Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Livet på landet.

Har tillbringat några stillsamma veckor på landet. Bara kopplat av och även kört träning för mitt knä med lyckat resultat. Kameran var med men användes ganska sparsamt, har med andra ord haft en skön och fin sommar. Kanske var det lite för fint väder, för de få regndroppar vi fick räckte inte till för att kantarellerna skulle ploppa upp. Några få och små fick vi innan allt torkade bort.

Lite djurliv fick vi njuta av också. Redan samma dag vi kom ut till landet så kom den stiliga råbocken och hälsade på. Han blev nog lite snopen då det var folk i huset, gissar att han ansåg att det var hans mark och att vi var inkräktare på reviret. 

Vi fyllde på fågelmatbehållaren och sedan dröjde det inte länge innan det var full fart vid fågelrestaurangen. Först ut var nötväckan.

Tätt följd av hackspetten.

Sedan fylldes det på med andra fåglar. Lilla tofsmesen.

Grönfinken.

Många fågelungar kom också på besök, fast de satt mest och tiggde mat från sina föräldrar.

En del hade lite problem med landningen.

Andra fixade det galant och hade tagit tiggandet till sin yttersta spets. Det gäller att se liten och hjälplös ut.

Även en duva hittade till fågelmaten.

Ekorrarna här på landet var inte så rädda av sig, de kom och ville också ha del av fågelmaten men den hängde så till att de inte klarade av att ta för sig där. Hur de än försökte så var det för svårt.

En nyinköpt ekorrmatare var lite för svår också. Var tvungen att ta bort den innan ekorren klämde sönder sina små tassar. Lösningen blev en liten plastmugg på verandaräcket. Kanon tyckte Kurre.

Mer om ekorrarna och muggen senare.

Inlagt 2017-08-25 12:23 | Läst 7042 ggr. | Permalink
Har haft mycket krångel med internet så jag har inte hunnit läsa några bloggar eller tittat på några bilder. Nu är det löst. Ser att du legat lugnt när det gäller bloggandet också. Hade tänkt ta en tur till Hedesunda för att leta kantareller, för här har det kommit lite regn men nu har jag ingen bil under helgen så det får bli lite senare. Kul att fåglarna och djuren visar upp sig i din omgivning. Snart börjar samlandet inför vintern.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2017-08-26 08:19
Tack Sten!
Brist på inspiration och lite mindre uppkoppling ute på landet gjorde att jag lät fotosidan vila över sommaren. Har inte varit in och läst bloggarna ens.
i Hedesunda skulle jag kunna visa dig fina svampställen uppe i Sällvallsskogarna. Där har jag plockat massor av svamp.
Var till Gävle förra helgen och såg att det finns mycket svamp där, köpte med mig lite ockelbosvamp hem.
Härliga bilder. Och det ser väldigt gott ut med kantarellerna.
//GöranR
Svar från Margareta Cortés 2017-08-26 08:20
Tack Göran!
Kantareller är sååå gott, tyvärr så fanns det så lite i år.
Hej Margareta.
Det var godt at høre positivt nyt om dit knæ.
Det var nogle fine naturbilleder - især gillar jeg dem med egernet.
Mange venlige hilsenerfra Erik.
Svar från Margareta Cortés 2017-08-26 08:22
Tack Erik!
Träning ger resultat och det är skönt att kunna gå normalt igen.
Lärde mig något nytt av din kommentar, visste inte vad ekorre hette på danska.
Vi får fåglar och djur så nära där på landet och där finns det inga blommor som rådjuren kan sabotera, har en naturlig skogstomt.
Hej,
Du har ju ett fullt zoo.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2017-08-26 08:25
Tack Bob!
Stämmer nog bra det, fast vi har ganska gott om djur även här hemma men de kommer inte lika nära där.
Vilka fina bilder på ekorre tofsmes Råbocken är fina de andra också kantareller är gott men här är så många vildgrisar som bökar upp så det kan inte bli så mycket svamp Ha en trevlig helg // Gert
Svar från Margareta Cortés 2017-08-26 08:26
Tack Gert!
Vildsvin kan förstöra en hel del har jag sett, hoppas de inte hittar hit till mig.
Det var ett ta sedan sist och trevligt att du hittar tillbaka. Ni verkar ha haft en fin tid på landet. Kantareller, småfåglar och en lurig ekorre som säkert hittade på något med muggen än att bara prydligt plocka frön ur den.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-08-26 08:33
Tack Lena!
Tog en välbehövlig paus och kameran fick vila en hel del också men när fåglar och djur kom ända upp på verandan så passade jag på.
Ekorre där är inte lika busig som här hemma men den var inte så klyftig när de skulle testa ekorrmataren. Försökte öppna locket från sidan och jag blev rädd att den skulle krossa sin lilla tass då locket föll ner så den fick en mugg istället.
Välkommen tillbaka i cyberrymden och det gör du med vackra djurbilder och Ekorren är ju oemotståndlig. Lite av skogens guld har du också hittat. Roligt att din rehabilitering gått bra.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-08-26 08:34
Tack Stig!
Ekorrar är söta små rovdjur så jag blev glad då det kom två stycken och ville ha lite gott.
Knät blev inte helt bra, men gångbart igen och det räcker för mig.
Låter härligt med din sommar, och motiv det tycks du ha haft.. duvan är en Ringduva, det är bara dom som har en sån där vit fläck på halsen, Europas största duva för övrigt.. Viktigt att få ordning på knät inför framtiden, låter bra att det blivit bättre!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2017-08-26 08:37
Tack Jan!
Haft en skön sommar, trots bristen på kantareller och bär.
Har duvor även på tomten här hemma, hade hoppats på att det skulle vara skogsduvor ute i skogen men de såg likadana ut som här hemma.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg