Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Peruansk nakenhund

Peruansk nakenhund var känd redan före inkaindianeran. Avbilder av dessa hundraser har setts på keramik tillverkad  före Inka perioden. Hunden ersatte puman, falken och ormen alltså var det ett symboldjur i forntida peru runt 300 f.kr till 1400 e.kr.

Rasen är vänlig och tillgiven mot sin ”familj” reserverad mot ”främlingar”, fast den här som jag träffade på vid en marknad uppe vid Aguas Calientes såg bara lite reserverad ut, den har väldigt go och ville gärna bli klappad. Pebing, som den hette, var så söt i sin röda jacka att jag tyckte den skulle få vara med i bloggen också. Rasen är känslig för sol och behöver precis som vi smörjas in för att kroppen ska kännas mjuk och vid kyla kan de behöva skydd.

Inlagt 2017-01-20 08:29 | Läst 6890 ggr. | Permalink
Roligt att få stifta bekantskap med en relativt okänd hundras men den ser ju trevlig ut, jag har ett uppslagsverk "All världens hundraser", och där under Kinesisk Nakenhund nämns att det finns en variant även i Peru.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-01-21 05:11
Tack Stig!
Det fanns inte så många av den här rasen kvar i Peru, jag såg bara två stycken och båda i den lilla staden före Machu Picchu. Den utan jacka fick jag så dålig bild på, men den här ville gärna bli klappad.
Dessa hundar har jag träffat på hundutställning. De verkar mycket tillgivna och mysiga. Om man hälsar på dem på deras eget lite försynta sätt tycks de gilla att bli klappade och vara i centrum. Första bilden är ju helt underbar.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-01-21 05:15
Tack Lena!
Blir inte så mycket hår där hemma med en sådan här hund.
Den såg nästan lite blyg ut, men när jag frågade ägaren vad den hette så ville Pebing gärna bli klappad.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg