Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Vi svävar....

I mitt förra blogginglägg så lovade jag att återkomma om de svävande sakerna vi såg ovanför floden. Har kommit lite emellan så jag har inte haft tid för vare sig min blogg eller att kommentera i andras bloggar. Vad jag gjort återkommer jag till senare.

Det vi hade sett var en linbana och den verkade gå en ganska lång sträcka. Vi blev nyfikna och började leta oss fram till starten av den. Det här måste undersökas närmare.

Vi följde linorna och förstod att det måste ara någonstans på höjden som den började. Visserligen regnade det och min kameralins blev snabbt prickig. Men den som söker ska finna och vi kom till slut upp där det fanns ett hus där linbanekorgarna gick in.

Även vi gick in och löste en varsin biljett till Teleférico de Madrid. Den här linbanan byggdes först som en del av en nöjespark och på sina håll når den en höjd av cirka 40 meter över marken. Resan tar tio minuter och när du har nått destinationen Casa de Campo Park så säg set att man kan njuta av en spektakulär utsikt över staden och det kan man säkert en solig dag.

Men trots regn och ruskväder så var det en njutbar tur där uppe i luften. Man fick ett lite annat perspektiv av Madrid.

Vi ser nu husen från ovan.

En del hus verkar ha bra utsikt in till grannen.

Vi svävar över floden.

Fler hus som verkar mycket tätbebyggda.

Långa hus.

Vi svävar iväg över motorvägen.

Över parker.

Även över ett stort naturreservat åker vi.

Uppe vid slutdestinationen finns det serveringar och utsiktsplatser och behöver man besöka damernas så var det en kul dekor för att hitta dit.

I närheten ligger en nöjespark , den var inte så välbesökt i dag.

Vi stannar inte kvar däruppe så länge utan tar nästa korg tillbaka.

I regnet.

En fin örtagård.

Tillbaka över floden och blickar ut över staden.

Passerar ovanför järnvägen igen.

Och är så tillbaka vid utgångspunkten.

Inlagt 2016-05-27 20:54 | Läst 3437 ggr. | Permalink
Trevliga utflyktsbilder du serverar oss den här gången. Har nog aldrig åkt i någon kabinbana vad jag kan minnas och inte så högt upp i luften heller, det var nog mer konventionella skidliftar som jag åkte i. Bilden på damtoaletten var rolig, du har en fin blick för att fånga roliga detaljer.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-05-28 19:06
Tack Stig!
Den kabinbanan var över två km lång så vi fick en rejäl åktur. Visste inte om att den fanns utan det var en ren slump att vi hittade den.
Finns mycket roligt ute i världen.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg