Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

På väg till Brønnøysund.

Vi lämnar Sandnessjøen och ska till Brønnøysund, på landvägen till Brønnøysund har det varit ett ras så den är avstängt ända fram till juli och alla som vill dit måste ta den gamla vägen dit. Det är utefter kusten och med färjor. Inte gör det oss något för det är en betydligt vackrare väg, enda nackdelen är att vi inte har någon tidtabell, men väntan kan användas till att ta lite bilder. Vi har kommit till Tjøtta och väntar på att färjan ska komma.

Lite trevligt samtal i kön, med de andra väntande så går tiden ganska fort.

Färjan kommer och vi är iväg.

Finns väl inte så mycket att säga, bara att njuta av landskapet.

Vi är framme i Forvik, fick en tidtabell på färjan och vet att om vi ska hinna med nästa färja som går över från Andalsvågen till Horn, så kan vi inte stanna på vägen, och det trots att vi träffar på älg. Bara att köra direkt.

Vi har också lärt oss att pensionärer har rabatt på färjorna och här har det ett trevligare namn än pensionärsrabatt, det heter honörsrabatt. En här färjeturen är inte så lång.

En fin tur har tagit oss till Brønnøysund.

Nu ska vi ut på en liten vandring, men det tar vi i nästa inlägg.

Inlagt 2016-06-23 09:33 | Läst 4303 ggr. | Permalink
För mig som byggnadsvårdare är det intressant att se den traditionella bebyggelsen här uppe! Inte alls olik den på andra sidan kölen. På de här bilderna i stram vitgrå färgskala på boningshusen och rött på uthusen.

På andra håll i Norge målar man ju mer kulört.
Svar från Margareta Cortés 2016-06-24 09:12
Tack Måns!
Tänkte på alla de färggranna husen som jag har i minnet från tidigare Norgeresor, att antingen har de målats om eller så har vi fått mer färggranna hus även i Sverige och tycker inte att det ser så ovanligt ut.
Fick veta på en Hurtigrutenresa att orsaken till de kulörta husen var att efter kriget fick Norge en hel del hus från Sverige, alla såg ungefär likadana ut och för att få lite variation och något som skilde sig från grannens hus så målade man dem i olika färger.
Härlig miljö och vackra bilder, fattas bara med det vädret.. Påminns om en Norgetur som jag och min bror gjorde i slutet på 70-talet, då åkte vi från Trondheim söderut och följde yttersta kusten så gott det gick hela vägen runt till Oslo, då hade vi sånt här väder du visar upp här, men det var dessutom c:a +30°... det var för varmt! Sen har jag upplevt nån semestervecka där det också regnat hela tiden, och låga moln.. inte så kul!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2016-06-24 09:14
Tack Jan!
Det var verkligen ovanligt fint väder när vi var där. Inte så varmt som du hade men lagom och skönt.
Det är verkligen vackert även om det blir lite torftigt när det är lågvatten. Den bilden i kombination med texten "att ni väntade på en färja", kan ju få en att tro att ni kommer att få vänta väldigt länge innan den kan lägga till. Färjorna är dyra i Norge så Honörsrabatt var ju inte fel, kul benämning, man skulle ju inte förstå de om man inte fick förklarat.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-06-24 09:16
Tack Lena!
Som tur var så fanns det vatten för färjan att lägga till, fast där hittade jag inget att fota.
Honörsrabatt var ett betydligt finare ord än våran pensionärsrabatt och att få åka för halv priset var väl inte så dumt, fast det gällde inte bilen förstås.
Ett litet tips om Ni är kvar i Brönnöysund.
Ta Er ut till ön Torget och gå upp på ena sidan av berget Torghatten, där finns ett stort hål som det går att gå igenom och belöningen är en fantastisk utsikt ut över Atlanten med omgivande öar.

Hälsningar
Göte
Svar från Margareta Cortés 2016-06-24 09:18
Tack Göte!
Orsaken till att vi valde en natt i just Brønnøysund var Torghatten och att jag ville dit. Har sett den från Hurtigruten och tagit reda på att det inte var så svårt att komma upp till hålet. Finns ett blogginlägg om det i dag.
Vackra vyer hela vägen ska bli kul att se fortsättningen på ankomsten.
Svar från Margareta Cortés 2016-06-24 09:19
Tack Bo-Lennart!
Nu finns även Torghatten på bloggen.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg