Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Räven raskar.

Sticker emellan med lite nutid och sommar och sol och djurliv i stan. Vi har en räv, ja länge trodde vi att det var en räv, men har sett att det är faktiskt är två rävar som kommer och besöker vår tomt. De kommer ganska regelbundet och vi har sett dem många gånger men nästan alltid är det för mörkt för att fotografera. Vid de få tillfällen den kommit  på dagtid och då jag varit ute så har den varit så skygg så det mest varit ett rött streck som farit fram över gräsmattan. Räv har jag lyckats fotografera på andra ställen, men aldrig vår räv.

Just nu är vi hundvakt till labradoren Ronja och henne favoritplats på kvällarna är att ligga ute på balkongen och spana in omgivningen, i kväll så förde hon ett fasligt liv. Skällde och morrade för fullt, det händer inte ofta så jag förstod at det var något särskilt på gång där ute. Hade sinnesnärvaro att rycka till mig kameran innan jag gick ut för att titta vad som var på gång och mycket riktigt, där var något som Ronja tyckte inkräktade på hennes revir.

Ändra på några inställningar i kameran hann jag inte med i brådskan med att försöka få en bild på vår vän räven. Han raskade på ganska snabbt över gräsmattan. Nästan så det blev ett streck även nu.

Men lite nyfiken var han ändå, så han stannade upp för att markera revir på en av blomkrukorna. Tittade där när jag var ute och vattnade och såg att det var inte första gången han markerat just där, för inne i krukan hade han lyckats lägga av ett visitkort. Pricksäker räv.

Nyfikenheten tog överhand och Mikel stannade upp igen och spanade upp på oss på balkongen. Han ser lite skabbig ut, men det är nog bara vinterpälsen som han håller på att tappa. Pälsen på ryggen ser ullig ut och gör att han ser kutryggig ut. På vintern ser han så frodig och välmående ut.

Sedan tyckte Mickel att det räckte och slank ner under staketet, där han gjort en öppning och där jag sett honom försvinna flera gånger.

Bara svansen viftade till som avsked och så var han borta, för gott för denna gång trodde jag.

Men räven är nyfiken och ville tydligen kolla in vad det var för nytt som hade uppenbarat sig på hans tomt. För det tog inte många minuter innan han dök upp i grindhålet ut mot allmänningen. Där stod han en stund och kikade nyfiket upp mot oss.

Så äntligen har jag fått vår Mickel på bild.

Inlagt 2016-06-15 22:24 | Läst 3642 ggr. | Permalink
Gratulerar till rävfångsten! Hade en räv i byn i fjol, fick ett foto på ängarna utanför, vilket var lite märkligt, eftersom telefonen ringde just som jag lyfte kameran. Men räven reagerade inte. Den lämnade visitkort på vår gräsmatta också. Men i år är där ingen.
Svar från Margareta Cortés 2016-06-16 08:27
Tack Stefan!
Det är kul att ha lite vilda djur så nära och vi vet att de eller den kommer varje kväll, men någon bild har jag inte fått tidigare. Några gånger har den kommit då jag suttit på altanen, men då har jag inte vågat röra ett finger ens för att inte skrämma bort. Trots att den lever här bland alla hus så är den förvånansvärt skygg.
Jag instämmer Gratulerar.
Hos mig har det inte kommit någon räv, men Rådjur och Harar springer det här lite då och då. Men jag har inte varit lika påpasslig med kameran.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-06-16 08:30
Tack Stig!
Harar hade vi här förut, kan vara räven som tagit dem, men gott om rådjur är det här.
Rådkuren är inte lika skygga, så dem har jag en hel del bilder på.
Jag tycker det är roligt när man får besök av vilda djur. Någon halvtam räv har vi inte haft men just nu två igelkottar.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2016-06-16 08:34
Tack Sten!
Räven eller rävarna är här varje kväll, på vintern ser vi på spåren att de kollar av hela tomten och även är duktiga råttfångare. Innan båda två kom samtidigt en kväll så trodde vi att det bara var en räv.
Hoppas att det kommer några smårävar också, de brukar inte vara lika rädda av sig.
Igelkottar fanns det här på 80-talet, men numera ser vi inte någon.
Kul möte med Mickel, den senaste jag såg på Österlen hade tyvärr rävskabb o verkade lida rejält, synd om den stackarn, Rävar är trevliga tycker jag, må gott, LO
Svar från Margareta Cortés 2016-06-16 08:37
Tack Lars Olov!
Kul att kommer hit, på vintern är den så vacker i pälsen, inte lika tufsig som nu.
På vår resa norrut nu i maj såg vi tre rävar varav en säkert var en skabbräv, svansen var bara som ett snöre och den såg för eländig ut, de andra två var friska och fina.
Vilket fint besök! Fina bilder du fick. Med vänlig hälsning Nilla
Svar från Margareta Cortés 2016-06-16 08:38
Tack Nilla!
Glad är jag för att Roja signalerade att det var något på gång och räven var också nyfiken på hunden så det var nog tack vare det jag fick bilder.
Sommarpälsen hos djuren är ej lika fin som
vinterpälsen, kul att du fick bilder det är nog
svårt att att hitta föda ,sorkar är det ont om
i stadsnära miljö.
Svar från Margareta Cortés 2016-06-16 08:41
Tack Bo-Lennart!
Den ser bra tufsig ut i pälsen nu, på vintern är den så vacker med yvig päls och tjock svans.
Tyvärr så finns det mindre trevliga djur här också, som stora råttor och jag har sett att räven har lyckats ta dem, det tackar vi för. Fast han gillar kyckling också.😀
Grattis till rävarna. Det är ett djur som jag har haft väldigt få chanser att få på bild.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-06-16 08:44
Tack Lena!
Det verkar som om hanen är den modigaste av de två rävarna som kommer och nyfiken på hunden var den uppenbarligen. Fick räv vid björngömslet också, men den gillade inte kameraklickandet, så vi tog bara några få bilder. Har träffat på räv och fotat vid bilförd också, bilen är bra gömsle.
Fast extra roligt var det att få bild på vår räv.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg