Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Kina - Huaqing

Fortsätter med lite bilder från kinaresan 2003. Vi besökte då även en plats som det är mest taiwaneser som besöker, nämligen Huaqing. Det byggdes byggdes år 723 av kejsar Xuanzong av Tangdynastin som ett palats att tillbringa vintern på, här finns det även varma källor. Men det är inte därför som så många taiwaneser är intresserade av att besöka platsen utan för att det var här var skådeplatsen för Xianincidenten år 1936, då Chianxg Kai-shek kidnappades av den tidigare krigsherren Zhang Xueliang och tvingades delta i en enhetsfront med kinesiska kommunistpartiet för att motsätta sig ett japanskt intrång i Kina. 

Här finns en paviljong där Chiang greps, tidigare hette den ”Paviljongen där Chiang greps”. Denna har nu döpts om till den fantastiska eufemismen ”Den väpnade inlagans paviljong” för att inte verka stötande för de taiwanesiska turisterna. Fast vi fick den beskriven som "Fem korridorhuset".

För många av taiwaneserna är nämligen Chiang fortfarande en vördad ledare.

Rummen i huset är möblerade som det såg ut på den tiden.

Chiangs livvakt blev skjuten och till och med kulhålet är bevarat.

Chiang flydde uppför det här berget men lyckades ändå inte fly.

Även om man inte är intresserad av den incidenten så är det en vacker plats att ströva runt på.

Vi var där en tidig vår och för tidigt för att träden skulle stå i blom, men kineserna hade löst det genom att klä in träden med konstgjorde blommor.

Även frukten i träden var konstgjorda.

I dammarna simmade det fullt med guldfiskar som barnen roade sig med att mata.

En man gick omkring och klippte silhuettporträtt, visst blev det ganska likt.

Inlagt 2016-11-02 22:06 | Läst 2470 ggr. | Permalink
Kina måste vara ett väldigt spännande land att besöka. En fantastisk historia och nästan en världsdel stort med olika natur, från Himalaya till öknar och slätter och storstäder. Din blogg får mig att önska mig dit!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2016-11-03 23:44
Tack Björn!
Finns mycket både historiskt och naturskönt att kolla in i Kina, inte är det någon demokrati precis men har sett hur det förändrats genom åren för befolkningen.
Vilken fantastiskt vacker plats! Men konstgjorda blommero och dito frukt är inte alls i min smak. Skillsmässan mellan Taiwan och Kina har bestämt skapat ett sår i resp lands folksjäl. De drömmer om en återförening tror jag. Men det är ju många, många problem som måste lösas i så fall. Hongkong har de lyckats återföra till Kina, men jag tror att Honkong har bevarat en stor självständighet. Jag gissar att ett fritt Hongkong är en väldigt god affär för Kina. Skicklig silhuettklippare!
Svar från Margareta Cortés 2016-11-03 23:48
Tack Ernst Göran!
Vackert var det där och även om konstgjorda blommor inte är lika vackra som riktiga, så är det svårt att inte beundra arbetet med att klä in träden på detta vis.
Hur det blir med Kina och Taiwan står väl skrivet i stjärnorna, jag tror nog att det problemet är i det närmaste olösligt.
Trevlig utflykt och fina bilder av Huaqing, som jag aldrig hört talas om, men nu vet jag. Det vore naturligtvis en önskeresa att åka till Kina, men det är inte så dumt att få göra en fotografisk utflykt dit med dina bilder och text.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-11-03 23:50
Tack Stig!
Världen har krymt liksom sedan dess.
Tack för en liten historielektion och fantastiskt fina bilder!
Svar från Margareta Cortés 2016-11-03 23:51
Tack Sture!
Visste inte så mycket om den här platsen innan besöket, man lär sig så länge man lever.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg