Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Kina - sjukhus

Allt är inte bara frid och fröjd på alla resor, på den här resan så råkade min man ut för att få proppar i benet. Det hände då vi var i Kunming, där fanns det bara de traditionellt kinesiska läkarna som använde naturpreparat så maken blev sänd till Peking för undersökning och behandling. Han hamnade på Pekings universitetssjukhus.

Jag blev först kvar med vår grupp, men när de trodde att det skulle bli operation så var jag tvungen att också flyga till Peking, annars så skulle de inte göra något. Det blev att ta inrikesflyget dit, en lite speciell upplevelse att vara en av de få västerlänningar på det flyget. Jag blev nog mer uttittad och pekad på än om jag varit en poppstjärna i Stockholm. Jag var inte resvan då och var osäker på hur jag skulle hitta, men som tur var fanns det en egngelsman också med på planet så jag hängde på honom och hittade på så sätt till bagagebandet och rätt utgång. Att hitta den som skulle möta mig där var inte lätt, men desto lättare för honom eftersom jag var den enda kvinnliga västerlänningen som kom.

Det här är ingången till avdelningen där maken låg. Det var vakt utanför dörren och kodlås för att komma in.

Avdelningen var inte lika tjusig och modern som svenska sjukhus, men den medicinska utrustningen var i toppskick och lika eller modernare än den svenska. Här kontrolleras det blodtryck.

Noga var de med att patienten skulle veta vad som hände, här får maken läsa vad som ingår i medicinen. Fast det var ganska mycket fnitter bland sköterskorna när de skulle hjälpa den ovanlige patienten. 

Kunniga läkare undersöker benet.

Nu slapp maken operation och fick propplösande behandling istället. Allt gick bra, men vi hade lite otur att det var när SARS härjade och det var just till det här sjukhuset som dessa patienter kom. Vid några tillfällen då jag skulle gå ut från sjukhuset var det säkerhetsvakter som stoppade mig för då var det nya SARS-fall som togs in. När vi kom hem fick vi två veckors huskarantän eftersom vi varit där. Ingen tänkte på att vi vistas på flygplatser och flygplan på väg hem, tydligen ingen smittorisk där.

Snygg sjukhuspyjamas.

Rikligt med mat serverades också, ofta fick även jag mat då jag kom.

Utsikten från sjukrummet var inte så storslagen, men kommer man inte upp ur sängen så spelar den ju inte så stor roll.

Jag fick bo desto finare på Grand Hyatt, nära till sjukhuset var det också.

Och utsikten var lite annorlunda också.

Tur att vi hade sett över vår reseförsäkring innan vi for.

Inlagt 2016-11-09 03:37 | Läst 4546 ggr. | Permalink
Ingen resa utan reseförsäkring, det är helt klart. Det där med medicinsk utrustning stämmer nog. När jag själv jobbade, och såg bilder tagna i Kina, kunde jag konstatera att utrustningen oftast var identisk med den som fanns hemmavid.
Det var en dramatisk historie Margareta.
Jeg er dybt imponeret over, at du formår at fotograferer i sådan en situation, men det burde man egentlig ikke blive, når man "kender" dig og har fulgt alle dine andre beretninger :-)
Stor fan!
Mange venlige hilsener fra Erik.
Dramatik och bra reportage med ett lyckligt slut. Läkekonsten har nog några tusen år på nacken i Kina, men epidemier är nog lite klurigare även där. Det var för väl att ni inte blev smittade av det också, för det var ju stora rubriker här hemma när det begav sig .
Ha det gott/Stig
Som så ofta mycket intressant att få ta del av och nu gick det ju tack och lov bra, det har vi sett bildbevis på. Reseförsäkring får en ny klang när man ser dina bilder. Vi har internationella dykförsäkringar som täcker avsevärt mycket mer än behandling vid tryckfallssjuka.
Hälsningar Lena
Tackar er alla uniont i dag, sitter vid en uppkoppling som är sämre än sämst. Utsläng hela tiden men kom in och kunde läsa alla ändå. Men ute på nya äventyr där inte många har tillgång till internet och där ingen bryr sig om vem som blev president i USA 😀 Mer om det sen.
Vilken dramatisk resa. Reseförsäkring är A och O och att kolla upp vad som gäller.
Tur att det gick bra. Maken verkar ju frisk och kry , reda att ge sig ut i världen lite nu och då
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2016-11-10 23:47
Tack Mariamne!
Det gick bra och reseförsäkring måste man ha.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg