Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Ölprovning

Om man vill testa det lokala ölet i Peru, det som är gjort på majs så ska man leta efter röda plastpåsar. Sitter det en sådan utanför ett hus då vet man att där finns det en ölstuga.

Vi ska nu på en ölprovning i en sådan ölstuga där de även gör ölet. Det är det i Peru populära majsölet som det ska bli provning på. Det finns så otroligt många sorters majs och det här ölet görs på den svarta majsen.


Chicha de Jora är en alkoholhaltig dryck som baseras på olika varianter av fermenterad majs och aromatiska kryddor. Den är framförallt populär i de Andiska bergen. Den serveras i glas av den större sorten.

Ska bli spännande att få smaka.

Som tur är får vi små muggar med öl, för den var inte god. Jag lyckades inte dricka ur min mugg trots att den var liten, inte ens då jag försökte inbilla mig att det var medicin. ;)

Efter att man har druckit öl så ska man spela grodspelet. Det går ut på att man kastar stora metallmynt mot en ställning med en groda. Duktigast är man om man får in myntet i gapet på grodan. Först får vi en demonstration hur det går till.

Leffe blir utnämnd till försöksperson och lyckas ganska bra.

Men duktigast var Karin.

Inlagt 2016-12-31 10:25 | Läst 3219 ggr. | Permalink
Ölen ser verkligen intressant ut! Äkta helt enkelt. Det godaste öl och cider jag druckit var på "Hand and Heart" länk: https://www.thehandandheart.co.uk/ . Direkt från trätunnan, grumligt, okylt, okolsyrat. Och med en sagolik arom. Men peruansk öl har jag aldrig testat, av personernas miner att döma, smakade den inget vidare. Annars brukar ju testare säga ord som "smörkola, vanilj...." och jag undrar vilka ord du skulle använda, om du uttrycker dig milt?
Svar från Margareta Cortés 2016-12-31 14:36
Tack Stefan!
Den smaken låg långt ifrån smörkola och vanilj. Hostmedicin låg närmare. Ingen sagolik arom heller. Man måste nog ha vant sig från tidig ålder för att gilla den ölen. Det är nog som surströmming, vana från barndomen.
Öl på flaska var gott.
elgenper 2016-12-31 14:50
Verkligen kul att se bilderna från Hand and Heart; för nästan exakt 50 år sen gjorde jag en praktiksommar i Derbyshire, och då åkte vi ibland till Nottingham och besökte den betydligt enklare pub som då fanns i samma lokal (vad jag kan förstå av bilderna). Enda stället i England som faktiskt serverade ölen KALL! Som den ser ut nu, tror jag inte vi blivit insläppta om vi sett ut som då....;-)

Det peruanska ölet ser ut som (det förfärliga) "pombe" som dracks på Kenyas landsbygd, troligen spetsat med rakvatten e d. Inget man längtar efter, precis...
Svar från Margareta Cortés 2017-01-02 10:03
Per. Det ölet vi smakade där var verkligen inte gott.
Intressant dryck helt klart och spelet kanske går bättre när man druckit lite av den!? Gott nytt år till dig!
Svar från Margareta Cortés 2016-12-31 14:38
Tack Dan!
Bara man klarar av att få ner ölen så kan det nog gå bra att spela.
Gott Nytt önskar jag dig också.
Dina resereportage gillar jag verkligen..., välskrivna, intressanta och med genomgående bra bilder,denna är inget undantag. Tror du skulle kunna få resemagasin, resebolag o dyl att vara intresserade
Svar från Margareta Cortés 2017-01-02 10:04
Tack Annelie för dina mycket vänliga ord.
Vist kan det vara intressant med ölprovning Jag är inte mycket för öl Man kan smaka men då skall det vara ett gott öl det finns inte många Jättefina bilder Ha ett gott nytt fotoår : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2017-01-02 10:05
Tack Gert!
Smakade du det här ölet som ditt första så är jag ganska säker på att du aldrig mer skulle vilja dricka öl.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg