Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Rida på Lofoten.

Förra resan med Hurtigruten var jag iväg på örnsafari, det var jättekul och jag fick både se många örnar och även få bilder på dem. Tänkte testa något nytt den här gången, ridit islandshäst har jag aldrig gjort och rida kan jag inte heller, men det står att ingen ridvana erfordras. Så varför inte testa på något nytt. Att rida islandshäst på Lofoten låter riktigt spännande.

Lite nervöst är det när alla börjar få sina hästar och sitter upp på dem, till slut har jag också en häst, han heter Elfir och ser så snäll ut.

Men Elfir är en liten luring för han vill inte gå fogligt i ledet, han vill gå först. Trots det så räcker jag inte upp handen då det frågas om någon vill rida fort, gissar att Elfir hade gjort det om han haft någon hand.                                        

Han får vackert stanna med mig och beundra solnedgången och rida på i lite makligare takt. Jag vill inte riskera att ramla av.

Vi lufsar på och kommer fram till nästa strand. Inte lätt att fota då man sitter på hästryggen. Min lilla kamera gick sönder på resan så jag har med mig min 70D, egentligen lite för stor för en ridtur. Släpper jag på tyglarna det minsta så börjar Elfir antingen äta eller försöka gå fortare och fortare. Så det får bli några bilder då vi står stilla.


Här kommer snabbryttarna tillbaka.

Trots problem med att hålla sig kvar i sadeln, inte tappa tyglarna när Elfir vill äta så lyckades jag få en bild på mor och dotter samtidigt. Min dotter Carina och barnbarnet Tilda

.

Lite posering också.

Det var roligt att rida på stranden och i den vackra Lofotennaturen, inte ramlade jag heller.

Efteråt tas hästarna om hand och vi återvänder till vårt fartyg.

Vi är lite sena tillbaka vidfartyget vid Stamsund, men har tur och hinner med ändå.

Inlagt 2016-09-12 21:46 | Läst 4934 ggr. | Permalink
Hold da helt op sikke en oplevelse.
Nummer 8 er helt mageløst - nummer 9 er heller ikke helt dumt :-)
Hilsen fra Erik.
Svar från Margareta Cortés 2016-09-13 15:01
Tack Erik!
Helt klart en fin upplevelse att få se solen dala i havet vid Lofoten och även då sitta på hästryggen.
Spännande att få se naturen på ett så naturnära sätt som från hästryggen. Blev riktigt bra bilder från turen.
Svar från Margareta Cortés 2016-09-13 15:03
Tack Mikael!
Blev många suddiga bilder som försvann direkt i papperskorgen. Men några utan altför mycket skak fick jag och dessutom en härlig upplevelse.
Det gick bra med ridturen och bilder blev det alltid kul
att pröva på något nytt.
Svar från Margareta Cortés 2016-09-13 15:03
Tack Bo-Lennart!
Det bästa var att jag höll mig kvar i sadeln och så den fina upplevelsen.
Ni var var på Gimsøya och red ser jag jag. Mycket vackert där.
Såg ut till att ni hade kul :-)
När ni körde dit körde ni förbi min hemplats Lyngvær(Oldefjord sør) ca 2 km för Gimsøybroen.
Har aldrig ridit i Lofoten men har själv haft 10 hästar när jag bodde i Sverige: -)
Kram
Svar från Margareta Cortés 2016-09-13 15:06
Tack Synnöve!
Kul att hag var i dina trakter, bara synd att du inte var där då. Har för mig att hästgården heter Hov.
Fin trakt du bor i och visst var det en fin upplevelse.
Även om islandshästar inte kräver så mycket ridvana tycker jag du är tuff som ger dig ut på ridtur. Den är ju trots allt bra mycket starkare än dej och kan nog hitta på ett och annat, även om de är mycket snälla överlag. Det är inte så lätt att fotografera från hästryggen (jag har provat) men du fick ju till manga fina bilder. Den tredje från slutet gillar jag, är det din dotter? Hon ser ut att ha ridvana, om man tittar på hur hästen är uppställd (och hon låter den inte äta:-).
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-09-13 15:12
Tack Lena!
Ridvana har jag inte, men red upp till Tigernästet i Bhutan, men de hästarna var lägre och dessutom visste de exakt var de skulle gå utan tyglar eller ledare. Var mer bara att sitta upp och följa med. Lite mer vilja i de här hästarna, min ville gå fort och barnbarnets ville bara äta. Men de sa till oss att när vi stannade så skulle hästarna få äta om de ville.
Carina har mycket ridvana, har ridit sedan barnsben, men Tilda var ock helt ny. Vi litade på den information vi fått och vi blev väl omhändertagna av de ridvana tjejerna,. Var inte ensam om att vara oerfaren, men var äldst i skaran. Helt rätt att det är min dotter Carina på näst sista bilden.
Lite annorlunda bilder från dig och det visar vilken mångsidig fotograf du är, vackra bilder med solljuset över kusten och fina porträttbilder av din familj.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-09-13 15:13
Tack Sig!
Kan väl inte titulera mig som ridande fotograf, men trevligt var det. Dessutom en fin upplevelse med dotter och dotterdotter.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg