenen. Det här akvariet inrättades  för att rehabilitera och studera sköldpaddor som hade fångats i fiskenät.

Senare utvidgades akvariprojektet för att säkerställa att lokala sköldpaddor skyddades också. Vi betalade och gick in. Man får en egen guide som följer med runt och berättar om anläggningen och verksamheten.

Kan egentligen inte rekommendera stället för det var inte så mycket att se, men om du är i närheten så gå in bara för att stötta verksamheten, har man barn med så är det säkert riktigt uppskattat av dem för man får mata sköldpaddorna också.

De tar också hand om småsköldpaddor som får vara här tills de är 10 månader, dessa sköldpaddor släpps sedan i havet, tillsammans med den största sköldpaddan från akvariebassängen. Vid denna tid har de vuxit till tio tum och deras chanser att överleva till havs ökar dramatiskt.

Det tog inte så långt tid att gå runt här och titta men jag hoppas att den knappa hundring vi betalade i inträde gör lite nytta.

De har en hemsida och vill man läsa mer om det här projektet så finns den här.

Inlagt 2017-10-24 13:39 | Läst 2158 ggr. | Permalink
Så fantastiskt vackra de är, måste varit en underbar upplevelse. Har nog aldrig sett så vackra sköldpaddor förut., tack för bilderna.
Svar från Margareta Cortés 2017-10-24 15:15
Det var fint att få se dem, även om jag hade förvänta mig mer av besöket.
Men inträdet gick till en god sak och sköldpaddor fick jag både se och mata så det var väl OK.
Fick en välbehövlig promenad också, var rejält trött då vi kom tillbaka, värmen tar på krafterna.
Sköldpaddor är fantastiska djur och bara så vackra att se på! Du har fångat dom fint! =)
Svar från Margareta Cortés 2017-10-25 11:16
Tack Heléne!
De var fina att se på och fint också att de tog hand om de skadade.
Söta Sköldpaddor på snyggt foto.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-10-25 11:17
Tack Stig!
Så är det, de var söta och kul att se, men inte så mycket mer. ;)
Det här är precis ett sådant ställe som jag skulle gå in på och njuta hela tiden. Sköldpaddorna är jättefina och jag gillar iden med att skydda de små och sean släppa ut dem, även om man stör "naturens gång" en del.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-10-26 11:57
Tack Lena!
Sköldpaddorna var fina och hade det även bra där i sin lilla lagun.
De som skadats vid fiske och liknande hade tur som kom dit och de andra hade nog inte blivit sköldpaddor om de inte samlats in och fått växa upp där.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg