Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Promenera mera i Chivay.

Arbetslösheten i Peru är inte så stor, vi har kanske något att lära oss av dem. Inte många maskiner då det byggs vägar men desto mer folk. Såg att det var många kvinnor som hade tunga arbeten.

Det var flera gator i stan som skulle få ny beläggning och mycket folk i arbete.

Mer handkraft, inte så lätt att byta hjul på en traktor.

Huvudgatan med alla sina statyer och folkliv var inte under arbete så där kunde vi promenera lugnt.

Skolan slutar för dagen

...och skolbarnen är på väg hem.

Muren runt skolan är fint dekorerad, visserligen har ett tak vid den muren rasat ner men man ser de flesta målningarna ändå.

Där huvudgatan tar slut tar även staden slut.

Högt uppe på berget bakom staden finns det ett stort kors, fick höra att det var skolbarn på utflykt som skapade olika mönster i bergen. Tuffa barn där, för det var högt upp.

Nästan alla äldre var klädda i traditionella kläder, men i den yngre generationen var det inte många som gick klädda så. Undrar hur där kommer att se ut om några år och generationer, om de vackra och färgrika kläderna fortfarande kan ses.

Solen är stark och kommer rakt uppifrån så hatt är nästan ett måste här, även barnen hade hatt. Den verkade ingå i skoluniformen på en del skolor.

Lite vardagsbilder.

Hundarna i Peru verkade ha ett bra liv, visserligen sprang de omkring lösa men de flesta verkade må bra och var mycket sociala. Den här lilla hunden var kul, den slog följe med oss på vår promenad i stan.

När det inte var någon annan hund i närheten så gick den själv, men så fort det dök upp någon hund så gick den mellan oss tre som var ute på promenad. När den mötande hunden försvann så gick den vid sidan om.

Kändes fint att ha en hund som sällskap;) Fast den vågade sig inte in på hotellområdet.

Inlagt 2016-12-10 12:18 | Läst 4472 ggr. | Permalink
Alltid lika intressant att läsa och titta på bilder i din blogg!
Svar från Margareta Cortés 2016-12-10 16:41
Tack Christer, din kommentar glädjer mig!
Trots arbetet med vägarna så verkar livet gå i ett lugnt tempo, och det framgår fint i dina bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-12-10 16:42
Tack Stig!
Det var ett lugnt tempo i den lilla staden.
Kul att få se lite Peruanskt vardagsliv. Ser att ett par av skolbarnen har fina hattar på sig, ser man inte så ofta här hemma.
Fin graffiti också.
//Tommy
Svar från Margareta Cortés 2016-12-10 17:47
Tack Tommy!
Hattarna som skolbarnen har var vanliga över hela Peru. Såg man många från samma smkola så var hattarna i samma färg.
Så var det före entreprenadernas, konkurrensutsättningarnas och uppköpens tidevarv i Sverige, då var arbetstillfällena fler. Riktigt fina bilder från Peru, man följer gärna dina reseberättelser.
🙂
Svar från Margareta Cortés 2016-12-10 17:48
Tack Hans-Åke!
Din kommentar glädjer mig.
Fastnar för kvinnan i traditionell dräkt men jag förstår vad du beskriver. Tillgången till internet och hur världen ser ut utanför deras stad finns förstås, på gott och ont. Fint att ni fick sällskap av en hund och att du berättar om det. Få turister lägger märke till sådana detaljer tror jag...men inte du Margareta.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-12-10 17:54
Tack Lena!
Tyvärr så kommer nog det förändras en hel del i Peru och det traditionella bara kommer leva kvar som en turistvariant, liksom som ett Skansen. Hoppas jag har fel.
Vi kände oss hedrade av den lilla hunden som slog följe med oss och hur den liksom sökte skydd då det kom andra hundar. Fint också att hundarna inte var aggresiva utan gärna kom fram och ville bli klappade. Satt vid en uteservering vid ett tillfälle och en stor fin hund kom fram och la huvudet i mitt knä, sådant känns fint.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg