Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Tianzi Mountain och Xiang Dakun.

Efter en busstur till nästa ställe i de fantastiska bergen i  Zhangjiajie National Forest Park har vi nu kommit till Tianzi Mountain.

Tianzi Mountainär uppkallad efter jordbrukaren Xiang Dakun, som ledde ett framgångsrikt bonderuppror under Song Dynastin  (1127 -1279) och kallade sig "tianzi".  Det betyder himlens son och är den kinesiska kejsarens traditionella epitet. Jag tycker väl att det borde vara Xiang Dakun som skulle stå staty här uppe, men istället har man rest en gigantisk staty av Marshal He Long. Han var en kraftfull militär som slogs i det kinesisk-japanska kriget.

Även här reser sig en mängd stentoppar upp som en skog av sten.

Många av dessa stenstoder har tallar på toppen och legenden säger att det är penselstråna från Xiang Dakuns penslar. Dessa penslar skulle ha blivit till stenpinnar efter att han besegrats efter en strid på 40 dagar mot Mingdynastins kejsare.

En kvinna som ska ha varit kär i Xiang Dakun gick hit upp för att leta efter honom.

Hon strödde blommor över en klippa och blev förvandlad till en stenstaty.

Det ska vara ett rikt djurliv i de här trakterna, men den enda vi träffade på var en liten ekorre.

Vi är inte precis ensamma om att ha kommit på iden att åka till de här bergen och på vissa ställen får man ha vassa armbågar för att ta sig fram till utsiktspunkterna för att få en fin blick ut över stentopparna och ta lite bilder.

Men det är värt mödan.

Vi vandrar runt här och beskådar utsikten från flera platser, på ett ställe passerar vi en plats där folk ställer upp pinnar på bergväggen.

Jag förstod inte riktigt guidens hela förklaring om vad symboliken med dessa pinna var, men förstod att det hade något att göra med att människans förmåga att klara problem och sträva efter något bättre.

Nationalparken är relativt nyligen iordninggjord för att kunna ta emot större mängder med folk, tidigare var det betydligt enklare gångvägar som man tog sig fram på.

Det går också att vandra upp hit, men kan vara ett riskfyllt uppdrag, för två personer som gjort den vandringen kom aldrig fram och ingen har heller hittat dem.

Vem vet de kanske också har förvandlats till stenstoder.

De här stenklipporna brukar liknas vid en här av soldater.

Tianzi Pavilijongen är inte öppen för besök, men vår guide  Carol flyttar på avspärrningen och vi får gå upp för att beundra utsikten från den. Jag avstår och sätter mig att vila en stund medans min make och hon går upp.

Sedan börjar magen knorra och det är dags för lite mat, men Carol tycker inte att maten här uppe i bergen är så bra så vi tar linbanan ner. Den har en höjdskillnad på 692 meter och är 2.084 meter lång.

Det tar sex minuter och tjugotvå sekunder att åka den och vi får en fin tur mellan bergstopparna.

Vår guide Carol.

Första dagen uppe i de fantastiska bergen är slut och nu ska det smaka gott med lite mat.

Eller hur?

              Del 1 - Del 2 - Del 3 - Del 4 - Del 6 - Del 7

Inlagt 2017-05-18 16:19 | Läst 3941 ggr. | Permalink
Hej,
Man kan ju fundera över hur erosionen ha gått till i de här bergen. Det ser ut som granit eller gnejs.
Några toppar ser riktigt kul ut med växter på.
Beundransvärt att du tog dig fram här med trasigt knä.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2017-05-19 11:06
Tack Bob!
Det är verkligen speciella berg här och otroligt vilka former de har.
Hade så klart varit kul om jag varit mer gående som jag var då vi bokade resan, men man får ta det som det lir ibland. Jag fick ju se det mesta där, fick visserligen plikta med mer ont men det år nog över.
Vilka storslagna bergklippor att det kan växa träd på avsatser och att det finns så mycket näring i dessa berg för det är stora träd Vilka fina bilder Ha en bra kväll Gert
Svar från Margareta Cortés 2017-05-19 11:07
Tack Gert!
Förvånansvärt att det kan växa så mycket på dessa berg och klippor, men det är ett fuktigt klimat så det bidrar nog.
Ja, vad ska man säga.. ett av naturens häftigaste underverk känns det som!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2017-05-19 12:26
Tack Jan!
Nog var det som ett underverk.
Fascinerande landskap och än mer fascinerande hur dessa formationer har skapats. Många fina bilder i samlingen!
Svar från Margareta Cortés 2017-05-19 12:27
Tack Mikael!
Blir lätt för många bilder då man är där och dessutom vet att det är mycket troligt att man aldrig kommer åter.
Vilket fantastiskt landskap. Dit vill jag åka =)
Svar från Margareta Cortés 2017-05-19 12:27
Tack Tommy!
Säger bara åk!
men boka en guide om du inte kan kinesiska.
Fantastiska bilder av ett lika fantastiskt landskap. För 2 år sedan var jag i Kapadokien ett landområde i Turkiet och där fanns några liknande berg eller klippformationer och de är nästan lika spektakulära som dessa kinesiska klippor.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-05-19 12:30
Tack Stig!
Var tvungen att googla på Kappadokien, en viss likhet har det med dessa stenpelare. Spektakulära de också, kanske inte lika höga och utan växtligheten på topparna. Spännande, får kanske ta och lägga till det på göra listan.
Vilket oerhört fascinerande landskap och så vackert. Jag blir verkligen sugen på att se detta IRL: När du visar bilder från storstäder känner jag inte det suget så ofta utan njuter mest av att titta på bilderna men den här miljön är ju jättehäftig. Läckert djup i bilden med linbanan. Jag gillar den typen av transport men min sambo är lite mer avvaktande.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-05-19 12:33
Tack Lena!
Har lagt till länkar till de föregående blogginläggen om platsen om du vill se mer av det.
Städer har väl sin tjusning, men att få komma ut och se landsbygden och annat gillar jag mest.
Eftersom vi ofta nappar på flygbolagens extraerbjudanden så har vi hamnat i en del storstäder som vi inte åkt till annars, kul det också. Har lärt mig att uppskatta även dessa besök, trodde nog inte det för några år sedan. ;)
Linbanan var trevlig, kommer en annan längre fram.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg